Suzuki V-Strom 800 DE Djebel - Φόρος τιμής στο παρελθόν, για την ιταλική αγορά

Η έμπνευση για τα χρώματα έρχεται από τις On-Off μοτοσυκλέτες του Hamamatsu των δεκαετιών του ’80 και ’90.
motomagSuzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/1/2024

Στα πλαίσια της έκθεσης Motor Bike Expo 2024, της έκθεσης custom μοτοσυκλετών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Verona, με βάση το πλούσια εξοπλισμένο V-Strom 800 DE, η Suzuki Ιταλίας παρουσίασε μια νέα έκδοση με το ιστορικό όνομα Djebel, με τα χρώματα να θυμίζουν τις 80s & 90s On-Off μοτοσυκλέτες του Hamamatsu.

Η νέα έκδοση αντλεί την αισθητική της έμπνευση από τα On-Off μοντέλα της Suzuki από τη δεκαετία του 1990, τα οποία με τη σειρά τους εμπνέονταν από τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες αγωνιζόνταν η εταιρεία στο θρυλικό Paris-Dakar. Τη συγκεκριμένη ονομασία (Djebel) την έχουμε δει και στην Ελλάδα από την Suzuki σε dual-purpose μοτοσυκλέτες των 200 και 250 κυβικών, με τη λέξη να προέρχεται από την αραβική λέξη jebel που σημαίνει βουνό και συνήθως χρησιμοποιείται για να δηλώσει ένα ορεινό σημείο.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Στη νέα έκδοση, το όνομα της Suzuki σε λευκό χρώμα βρίσκεται σε περίοπτη θέση εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ, πάνω σε βαθύ μπλε φόντο.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Το χαρακτηριστικό μπλε της Suzuki βρίσκουμε επίσης στο μπροστινό φτερό, την ποδιά κινητήρα και την ουρά. Στο πίσω τμήμα υπάρχει και τελικό τιτανίου της Akrapovic με carbon απόληξη, το οποίο βγαίνει δεξιά και ψηλά, κοντά στην σέλα του συνεπιβάτη.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Εδώ σταματάνε και οι διαφορές με το 800 DE, με τον προβολέα να είναι κοινός, όπως και η χρυσή ανοδίωση στο πιρούνι και τα στεφάνια των τροχών, 21 ιντσών και 17 πίσω. Οι αναρτήσεις της Showa με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το μονό αμορτισέρ πίσω με τα 220 χιλιοστά διαδρομής διατηρούνται επίσης. Διαφορά βρίσκουμε στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, με τη Suzuki να χρησιμοποιεί στην νέα έκδοση τα Dunlop TrailMax Raid, αντί για τα TrailMax Mixtour που βρίσκουμε στο V-Strom 800 DE, θέλοντας να τονίσει τον χωμάτινο χαρακτήρα του.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 776 κυβικών διατηρεί την απόδοση των 83,1 ίππων στις 8.500 στροφές και των 8 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 6.800 στροφές. Από το μοντέλο βάσης έρχεται και η σουίτα ηλεκτρονικών, όπως και το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο.

Για την ώρα, το νέο V-Strom 800 Djebel διατίθεται μόνο στην Ιταλία, στην τιμή των 13.900€, συμπεριλαμβανομένου του φόρου, ενώ η παραγγελία γίνεται διαδικτυακά.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Φωτογραφίες με πιο καθαρή ανάλυση, μας δείχνουν τι θα δούμε στις 3 Μαΐου
motomagBajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή του NS400, νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που ήρθαν στην δημοσιότητα, αναδεικνύουν καθαρά την σιλουέτα του, αλλά και τι να περιμένουμε στις 3 Μαΐου, όταν η Bajaj θα ανακοινώσει την ένταξη του μεγαλύτερου σε κυβισμό μοντέλου, μέχρι τώρα στην οικογένεια Pulsar.

Όπως είχαμε δει σε προηγούμενες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο μοντέλο ακολουθεί κοινή σχεδιαστική ταυτότητα με τον προκάτοχό του, NS200. Οι διαφορετικές προεκτάσεις στο ρεζερβουάρ, ωστόσο, χαρίζουν περισσότερο όγκο, ενώ δίνουν πόντους στην επιθετική εμφάνιση. Σε αντίθεση, με τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοντέλο που βλέπουμε εδώ είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα. Επομένως, μιλάμε πιθανότατα για τουλάχιστον δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ χάρη στην υψηλότερη ανάλυση εδώ, γίνεται εμφανές ότι στα όργανα θα έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές.

Αφήνοντας πίσω τα πινέλα και τα πλαστικά, βλέπουμε ότι το περιμετρικό πλαίσιο παραμένει, το οποίο συνεργάζεται με ένα αρκετά… εύσωμο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μόνο αμορτισέρ πίσω. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα είναι 17 ιντσών, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα MRF, τουλάχιστον κρίνοντας από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, όπου πίσω φαίνεται να σταματά στα 140 χιλιοστά πλάτος. Οι δαγκάνες των φρένων, όμως, δεν έχουν πάνω τους το λογότυπο της ByBre, όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα η Bajaj, αλλά αυτό της Grimeca. Αλλαγή, λοιπόν, σε αυτό τον τομέα, που μένει να δούμε αν είναι προς το καλύτερο, όταν και εφόσον η μοτοσυκλέτα έρθει προς τα μέρη μας και δεν μείνει μόνο στις ασιατικές αγορές, αλλά και αν θα ακολουθήσει ή όχι σε μεταγενέστερο στάδιο και η KTM, καθώς μέχρι και τα 400 κυβικά όλα τα πορτοκαλί μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Ινδού κολοσσού.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

Κοιτάζοντας τον κινητήρα, βλέπουμε ότι θυμίζει έντονα εξωτερικά τον μονοκύλινδρο των 373 κυβικών, που μέχρι πρότινος είχαν το 390 Duke της KTM, ενώ εξοπλίζει ακόμα το Dominar 400. Όσον αφορά τώρα την απόδοσή του, πιθανότατα η χαρτογράφηση θα είναι πιο κοντά σε αυτή του μικρού Δούκα, καθώς για την Bajaj τα Pulsar αντιπροσωπεύουν μία πιο σπορ πλευρά, σε σύγκριση με τα Dominar.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι και την Μ. Παρασκευή 3/5, όταν και θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Bajaj. Τότε θα μας λυθεί και κάθε άλλη απορία, γύρω από την απόδοση.

Bajaj Pulsar NS400 – Αποκαλύφθηκε πλήρως, πριν την παρουσίαση

 

Ετικέτες