KTM RC390 2020: Ανανεώνεται αισθητά!

Φωτογραφήθηκε σε δοκιμές
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/9/2019

Από την αρχή του έτους, η KTM έχει πάρει "φωτιά" και με φρενήρη ρυθμό ετοιμάζει νέα μοντέλα ή ανανεώνει τα ήδη υπάρχοντα και τα περισσότερα από αυτά θα παρουσιαστούν στην επικείμενη EICMA. Η “πορτοκαλί” εταιρεία σκοπεύει να προκαλέσει τον ανταγωνισμό σε όλα τα μέτωπα με την παρουσίασή τους. Μέχρι στιγμής, την έχουμε δει να εξελίσσει τη ναυαρχίδα των adventure μοτοσυκλετών της, το 1290 Adventure, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει και τη μικρότερη έκδοση της σειράς Adventure, το 390 που θα χρησιμοποιεί τον μονοκύλινδρο κινητήρα από τα Duke 390 και RC 390.

Παράλληλα με την πολυαναμενόμενη δημιουργία του 390 Adventure, η KTM φαίνεται πως ετοιμάζει και την ανανέωση της supersport μοτοσυκλέτας της με τον μονοκύλινδρο των 373cc, το RC 390. Η μοτοσυκλέτα κυκλοφόρησε στην αγορά το 2014 και δέχτηκε μια “ήπια” αναβάθμιση το 2017, αφού πλέον οι πωλήσεις των supersport έχουν πέσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η KTM ακολουθώντας πιστά το μότο της Ready to Race και σε συνδυασμό με τις επερχόμενες προδιαγραφές Euro5, αλλά και το γεγονός οτι το RC 390 αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους αναβάτες που θέλουν να αγωνιστούν στα εγχώρια πρωταθλήματα των χωρών τους, δεν το εγκαταλείπει και προετοιμάζει την ανανέωσή του.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξε ο κατασκοπικός φακός του RideApart στην Αυστρία, το RC 390 έχει δεχτεί ένα ολικό “makeover” στο σχεδιασμό του. Πλέον, το φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας έχει μια ελαφρώς λιγότερη αιχμηρή σχεδίαση, καθώς το φτερό που υπήρχε κάτω από τους δύο LED προβολείς του υφιστάμενου μοντέλου έχει καταργηθεί, ενώ πλέον χρησιμοποιείται ένας προβολέας. Ακόμη, η ζελατίνα δείχνει πιο μεγάλη σε διαστάσεις, τόσο στο ύψος όσο και στο πλάτος και ακολουθεί την καμπύλη που διαγράφει το φαίρινγκ. Ίσως έτσι, με τη νέα σχεδίαση του μούτρου, να προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική προστασία στον αναβάτη. Τα πλαστικά στο πλάι είναι επίσης ανανεωμένα και από τις φωτογραφίες δείχνουν πως έχουν αποκτήσει περισσότερο όγκο με σκοπό να προφυλάσσουν τα πόδια του αναβάτη από την αντίσταση του αέρα. Αλλαγές εντοπίζονται και στο πίσω μέρος του RC 390 που πλέον διαθέτει μια αισθητά πιο λεπτή σέλα για το συνεπιβάτη και το υποπλαίσιο δείχνει κι αυτό με τη σειρά του να είναι μικρότερο σε διαστάσεις. Επίσης, όσοι το είδαν από κοντά είπαν πως το ρεζερβουάρ θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και πως το τιμόνι βρίσκεται πιο ψηλά, στοιχεία που δεν μπορούν προς το παρόν να επιβεβαιωθούν, αλλά αν περάσουν στη γραμμή παραγωγής θα αλλάξουν και τη θέση οδήγησης.

 

Oι τυχόν αλλαγές του κινητήρα δεν είναι εμφανείς, μιας και ολόκληρο το σύστημα της εξαγωγής που χρησιμοποιούσε η μοτοσυκλέτα των δοκιμών είναι ίδιο με αυτό του υφιστάμενου μοντέλου (συνήθως είναι από τις πρώτες αλλαγές με στόχο την μείωση των ρύπων και την βελτίωση της απόδοσης). Ωστόσο, είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές για να εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές Euro5. Το τοπίο θα ξεδιαλύνει μόνο όταν το νέο RC 390 παρουσιαστεί επίσημα. Από την άλλη, όλη αυτή η παραγωγικότητα της KTM, ωθεί τον ανταγωνισμό στα όρια και παράλληλα με τον ερχομό των προδιαγραφών Euro5, οι εταιρείες έχουν μπει στη διαδικασία της ανανέωσης των μοτοσυκλετών τους, για αυτό αναμένεται να δούμε πολλά νέα μοντέλα την ερχόμενη χρονιά.

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες