Aleix και Pol Espargaro ερευνώνται από τις Ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή

Μετά τους Rossi, Biaggi, Capirossi, Melandri, Lorenzo, Pedrosa έφτασε η σειρά των Espargaro bros
motomag MotoGP – Τα αδέρφια Espargaro ερευνώνται από τις Ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/11/2023

Οι Ισπανικές αρχές ερευνούν τους Aleix και Pol Espargaro για θέματα φοροδιαφυγής, με τα δύο αδέρφια να καλούνται να αποδείξουν πως δεν έχουν παρανομήσει.

Κατά καιρούς αρκετοί αστέρες του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του MotoGP, έχουν εμπλακεί σε θέματα φοροδιαφυγής. Θα θυμάστε το σκάνδαλο SwissLeaks της HSBC το 2015 στο οποίο υπήρχε και το όνομα του Valentino Rossi, ενώ πιο πριν είχαν ελεγχθεί από τις ιταλικές αρχές οι Max Biaggi, Loris Capirossi και Marco Melandri. Όλοι είχαν αποδείξει το... "καθαρό τους μέτωπο", πλην του Melandri, με τον Ιταλό να κρίνεται ένοχος για απόκρυψη εσόδων τις χρονιές μεταξύ 2003 έως 2005. Μεγάλη έκταση είχε πάρει επίσης το φορολογικό ζήτημα των Pedrosa και Lorenzo με τους δύο Ισπανούς να καλούνται να πληρώσουν 7,8 εκατομμύρια ευρώ και 11 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα στο ισπανικό κράτος με τους δικηγόρους των δύο αναβατών να καταφέρνουν όμως να τους ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της ισπανικής εφορίας καθώς αμφότεροι είχαν επιλέξει ως τόπο διαμονής την Ελβετία και όχι την Ισπανία.

MotoGP – Τα αδέρφια Espargaro ερευνώνται από τις Ισπανικές αρχές για φοροδιαφυγή

Επόμενος στόχος των ισπανικών αρχών τα αδέρφια Espargaro τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, καλούνται να πληρώσουν φόρους και το ανάλογο πρόστιμο καθώς ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Ισπανία αν και οι δύο έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας. Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Aleix οφείλει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ -586.950 ευρώ- το οποίο προέρχεται από απλήρωτους φόρους και πρόστιμα των ετών 2014 έως 2017. Ο βασικός ισχυρισμός του TEARC (Περιφερειακό Οικονομικό Διοικητικό Δικαστήριο της Καταλονίας), είναι πως ο Aleix βρισκόταν το 2014 204 ημέρες στην Ισπανία, το 2015 206 ημέρες, το 2016 189 ημέρες, το 2017 189 ημέρες κάτι που παραβαίνει την ισπανική νομοθεσία όσον αφορά την φορολογία. Πιο συγκεκριμένα οι ημέρες που θα πρέπει να βρίσκεται κάποιος στην ισπανική χώρα αν έχει δηλωμένη άλλη φορολογική κατοικία είναι οι 183, με τους δικηγόρους του αναβάτη της Aprilia να κάνουν γνωστό πως θα καταθέσουν έφεση. Ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε και ο Aleix λέγοντας: “Δεν κάνω τίποτα παράνομο, πληρώνω φόρους στην Ανδόρρα στο μέρος το οποίο κατοικώ. Δεν κρύβω πως επέλεξα την Ανδόρρα τόσο για φορολογικούς λόγους όσο και για την ποιότητα ζωής.”

Μένει τώρα να δούμε αν οι ισπανικές αρχές θα μπορέσουν να αποδείξουν πως τα αδέρφια Espargaro έχουν όντως παραβεί τον νόμο ή θα έχουμε μία επανάληψη της υπόθεσης Lorenzo με τους δικηγόρους να καταφέρνουν να αθωώσουν τους Ισπανούς.

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες