MBE 2019: Honda Limited Scooter

Τρεις εκδόσεις με “αγωνιστικό” pedigree
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

18/1/2019

Μπορεί τα scooter να έχουν ως βασική προτεραιότητά τους την πρακτικότητα και την οικονομική μετακίνηση, όμως κάποιοι είναι τόσο φανατικοί φίλοι των αγώνων που θέλουν να το δείξουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν. Ένα Forza 300 στα χρώματα της Repsol Honda HRC σίγουρα θα αποκαλύψει σε όσους σε δουν να το οδηγείς πως αγαπάς τα MotoGP, πιθανότατα και το Marc Marquez ή… τον Pedrosa! Αν τώρα είσαι οπαδός των GP αλλά δεν συμπαθείς τον Marquez, υπάρχει η εναλλακτική λύση του PCX 125 στα χρώματα της LCR. Ακόμα και του οπαδούς και τους φίλους της Formula 1 σκέφτηκε η Honda! Για αυτούς έχει το SH 150 στα χρώματα της Red Bull/Toro Rosso καθώς η ιταλική εταιρεία χρησιμοποιεί κινητήρες της Honda στα αυτοκίνητά της.

Και φυσικά τα συγκεκριμένα σκούτερ είναι τα καλύτερα pit-bikes για να γυρνάς στα paddock καθώς προετοιμάζεσαι για τον αγώνα σε εκείνο το όμορφο παράλληλο σύμπαν στο οποίο πολλοί από εμάς θα θέλαμε να ζούμε...   

Δείτε επίσης:

MBE 2019: Ζωντανά από Verona! - Παράδεισος μοτοσυκλέτας!

 

Suzuki Katana - Συναρμολογούμενο μοντέλο 1.104 κομματιών

Σε κλίμακα 1/6, και με design που δυστυχώς έχει αρκετές αστοχίες
Suzuki Katana συναρμολογούμενο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Οι φαν του Suzuki Katana αλλά και του μοντελισμού μπορούν να παραγγείλουν από το ιαπωνικό κατάστημα Camshop το συγκεκριμένο μοντέλο που αφορά στη σύγχρονη έκδοση της μοτοσυκλέτας, με τον κινητήρα από GSX-R1000 K5 που έκανε το ντεμπούτο της το 2019.

Η συναρμολογούμενη Katana του άρθρου μας ξεχωρίζει για το μέγεθός της, καθώς είναι αρκετά μεγάλη με διαστάσεις 35.1 εκατοστών x 21.8 εκατοστών x 13.7 εκατοστών, και για τα πολλά κομμάτια από τα οποία αποτελείται. Έτσι, για να την κατασκευάσει κανείς πρέπει να συναρμολογήσει… 1.104 κομμάτια -χαρά στην υπομονή του.

Η εταιρεία κάνει λόγο για ηλικίες από 8 έτη και πάνω, αν και πιστεύουμε πως ένα μέσο οκτάχρονο μάλλον θα σας πετάξει στη μούρη το συγκεκριμένο project στο δεκάλεπτο μόλις αντιληφθεί το μέγεθος του έργου που έχει αναλάβει. Από την άλλη δεν ξέρουμε, μπορεί το δικό σας οκτάχρονο να είναι ασυνήθιστα υπομονετικό.

Katana

Τα τουβλάκια και εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται το συναρμολογούμενο Katana του Camshop δεν είναι LEGO, είναι όμως μας λέει το μαγαζί συμβατά με τα τουβλάκια της προαναφερθείσας εταιρείας, και ονομάζονται CaDA.

Μόλις το συναρμολογήσετε, μπορείτε να παίξετε μαζί του (βρουμ-βρουμ), αφού οι τροχοί και οι αναρτήσεις δουλεύουν, ή να το βάλετε σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας ως διακοσμητικό.

Katana

Όπως τώρα συμβαίνει σε πολλά από τα αντίστοιχα συναρμολογούμενα μοντέλα LEGO, έτσι κι εδώ το μοντελάκι μοιάζει μεν με το Katana, δεν είναι όμως πιστό αντίγραφο, τόσο λόγω των περιορισμών που θέτουν τα συγκεκριμένα τουβλάκια, όσο και της μελέτης που έχει κάνει το κάθε σχεδιαστικό τμήμα. Και, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το εν λόγω τμήμα μάλλον δεν έκανε και την καλύτερη μελέτη αφού μεταξύ άλλων η γωνία κάστερ του μοντέλου παραπέμπει σε... cruiser και όχι στο Katana, όπως φαίνεται και στην ατυχή φωτογραφία που παραθέτει η ίδια η εταιρεία, με τη μοτοσυκλέτα από πάνω και το μοντέλο από κάτω, η ζελατίνα είναι αλλού για αλλού, οι σωληνώσεις της εξάτμισης είναι… χρυσές και υπερβολικά λεπτές, η σέλα είναι για γέλια, και ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Αν παρόλα αυτά εσείς θέλετε να καταπιαστείτε με τη συναρμολόγηση του παραπάνω τερατουργήματος που θα γίνει διαθέσιμο από τον Ιούνιο με κόστος περί τα 66 ευρώ με τα μεταφορικά για Ελλάδα, για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.