KTM 1290 Super Duke RR 2023 - 180 Hp, 180 kg, 500 κομμάτια

Δεύτερη παρτίδα μετά το RR του 2021, αυτή τη φορά σε πιο σκοτεινό ύφος
KTM 1290 Super Duke RR 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/3/2023

Το 2021 ήταν η χρονιά που η KTM παρουσίασε το πρώτο 1290 Super Duke RR, την κορυφαία έκδοση της streetfighter γκάμας της, με τα επίσημα νούμερα να κάνουν λόγο για 180 hp και 180 kg, και την παραγωγή των 500 μόλις μοτοσυκλετών να καθιστούν το μοντέλο συλλεκτικό. Το 2023, το RR επιστρέφει, και πάλι για 500 τυχερούς, με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά αυτή τη φορά σε πιο λιτό και πιο “κακό” μαύρο look.

Αν το πρώτο RR είχε παραχθεί σε πορτοκαλί, λευκό, μπλε και μαύρο χρωματικό συνδυασμό, έξυπνα δοσμένο ώστε να θυμίζει 3D εικόνα που χρειάζεσαι ειδικά γυαλιά για να δεις, το δεύτερο του 23 είναι μια σπουδή στο μαύρο (gloss black & matt carbon) και στο πορτοκαλί, με λευκά γραφικά.

Ο V2 κινητήρας των 1.301 κ.εκ. παράγει 180 hp και 14,3 kgm, και αποτελεί τον ισχυρότερο V2 παραγωγής στον κόσμο όσον αφορά στη naked κατηγορία, ενώ παράλληλα είναι και ένας από τους τελευταίους των Μοϊκανών, όταν οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν στραφεί στους δικύλινδρους εν σειρά, είτε στους τετρακύλινδρους στην ίδια διάταξη για τα μεγάλα Streetfighter μοντέλα τους.

1290 Super Duke RR

Το RR είναι 11 κιλά ελαφρύτερο από το 1290 Super Duke R EVO, ενώ παρά τη φωτογράφηση της ΚΤΜ που έγινε αποκλειστικά σε πίστα, μπορεί να βγάλει αριθμό κυκλοφορίας για να πατήσει και σε δημόσιους δρόμους.

Ο εξοπλισμός του RR είναι φυσικά κορυφαίος, και περιλαμβάνει πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP APEX -ανεστραμμένο πιρούνι PRO 7548 κλειστού φυσιγγίου και μονό αμορτισέρ PRO 7746 αλλά και ρυθμιζόμενο σε 30 θέσεις σταμπιλιζατέρ PRO 7117.

rr

Για τη “δίαιτα” οι Αυστριακοί έχουν αλλάξει τη μπαταρία με λιθίου, ενώ έχουν χρησιμοποιήσει μπόλικο carbon παντού -ακόμα και το υποπλαίσιο είναι από το συγκεκριμένο υλικό. Το πίσω φωτιστικό σώμα λάμπει δια της απουσίας του, ενώ η λειτουργία του έχει ενσωματωθεί στα LED πίσω φλας, τα οποία επιπρόσθετα έχουν και λειτουργία adaptive brake light.

Από carbon είναι και η κασετίνα που θα πάρει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, μέσα στην οποία θα βρίσκονται τα κλειδιά για το νέο του κτήνος, ενώ στα έξτρα βρίσκεται η μοναδική factory τιμονόπλακα και τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ με κατεργασία CNC.

RR akrapovic

Και για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω ακόμα και στο RR πακέτο, η ΚΤΜ διαθέτει ως έξτρα μια ολόσωμη εξάτμιση Akrapovic EVO, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση βάρους και λίγη ακόμα δύναμη.

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι επίσης κορυφαία, με έξτρα TRACK και PERFORMANCE modes, ενώ η KTM έχει και εκτενέστατη σειρά έξτρα αξεσουάρ (KTM PowerParts) αλλά και τεχνικού ρουχισμού (KTM PowerWear) για να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στο RR και να είστε ντυμένοι και ασορτί.

Οι προ-παραγγελίες άνοιξαν από τις 13 Μαρτίου 2023, και γίνονται μόνο μέσα από συγκεκριμένους επίσημους dealer της ΚΤΜ.

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες