MotoGP: Η βεντέτα της Yamaha με τα αδέρφια Marquez - "Κανένα μέλος της οικογένειας δεν μπορεί να είναι μέλος ομάδας της Iwata"

Η κόντρα μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez το 2015 εμπόδισε μια ενδεχόμενη μεταγραφή του Alex Marquez στην Petronas Yamaha
motomag MotoGP: Η βεντέτα της Yamaha με τα αδέρφια Marquez - "Κανένα μέλος της οικογένειας Marquez δεν μπορεί να είναι στη Yamaha"
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ για την καριέρα του Alex Marquez το οποίο πρόβαλε πρόσφατα το DAZN, ήρθαν στο φως γεγονότα τα οποία ελάχιστοι γνώριζαν, με τον Ισπανό να αποκαλύπτει πως το 2020 η μεταγραφή του στη Petronas Yamaha δεν ολοκληρώθηκε λόγω της κόντρας του αδερφού του Marc με τον Valentino Rossi.

Η σχέση μεταξύ του Valentino Rossi και του Marc Marquez είναι μία σχέση που έχει στιγματίσει τη σύγχρονη εποχή των MotoGP. Η σχέση τους ακόμη και σήμερα -μην ξεχνάμε έχουν περάσει 8 χρόνια από το συμβάν της Sepang- είναι εντελώς τυπική. Μπορεί ο Valentino Rossi να έχει αποσυρθεί από το MotoGP, ωστόσο οι περισσότεροι εκ των χορηγών του παραμένουν στο MotoGP, ενώ τα όσα διαδραματίστηκαν στη Sepang το 2015 μεταξύ Marc και Valentino είχαν και "παράπλευρες απώλειες". ‘Μιλάμε για τον Alex Marquez ο οποίος βρήκε εμπόδιο την Iwata, όταν προσπάθησε να μεταγραφεί στην Petronas Yamaha το 2020.

MotoGP: Η βεντέτα της Yamaha με τα αδέρφια Marquez - "Κανένα μέλος της οικογένειας Marquez δεν μπορεί να είναι στη Yamaha"

Ο Ισπανός ο οποίος ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία το 2020 με την ομάδα της Repsol Honda δήλωσε στο ντοκιμαντέρ: “Ήταν η πέμπτη μου χρονιά στη Moto2 και αρκετοί με είχαν επικρίνει γι' αυτή την πολυετή στασιμότητα. Είχα κουραστεί με όλο αυτό που συνέβαινε. Ήθελα να ανέβω στο MotoGP εδώ και κάποια χρόνια, και το 2019 στο GP του Brno στα μέσα της χρονιάς είχα μια πρόταση να συνεχίσω για ακόμη ένα χρόνο στη Moto2 και στη συνέχεια να μεταβώ στο MotoGP για 2 χρόνια, με την ομάδα της Petronas Yamaha. Ο Fabio Quartararo εκείνη τη χρονιά βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας και η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε μου ταίριαζε όσον αφορά το αγωνιστικό στιλ οδήγησης. Ωστόσο για συγκεκριμένους λόγους η μεταγραφή μου δεν προχώρησε. Δεν θα το έλεγα βέτο αλλά η Yamaha δεν ήταν σύμφωνη με αυτό, είχε δώσει το πράσινο φως να είμαι με την Petronas στη Moto2 αλλά όχι στο MotoGP. ΄Όλα κύλησαν πολύ γρήγορα και με δεδομένο το εν λόγω στοιχείο αποφάσισα να μην υπογράψω και να παραμείνω με τη Marc VDS.”

MotoGP: Η βεντέτα της Yamaha με τα αδέρφια Marquez - "Κανένα μέλος της οικογένειας Marquez δεν μπορεί να είναι στη Yamaha"

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Petronas Yamaha, πριν γίνει RNF Aprilia, Razlan Razali μίλησε επίσης για την απόφαση της Yamaha εκείνο το διάστημα να μην υπογράψει με τον Alex Marquez: "Το 2019 είχαμε μια μοτοσυκλέτα στη Moto2, αλλά η Dorna μας έδωσε άλλη μια θέση για τη σεζόν 2020. Μου άρεσε το οδηγικό στιλ του Alex και ήταν ένας εκ των υποψηφίων στη λίστα μου. Έτσι, κάναμε κάποιες μυστικές συναντήσεις και υπογράψαμε με τον Alex Marquez για να είναι μαζί μας για ένα χρόνο στη Moto2 και το 2021, όταν ο Fabio πήγε στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, να φέρναμε τον Alex μαζί μας στο MotoGP και στην ομάδα της Petronas Yamaha. Και υπάρχει στο κινητό μου η φωτογραφία που ο Alex υπογράφει το συμβόλαιο του μαζί μας. Στη συνέχεια μίλησα με τη Yamaha και τους ανακοίνωσα πως θα φέρω στην ομάδα τον Alex Marquez, στην αρχή στη Moto2 και έπειτα από ένα χρόνο στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο μου είπαν “κανένα μέλος της οικογένειας Marquez δεν μπορεί να έρθει στη Yamaha”. Έκανα την ερώτηση 'γιατί', καθώς επρόκειτο για την ομάδα μου, και εκείνοι μου απάντησαν: 'Έξαιτίας του Marc και αυτού που συνέβη το 2015. Από ότι μπορείτε να καταλάβετε ήταν προσωπικό για εκείνους.”

MotoGP: Η βεντέτα της Yamaha με τα αδέρφια Marquez - "Κανένα μέλος της οικογένειας Marquez δεν μπορεί να είναι στη Yamaha"

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες