FIM Enel MotoE 2024 - Εννέα ομάδες, 18 αναβάτες και 16 αγώνες

8 ευρωπαϊκές πίστες θα φιλοξενήσουν τους διπλούς αγώνες της χρονιάς
motomag FIM Enel MotoE – Εννέα ομάδες, 18 αναβάτες και 16 αγώνες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/2/2024

Ο ηλεκτρικός θεσμός του MotoGP μπαίνει στην έκτη του χρονιά, με την Ducati να διανύει ταυτόχρονα με τη σειρά της τον δεύτερο χρόνο ως αποκλειστικός προμηθευτής μοτοσυκλετών στην υποστηρικτική κατηγορία MotoE.

Προς τα τέλη Μαρτίου στην πίστα του Algarve International Autodrome θα δούμε τις 18 ηλεκτρικές Ducati V21L με τους αναβάτες τους να ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος FIM Enel MotoE, με στόχο την "ηλεκτρική κυριαρχία".

Το 2024 θα δούμε στον θεσμό να λαμβάνουν μέρος 9 ομάδες με τους αναβάτες τους να αγωνίζονται σε 8 ευρωπαϊκές πίστες. Σε κάθε πίστα θα διεξαχθούν από 2 αγώνες φτάνοντας συνολικά τους 16 στο τέλος της χρονιάς.

FIM Enel MotoE – Εννέα ομάδες, 18 αναβάτες και 16 αγώνες

Όσον αφορά τις ομάδες της MotoE, η LCR E-Team θα έχει ως δίδυμο αναβατών τους Mattia Casadei και Eric Granado, με τη Felo Gresini MotoE να στηρίζεται στον Πρωταθλητή του 2019 της MotοΕ, Matteo Ferrari και στον Alessio Finello. Στην ομάδα της Openbank Aspar Team επιστρέφει ο δύο φορές Πρωταθλητής της MotoE Jordi Torres, με τον Ισπανό να έχει ως teammate τον Kevin Zannoni.

Στην Tech3 E-Racing θα βρούμε τους Alessandro Zaccone και Nicholas Spinelli, με την Aruba Cloud MotoE Racing Team, να επιστρατεύει τον 32 φορές νικητή του WSBK Chaz Davies. Δίπλα στον Davies θα δούμε ακόμη έναν νέο αναβάτη τον Armando Pontone. Η Klint Forward Factory Team επιστρατεύει για τη φετινή χρονιά τους Andrea Mantovani και Maria Herrera, με την Αxxis-MSI να υπολογίζει στην εμπειρία των Miquel Pons και Oscar Gutierrez. Η ομάδα της Dynavolt Intact GP θα έχει ως αναβάτες τους Lukas Tulovic και Hector Garzò, με την Ongetta Sic58 Squadra Corse να έχεις τους Massimo Roccoli και Kevin Manfredi.

Σχετικά με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του θεσμού Ducati V21L, αυτή ζυγίζει 225 κιλά, με την μέγιστη ιπποδύναμη να αγγίζει τους 150 ίππους και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 275 χλμ./ώρα. Η μπαταρία της μοτοσυκλέτας ζυγίζει 110 κιλά και έχει χωρητικότητα 18 kWh με πρίζα φόρτισης 20 kW η οποία βρίσκεται στην ουρά.

FIM Enel MotoE – Εννέα ομάδες, 18 αναβάτες και 16 αγώνες

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την σύνθεση των ομάδων του 2024

  • LCR E-Team: Mattia Casadei και Eric Granado
  • Felo Gresini MotoE: Matteo Ferrari και Alessio Finello
  • Openbank Aspar team: Jordi Torres και Kevin Zannoni
  • Tech3 E-Racing: Alessandro Zaccone και Nicholas Spinelli
  • Dynavolt Intact GP: Lukas Tulovic και Hector Garzò
  • Ongetta Sic58 Squadra Corse: Massimo Roccoli και Kevin Manfredi
  • Axxis – MSi: Miquel Pons και Oscar Gutierrez
  • Klint Forward Factory Team: Andrea Mantovani και Maria Herrera
  • Aruba Cloud MotoE Racing Team: Armando Pontone και Brit Chaz Davies
FIM Enel MotoE – Εννέα ομάδες, 18 αναβάτες και 16 αγώνες

Αναλυτικά το πρόγραμμα των οκτώ αγώνων του θεσμού FIM Enel MotoE καθώς και οι ημερομηνίες των δοκιμών

  • 20 – 22 Μαρτίου – Πορτογαλία, Algarve International Circuit
  • 10 – 11 Μαΐου – Γαλλία, Bugatti circuit at Le Mans
  • 24 – 25 Μαΐου – Ισπανία, Barcelona Circuit
  • 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου – Ιταλία, Mugello Circuit
  • 28 – 29 Ιουνίου – Ολλανδία, TT Assen Circuit
  • 5 – 6 Ιουλίου – Γερμανία, Sachsenring Circuit
  • 16 – 17 Αυγούστου – Αυστρία, Red Bull Ring Circuit at Spielberg
  • 6 – 7 Σεπτεμβρίου, Σαν Μαρίνο, Marco Simoncelli Circuit of Misano

Ημερομηνίες δοκιμών

  • 21 – 23 Φεβρουαρίου, Πορτογαλία, Algarve International Autodrome
  • 21 Μαρτίου, Πορτογαλία, Algarve International Autodrome
Ετικέτες

MotoGP - Οι υπεύθυνοι του GP της Ινδίας διαψεύδουν τα περί ακύρωσης του γύρου

"Δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna"
motomagMotoGP – Στον αέρα το GP της Ινδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Αν και αρχικά οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήθελαν να έχει ήδη αποφασιστεί η ακύρωση του γύρου της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της Buddh International Circuit δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο, με τις πληρωμές να αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Σε επεισόδιο για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση “Ινδικό GP”, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει φήμες θέλουν την 20η Μαΐου ως την ημέρα που η Dorna θα ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση του γύρου στην πίστα Buddh. Τώρα, όμως, οι Ινδοί υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του GP βγαίνουν στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fairstreet Sports, της διοργανώτριας εταιρείας, υπάρχει λόγος για τις οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου -ημέρα εθνικών εκλογών για την χώρα- υπάρχει ο “Πρότυπος Κώδικας Δεοντολογίας” που αφορά περιορισμών δαπανών του δημόσιου χρήματος, με στόχο την διασφάλιση ενός καθαρού εκλογικού αποτελέσματος. Άπαξ και αρθεί το εν λόγω περιοριστικό πλαίσιο, όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, με την Dorna να έχει λάβει έγγραφη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ο γύρος της Ινδίας για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, επομένως υπάρχει χρόνος ακόμα. Από την άλλη το ντεμπούτο του Καζακστάν μεταφέρθηκε στις 14-16 Ιουνίου, λόγω καιρικών συνθηκών, προτού τελικά αναβληθεί για “αργότερα μέσα στην σεζόν”. Για την ώρα η Dorna δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, επομένως μέχρι να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς σταματά η αλήθεια και πού ξεκινάει η παραφιλολογία.

Ετικέτες