Triumph Thruxton TFC: Μια έκδοση με βελτιωμένες επιδόσεις

Τα πρώτα στοιχεία για το Rocket III
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

24/1/2019

Για το 2019 η Triumph αποφάσισε να μας εκπλήξει με την δημιουργία μιας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής, του Thruxton R. Τα Triumph Factory Custom (TFC) δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην γκάμα της βρετανικής εταιρείας, καθώς το 2014 είχε επαναληφθεί το ίδιο σενάριο δημιουργώντας τις περιορισμένες εκδόσεις των Bobber και Scrambler. Το πρόγραμμα των TFC ξεκίνησε τότε απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους που έχουν μεγάλη αγάπη για το customizing, και τότε στα πλαίσια μιας φιλικής κόντρας αποφάσισαν να κατασκευάσουν δύο custom ώστε να διαγωνιστούν μεταξύ τους. Όταν τα μοντέλα εμφανίστηκαν στο κοινό είχαν μεγάλη απήχηση, κι έτσι η Triumph αποφάσισε φέτος να δώσει συνέχεια παρουσιάζοντας την TFC Thruxton.

Το μοντέλο θα παραχθεί συνολικά σε 750 αντίτυπα που πάνω στην τιμονόπλακά τους θα είναι και η αρίθμησή τους. Παράλληλα κάθε μοτοσυκλέτα θα συνοδεύεται με πιστοποιητικό αυθεντικότητας με την υπογραφή του Nick Bloor, διευθύνων σύμβουλου της Triumph, ένα εξατομικευμένο custom βιβλίο και μια κουκούλα προστασίας. Αποτελώντας μια περιορισμένη έκδοση τα υλικά κατασκευής της είναι κορυφαία με τα carbon μέρη να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην εμφάνιση όσο και στις επιδόσεις καθώς η TFC είναι πέντε κιλά ελαφρύτερη απ’ την Thruxton R, παρά το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένη και με φαίρινγκ κλασσικής σχεδίασης. Τα τελικά των Vance & Hines εκτός ότι αναδεικνύουν τον χαρακτηριστικό ήχο που παράγει ο κινητήρας των 1200 κυβικών λόγω του στροφάλου με τα ασύμμετρα σημεία ανάφλεξης, είναι υπεύθυνα και για την αύξησης της ιπποδύναμης κατά 10 ίππους φτάνοντας τους 107.

Ακολουθεί αναλυτικό gallery με πλούσιο φωτογραφικό υλικό μετά τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Το πιρούνι της Showa έχει δώσει τη θέση του στο NIX 30 της Öhlins διαμέτρου 43mm που είναι ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων αλλά και την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. Τα κορυφαία φρένα της Brembo μαζί με τους δίσκους 310mm που υπάρχουν στην απλή έκδοση έχουν μεταφερθεί αυτούσια στην TFC όπως και το πίσω, ενώ φυσικά το ABS και το Traction Control βρίσκονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Τα Racetec RR της Metzeler εξοπλίζουν την TFC αναδεικνύοντας την κλασσική σπορ συμπεριφορά που έχει το Thruxton, ενώ η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας ολοκληρώνεται απ’ τον εξοπλισμό της με τα αξεσουάρ που υπάρχουν στον κατάλογο της Triumph. Το μαύρο που κυριαρχεί σ’ ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα έρχεται σε αντίθεση με τα χρυσά σιρίτια και τις αναρτήσεις της Öhlins εκπέμποντας έτσι την αίσθηση της πολυτέλειας σε περίσσιο βαθμό.

Παράλληλα με την κυκλοφορία της Thruxton TFC, η Triumph ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει το νέο Rocket III –που πρόσφατα είχαμε δει- ως concept της TFC έκδοσης, με περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά να έρχονται την 1η Μαΐου. Πάντως από όσα έχουμε δει ως τώρα, η Triumphς φαίνεται πως έχει καταφέρει να σμιλεύσει μια μυώδη εικόνα για την μοτοσυκλέτα της που με τις carbon λεπτομέρειες, το σύστημα εξαγωγής της Arrow και τον όγκο που έχει, μοιάζει λες και βγήκε κατευθείαν απ’ το γυμναστήριο.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ                              Triumph Thruxton TFC
Αντιπρόσωπος:
ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Τιμή:
Αναμένεται
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ύψος σέλας (mm):
810
Γωνία κάστερ (˚):
22,8
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος:
Ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα
Πλάτος (mm):
-
Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):
-
 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος:
Τετράχρονος, δικύλινδρος, υδρόψυκτος, με 1 ΕΕΚ και 4Β/Κ
Διάμετρος επί διαδρομή (mm):
97,6 x 80
Χωρητικότητα (cc):
1.200
Σχέση συμπίεσης:
-
Ισχύς (ΗΡ/rpm):
107
Ροπή (kg.m/rpm):
11,7/4.850
Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):
89
Τροφοδοσία:
Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής:
2 σε 2 της Arrow
Σύστημα λίπανσης:
Υγρό Κάρτερ
Σύστημα εκκίνησης:
Μίζα
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης:
Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος και υποβοηθούμενος
Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:
Γρανάζια
Τελική μετάδοση / σχέση:
Αλυσίδα – Γρανάζια
ΠΙΣΩ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Δύο αμορτισέρ της Ohlins με piggy-back
Διαδρομή (mm):
120
Ρυθμίσεις:
Πλήρως ρυθμιζόμενες
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
32 ακτινών 17 x 5
Ελαστικό:
160/60-17
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος 220mm με διπίστονη δαγκάνα της Nissin και ABS
 
ΕΜΠΡΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ανεστραμμένο πιρούνι NIX30 της Ohlins
Διαδρομή/Διάμετρος (mm):
120/43
Ρυθμίσεις:
Πλήρως ρυθμιζόμενο
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
32 ακτινών 17 x 3,5
Ελαστικό:
120/70-17
ΦΡΕΝΟ
Δύο πλευστοί δίσκοι 310mm με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo και ABS

 

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες