Morbidelli - Χάνει όλα τα pre-season Test!

Προληπτικό μέτρο καθώς στην πτώση του Portimao χτύπησε στο κεφάλι
Morbidelli out of pre-season testing
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/2/2024

Ένα χτύπημα στο κεφάλι που συνοδεύεται και από χάσιμο των αισθήσεων απαιτεί αποχή εβδομάδων και σε περιπτώσεις μηνών από οποιαδήποτε προπόνηση όπου θα μπορούσε να επαναληφθεί ανάλογο χτύπημα το οποίο επιδρά αθροιστικά και μπορεί να επιφέρει ολέθριες συνέπειες. Έτσι, μετά από ιατρική σύσταση ο Morbidelli χάνει όλα τα pre-season Test του 2024…

Το χτύπημα στο κεφάλι του αναβάτη της Prima Pramac Racing στο τεστ του Portimao, όπου ο Morbido έχασε τις αισθήσεις του, δεχόμενος βοήθεια από τους αδελφούς Marquez πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, φρενάρει τις προσπάθειες του Ιταλού για το fine-tuning αναβάτη-μοτοσυκλέτας που συντελείται στα τελευταία τεστ πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν. Και εδώ δεν έχουμε κάποιο πλευρό, μια κλείδα, ή κάποιο δάχτυλο, που ο αναβάτης μπορεί να αγνοήσει, εδώ έχουμε κεφάλι και με το κεφάλι κανείς δεν παίζει.

Οι γιατροί συνέστησαν στον αναβάτη με το #21 αποχή τριών εβδομάδων από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, σύσταση που οδηγεί στην αποχή του τόσο από το τεστ της Sepang που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μαλαισία, όσο και από το τεστ του Qatar στις 8-10 Μαρτίου. Κατά συνέπεια ο Morbidelli θα ξεκουραστεί, για να προσγειωθεί κατόπιν κατευθείαν στα βαθιά, στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Qatar

Ετικέτες

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να "κλέψουν" τον Jorge Martin απ' την Ducati

Λογικό είναι όλες οι ομάδες να θέλουν να κάνουν τον Martinator δικό τους από το 2025
Jorge Martin
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το που θα πάει ο Jorge Martin το 2025 αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες πως τελικά αυτός θα βρεθεί εκτός Ducati. Μην ξεχνάμε πως ο Martin έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει μόνο να βρει θέση σε εργοστασιακή ομάδα και τίποτα παραπάνω.

Τώρα σύμφωνα με την Ισπανική Marca, στο μεταγραφικό παιχνίδι έχει μπει εκτός από την Aprilia και η KTM η οποία όπως φαίνεται θέλει να ντύσει στα πορτοκαλί τoν Ισπανό αναβάτη. Φυσικά Honda και Yamaha θα ήθελαν να φέρουν τον Martin στις ομάδες τους ωστόσο η μη ανταγωνιστικότητα τους είναι ένας απαγορευτικός παράγοντας για τον αναβάτη της Prima Pramac Racing που θέλει μεν εργοστασιακή ομάδα, αλλά παράλληλα έχει εθιστεί στις νίκες.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα μα καλά τι κάνει η Ducati; Αυτό που έκανε πάντα… περιμένει στη γωνία ζυγίζοντας τα δεδομένα. Με τον Marc Marquez να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και να εντυπωσιάζει με την GP23, το να τον δούμε στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati Lenovo Team δίπλα στον Pecco Bagnaia από το 2025 είναι πλέον πολύ πιθανό. Από την άλλη οι πιθανότητες να κρατήσει ο Enea Bastianini την θέση του στην ομάδα μάλλον θα λέγαμε πως είναι πολύ μικρές αν σκεφτούμε πως ο ερχομός του Marquez στην ομάδα θα έφερνε και αύξηση στη δημοφιλία της ιταλικής ομάδας.

MotoGP - ΚΤΜ και Red Bull σε κοινή γραμμή για να φέρουν τον Jorge Martin στην ομάδα

Στον αντίποδα ο Jorge Martin ο οποίος και φέτος εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματα του -μην ξεχνάμε πριν από μερικές ημέρες κέρδισε και τους δύο αγώνες στο Le Mans- βλέπει πως η εργοστασιακή θέση στην Ducati συνεχώς απομακρύνεται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, οπότε μία αλλαγή στρατοπέδου δεν θα ήταν καθόλου παράξενη. Αν τώρα πάλι μιλήσουμε για Aprilia και KTM τότε είναι δεδομένο πως η Aprilia δεν έχει το οικονομικό μέγεθος για να φέρει τον Martin στην ομάδα της. Από την άλλη η KTM έχει τους πόρους ενώ έχει και την Red Bull η οποία θα βάλει χείρα βοηθείας στο οικονομικό κομμάτι.

Ωστόσο εκτός από το οικονομικό κομμάτι στην εξίσωση για την μεταγραφή του Martin στην ΚΤΜ πρέπει να βάλουμε και τον Pedro Acosta ο οποίος μπορεί να είναι αναβάτης της GASGAS ωστόσο προορίζεται για την εργοστασιακή ΚΤΜ. Με τον Brad Binder να έχει εξασφαλισμένη την θέση του για το επόμενο έτος, η δεύτερη θέση στην ομάδα θα παραμείνει ανοικτή -η αυστριακή εταιρεία δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Jack Miller ο οποίος ενδεχομένως να μετακομίσει και πάλι στην Honda στην οποία έκανε τα πρώτα του βήματα στο MotoGP.

Οι επόμενοι αγώνες θα ξεκαθαρίσουν πολλά στα μεταγραφικά σενάρια του MotoGP, ενώ οι μάνατζερ των αναβατών ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο πολλές φορές παίζεται χωρίς ίσους όρους.