Morbidelli - Αναμένοντας το ιατρικό "ok" για τη συμμετοχή του στο Qatar

Η ανάρρωση του Ιταλού συνεχίζεται, με επόμενο στάδιο το κρίσιμο ιατρικό τεστ της Πέμπτης 7/3
Franco Morbidelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2024

Η σεζόν του MotoGP για το 2024 ξεκινά την Παρασκευή με τον πρώτο γύρο, στο Qatar, όμως η συμμετοχή σε αυτόν του αναβάτη της Prima Pramac Racing, Franco Morbidelli κρίνεται ακόμα αβέβαιη.

Ο Ιταλός ελπίζει να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς της διοργάνωσης στο ιατρικό τεστ της Πέμπτης, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στον 1ο γύρο του MotoGP, και να μην ξεκινήσει τη χρονιά με ντεσαβαντάζ.

Έχοντας πάρει μεταγραφή από τη Yamaha στη Ducati στα τέλη της προηγούμενης σεζόν, ο Morbidelli είχε υποστεί ένα άσχημο ατύχημα σε δοκιμαστικά στο Portimao καβάλα σε ένα Panigale V4, όπου είχε χτυπήσει στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του για λίγη ώρα.

Το χτύπημα στο κεφάλι είναι ο σοβαρότερος τραυματισμός, ακόμα κι αν οι εξετάσεις (αξονική τομογραφία) δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα. Όπως γνωρίζουν οι φαν των μαχητικών αθλημάτων, στο τέλος κάθε αγώνα, οι αθλητές (μποξέρ κ.α.) μένουν υποχρεωτικά εκτός αγώνων και σπάρινγκ (προπονήσεων) για μεγάλο διάστημα που ποικίλει από εβδομάδες μέχρι μήνες. Κι αυτό γιατί τα χτυπήματα στο κεφάλι δρουν αθροιστικά, και ένα δεύτερο χτύπημα στο ίδιο σημείο μπορεί να αποδειχτεί ακόμα και μοιραίο.

Ο Morbidelli έχει χάσει ήδη τα pre-season test της Sepang και του Qatar, έχοντας μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τους αντιπάλους του, ιδιαίτερα όταν έχει μπροστά του την εκμάθηση μιας εντελώς διαφορετικής μοτοσυκλέτας από εκείνη που οδηγούσε τα προηγούμενα χρόνια. Αν λοιπόν χάσει και τον 1ο αγώνα, τότε η απόσταση που τον χωρίζει από τους υπόλοιπους αναβάτες θα είναι εξαιρετικά δυσαναπλήρωτη. Η δεύτερη αξονική στην οποία υπεβλήθη ο Morbido στις 2 Μαρτίου είχε θετικό αποτέλεσμα, και τώρα αναμένουμε να δούμε και την τελική γνώμη των γιατρών της Dorna, σήμερα Πέμπτη 7/3.

Ο αναβάτης της Prima Pramac θεωρεί πάντως πως το τελικό ok των γιατρών είναι απλά μια τυπική υπόθεση αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις του. “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κρίθηκα ικανός να ξεκινήσω τη σεζόν (σσ. μιλά για τα αποτελέσματα της αξονικής). Ανυπομονώ να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα μου, να επιστρέψω στους αγώνες και να γνωρίσω καλύτερα τους ανθρώπους της ομάδας μου. Η χρονιά αυτή αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα μου, και το ατυχές συμβάν του Portimao πιστεύω πως ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ευχαριστώ τους γιατρούς μου, και την ομάδα μου για την υποστήριξή τους.

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες