EICMA 2023: Indian Motorcycle 2024 – Αναβαθμίσεις στο Challenger Elite και στο ηχοσύστημα του – [VIDEO]

Με νέα χρώματα και αισθητικές βελτιώσεις για τα υπόλοιπα μοντέλα της
motomagEICMA 2023: Indian Motorcycle 2024 – Αναβαθμίσεις στο Challenger Elite και το ηχοσύστημα PowerBand Audio – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/11/2023

Μαζί με την παρουσίαση του νέου FTR x 100% Carbon περιορισμένης έκδοσης, η Indian προχώρησε σε βελτιώσεις του επίσης περιορισμένης παραγωγής bagger, Challenger Elite, αλλά και του ηχοσυστήματος PowerBand Audio, με το οποίο εξοπλίζει τα bagger και touring μοντέλα της.

Βαμμένο στο χρώμα Charcoal Candy, το Challenger Elite του 2024 θα παραχθεί σε μόλις 325 κομμάτια, ενώ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνετη παραμονή ενός ή δύο ατόμων στη σέλα του, με στόχο την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Η σέλα είναι ενιαία με σκαλοπάτι που διαχωρίζει την θέση του αναβάτη με τον συνεπιβάτη, με τις εξωτερικές ραφές να δίνουν έναν αέρα σπορ πολυτέλειας στο σύνολο. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το ηχοσύστημα PowerBand Audio με τέσσερα ηχεία ισχύος 100 watt, το οποίο έχει επίσης ανανεωθεί για το 2024. Τα δύο εξ αυτών εντοπίζονται στο εσωτερικό μέρος του φαίρινγκ, εκατέρωθεν του πίνακα οργάνων, ενώ οι πλαϊνές βαλίτσες εξοπλίζονται με ένα ηχείο η κάθε μία, προσφέροντας surround ήχο στους επιβαίνοντες.

Ο κινητήρας του Challenger Elite είναι ο δικύλινδρος V-60 1,769 κυβικών, που η Indian ονομάζει PowerPlus. Η απόδοση βρίσκεται στους 122,3 ίππους στις 5.500 στροφές με τη θηριώδη ροπή των 17,69 χιλιογραμμόμετρων να έρχεται αρκετά χαμηλά στις 3.800 στροφές.

EICMA 2023: Indian Motorcycle 2024 – Αναβαθμίσεις στο Challenger Elite και το ηχοσύστημα PowerBand Audio – [VIDEO]

Ο βασικός εξοπλισμός του Challenger Elite περιλαμβάνει μονό αμορτισέρ πίσω της Fox με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου, τεχνολογία Smart Lean (cornering χαρακτηριστικά σε ABS και Traction Control), full-LED φωτιστικά σώματα με τον προβολέα να προσαρμόζεται για να φωτίζει το εσωτερικό της στροφής, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, Headdress floorboards για τα πόδια αναβάτη και συνεπιβάτη, θερμαινόμενα grip και φωτιστικά σώματα στις πλαϊνές βαλίτσες, οι οποίες κλειδώνουν για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν και τα γούστα του εκάστοτε αναβάτη, το Challenger Elite διαθέτει ακόμα τρία Riding Mode, Tour, Standard και Sport.

Όπως προείπαμε η έκδοση Elite του Challenger εξοπλίζεται με το ανασχεδιασμένο και αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Indian, PowerBand Audio. Εκείνο, για το 2024 παράγει δυνατότερο και πιο καθαρό ήχο με περισσότερο μπάσο, σύμφωνα με την Indian. Το PowerBand Audio έχει σύστημα Power Supply Temperature Protection, το οποίο μετρά τη θερμοκρασία λειτουργίας του κυκλώματος, προστατεύοντας από κάποια ζημιά ή κάποιο βραχυκύκλωμα, σε συνθήκες έντονης ζέστης. Η επίστρωση Ultra Coat προσφέρει προστασία από το νερό, το χώμα και τα σκουπίδια. Η σχεδίασή του είναι σύγχρονη και ποιοτική με τα ηχεία του PowerBand Audio να έχουν εξωτερικό περίβλημα τιτανίου, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλά το βάρος τους.

EICMA 2023: Indian Motorcycle 2024 – Αναβαθμίσεις στο Challenger Elite και το ηχοσύστημα PowerBand Audio – [VIDEO]

Τα ηχεία των 100 watt προσφέρουν έχουν σαφή πλεονέκτημα σε ένταση και καθαρότητα, σε σχέση με αυτά των 50 watt. Μέσω του αναβαθμισμένου λογισμικού Bass Boost Tune το μπάσο αυξάνεται κατά 50%, σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση PowerBand Audio. Το σύστημα Dynamic EQ ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του ήχου, ανάλογα με την ταχύτητα που κινείσαι αλλά και τους θορύβους του εξωτερικού χώρου. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι ο αέρας και ο ήχος του κινητήρα -που είναι τα δύο βασικά στοιχεία που επηρεάζουν την ποιότητα του ήχου και το κατά πόσο αυτός φτάνει στα αυτιά του αναβάτη-, δεν επηρεάζουν όσο πριν το ηχοσύστημα.

Τη διαχείριση του ηχοσυστήματος αναλαμβάνει μία οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία έχει ενσωματωμένη την λειτουργία RIDE COMMAND. Μετά την εγκατάσταση η οθόνη αναγνωρίζει τα ηχεία του PowerBand Audio και ενημερώνει το μενού της μοτοσυκλέτας. Μαζί με το νέο ηχοσύστημα, ο αναβάτης παίρνει έναν ισορροπιστή 9 ζωνών, που του δίνει την δυνατότητα να επιλέξει τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για κάθε είδος μουσικής, ξεχωριστά.

EICMA 2023: Indian Motorcycle 2024 – Αναβαθμίσεις στο Challenger Elite και το ηχοσύστημα PowerBand Audio – [VIDEO]

Η εγκατάστασή του ως aftermarket είναι αρκετά εύκολη, καθώς δεν απαιτεί κόψιμο καλωδίων, ούτε επιπλέον σημεία στήριξης. Ταυτόχρονα, δεν καταπονεί την μπαταρία, καθώς το ηχοσύστημα δεν απαιτεί επιπλέον αμπέρ. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση μπορεί να γίνει είτε από τον ιδιοκτήτη στο σπίτι του, είτε από την αντιπροσωπεία, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το PowerBand Audio θα έρχεται ως βασικός εξοπλισμός σε επιλεγμένα bagger και touring μοντέλα, ενώ είναι συμβατό με αρκετά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από το 2020-2024.

Το ηχοσύστημα μπορεί να ανέβει στα 800 watt, με την προθήκη 4 ηχείων 200 watt έκαστο στο άνω τμήμα του φαίρινγκ, το κάτω τμήμα, τις πλαϊνές βαλίτσες και στην πίσω κεντρική βαλίτσα. Όσοι έχουν αγοράσει μοντέλο με σύστημα PowerBand Audio που έχει κατασκευαστεί στο διάστημα 2020-2023, μπορούν να επισκεφτούν την κοντινότερη αντιπροσωπεία σε αυτούς και να αναβαθμίσουν το λογισμικό του Bass Boost Tune. Τα μοντέλα από το 2024 και μετά θα έρχονται με ενσωματωμένη την αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα, μόλις εγκατασταθούν τα ηχεία.

Για το 2024 ολόκληρη η γκάμα της Indian έχει δεχτεί αρκετές μικρές αναβαθμίσεις και αισθητικές επεμβάσεις, όσον αφορά την συναρμογή και το φινίρισμα και νέα χρώματα. Ο πίνακας οργάνων και τα στρογγυλά στεφάνια των αναλογικών ενδείξεων των bagger και touring έχουν πλέον γυαλιστερό φινίρισμα, το οποίο προσθέτει πόντους στον αέρα πολυτέλειας που εκπέμπουν.

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες