Royal Enfield Shotgun 650 2024 - Με βάση το Super Meteor, αλλά με νέο, bobber στιλ - [VIDEO]

Μετά την περιορισμένης παραγωγής Motoverse Edition, ήρθε και η παρουσίαση των χρωματικών επιλογών της έκδοσης μαζικής παραγωγής
motomagRoyal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/12/2023

Η Royal Enfield παρουσίασε το νέο Shotgun 650, το οποίο είχαμε ήδη δει στην έκδοση περιορισμένης παραγωγής Motoverse σε ειδική χρωματική επιλογή, χωρίς η ινδική εταιρεία να ανακοινώνει πολλά πέραν της απόδοσης του κινητήρα, ενώ τώρα ήρθε η παρουσίαση της έκδοσης μαζικής παραγωγής, με την RE να μας δίνει και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τις χρωματικές επιλογές.

Το τέταρτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την αερόψυκτη, δικύλινδρη εν σειρά πλατφόρμα των 648 πραγματικών κυβικών, Shotgun 650, αποτελεί την πρόταση της RE στην bobber κατηγορία, ενώ φαίνεται έτοιμη για έντονο customizing με κλασσικές εύπεπτες γραμμές και ελάχιστα πλαστικά. Η μέγιστη απόδοση του κινητήρα αγγίζει τους 47 ίππους στις 7.250 στροφές, με την μέγιστη ροπή των 5,33 χιλιογραμμόμετρων να έρχεται στις 5.650 στροφές.

Royal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι στην ουσία ίδιο με του Super Meteor 650, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα ως φέρον τμήμα του. Στις αναρτήσεις βρίσκουμε και εδώ υπεύθυνη τη Showa, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 43 χιλιοστών χωρίς ρυθμίσεις και διαδρομή 120 χιλιοστών, ενώ πίσω τα διπλά αμορτισέρ ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση με την διαδρομή να φτάνει τα 90 χιλιοστά.

Τα φρένα έρχονται από το αδερφάκι του, Super Meteor 650. Έτσι μπροστά βρίσκουμε ένα δίσκο 320 χιλιοστών με δαγκάνα δύο εμβόλων και ένα 300 χιλιοστών πίσω με δαγκάνα πάλι δύο εμβόλων. Το δικάναλο ABS ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Διαφορά σε σχέση με το έτερο cruiser μοντέλο έχουμε στους τροχούς. Στο Shotgun 650 οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 18 και 17 ιντσών (σε αντίθεση με τις 19 και 16 του Super Meteor 650), μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 100/90-18 και 150/70-17.

Royal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing

Το ρεζερβουάρ έχει μικρύνει στα 13,8 λίτρα, από τα 15,7 του Super Meteor 650, βοηθώντας στο χαμηλότερο κατά ένα κιλό βάρος, στα 240 ονομαστικά κιλά. Αντίθετα, η σέλα είναι ψηλότερα στα 795 χιλιοστά, αλλάζοντας την εργονομία της θέσης οδήγησης, σε σχέση με αυτή των κλασσικών cruiser, κάτι στο οποίο επηρεάζει και η νέα θέση των κεντρικά τοποθετημένων μαρσπιέ -αντί για μπροστά όπου βρίσκονται συνήθως στα cruiser.

Royal Enfield Shotgun 650 2024 – Ένα bobber έτοιμο για customizing

Στα πλαίσια του εύκολου customizing η σέλα του συνεπιβάτη μπορεί να αφαιρεθεί με μόλις τέσσερις βίδες, με το Shotgun 650 να γίνεται μονόσελο. Όσον αφορά την εμφάνιση, τα φτερά των τροχών είναι πιο μαζεμένα από το cruiser αδερφάκι του, ενώ διαφορετική είναι η μάσκα του προβολέα.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία έλευσης του Shotgun 650 στην Ελλάδα, αλλά ούτε και το πόσο θα κοστίζει.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες