MotoGP - O Fermin Aldeguer ο πρώτος μεταγραφικός στόχος της Ducati για το 2024

Ακόμη δεν ξεκίνησε το 2024 και η μεταγραφική σεζόν έχει πάρει ήδη φωτιά
MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/1/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών ξεκινά στις αρχές Μαρτίου με τον αγώνα του Qatar, ωστόσο αυτό που απασχολεί άπαντες εκτός από το αν ο Marc Marquez θα είναι ανταγωνιστικός με την ομάδα της Gresini, είναι τι θα γίνει στο μεταγραφικό παζάρι καθώς πολλά συμβόλαια αναβατών του grid λήγουν στο τέλος της χρονιάς.

Ένα όνομα το οποίο μας απασχόλησε την περσινή χρονιά ήταν αυτό του Fermin Aldeguer, ειδικότερα μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που πέτυχε ο Ισπανός με την ομάδα της Speed Up στην Moto2 κατηγορία. Το όνομα του Aldeguer είχε προταθεί σύμφωνα με τα πηγαδάκια των paddock στις ομάδες που είχαν κενές θέσεις -Repsol Honda, Mooney VR46 Racing Team κ.α.- ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρεθεί στην κορυφαία κατηγορία. Αυτό τελικά δεν συνέβη ποτέ καθώς το αφεντικό της ομάδας Luca Boscuscuro δεν αποδέσμευσε τον 18χρονο αναβάτη με αποτέλεσμα και το 2024 να οδηγεί για την ομάδα της Speed Up στην Moto2 κατηγορία καθώς ο Ισπανός έχει συμβόλαιο έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

MotoGP

Ωστόσο το όνομα του Aldeguer σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Periodico έρχεται πάλι στο προσκήνιο πριν ακόμη πάρουν μπροστά οι κινητήρες των μοτοσυκλετών του MotoGP για τη νέα σεζόν. O Ισπανός δημοσιογράφος Emilio Perez αναφέρει σε κείμενο του πως πριν από μερικές ημέρες ο Fermin Aldeguer βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Μπολόνια ώστε να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία για την επόμενη χρονιά. Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από την Ducati ωστόσο ο Ισπανός αναβάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί είχε ανακοινώσει πως στο Qatar θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες