MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

Βήμα βήμα η προσέγγιση του Marquez για να βρεθεί να παλεύει με τους πρώτους
motomag MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

O Marc Marquez ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του τεστ στο Qatar στην 16η θέση εννέα δέκατα μακριά από τον πρώτο χρόνο του Pecco Bagnaia. Ο νέος αναβάτης της Gresini Racing Team για ακόμη μία φορά τόνισε πως χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα, ενώ δήλωσε πως έχει απέναντι του αναβάτες οι οποίοι είναι πολύ γρήγοροι.

Οι οπαδοί του Marquez αλλά και οι λάτρεις των αγώνων μοτοσυκλετών θέλουν να δουν τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP να είναι ξανά ανταγωνιστικός πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα ωστόσο αυτό σύμφωνα με τον Marquez θέλει χρόνο και υπομονή.

Ο νέος αναβάτης της Gresini μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του τεστ στο Qatar μίλησε για το πως έχουν τα μέχρι τώρα δεδομένα ενώ επισήμανε πάλι πως χρειάζεται χρόνος: “Σε σχέση με την Sepang εδώ αισθάνθηκα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα αρχικά στάδια της διαδικασίας πάνω στη μοτοσυκλέτα μου. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας δούλεψα πάνω στις επιδόσεις μας και στο στιλ οδήγησης μου. Αργότερα πραγματοποιήσαμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας.

MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

Καταλαβαίνω τις προσδοκίες των οπαδών. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έχω περάσει τέσσερα δύσκολα χρόνια. Πρέπει να το πάρω βήμα βήμα και να κατανοήσω τη μοτοσυκλέτα. Χρειάζεται χρόνος γιατί είμαι απλά ένας άνθρωπος. Τα χρόνια περνούν και η φυσική εξέλιξη των αγώνων είναι οι νέοι αναβάτες να είναι πολύ γρήγοροι. Κάθε αθλητής έχει τις κορυφαίες στιγμές του. Στη συνέχεια πρέπει να καταλάβεις τον τρόπο να προσαρμόζεσαι στις νέες συνθήκες.

Κάθε φορά που έρχομαι σε μία νέα πίστα με την GP23 της Ducati, οδηγώ με το ένστικτο μου, και μετά από έντεκα χρόνια με την Honda, αυτό είναι απλά προγραμματισμένο, γίνεται αυτόματα. Θα είναι σίγουρα μια δύσκολη σεζόν. Τρεις ή τέσσερις αναβάτες στη Ducati είναι εξαιρετικά δυνατοί. Δεν είναι ο στόχος μου να κερδίσω (σσ. όχι αμέσως). Γιατί αν αυτός ήταν ο στόχος μου, θα απογοητευόμουν πολύ γρήγορα.”

Για να δούμε πως θα κυλήσει η δεύτερη ημέρα του τεστ στο Qatar και σε τι θέση θα βρεθεί ο Marc Maqruez.

MotoGP Qatar Test - Marc Marquez “Είμαι άνθρωπος, χρειάζεται υπομονή και χρόνος”

MotoGP - Οι υπεύθυνοι του GP της Ινδίας διαψεύδουν τα περί ακύρωσης του γύρου

"Δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna"
motomagMotoGP – Στον αέρα το GP της Ινδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Αν και αρχικά οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήθελαν να έχει ήδη αποφασιστεί η ακύρωση του γύρου της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της Buddh International Circuit δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο, με τις πληρωμές να αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Σε επεισόδιο για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση “Ινδικό GP”, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει φήμες θέλουν την 20η Μαΐου ως την ημέρα που η Dorna θα ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση του γύρου στην πίστα Buddh. Τώρα, όμως, οι Ινδοί υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του GP βγαίνουν στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fairstreet Sports, της διοργανώτριας εταιρείας, υπάρχει λόγος για τις οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου -ημέρα εθνικών εκλογών για την χώρα- υπάρχει ο “Πρότυπος Κώδικας Δεοντολογίας” που αφορά περιορισμών δαπανών του δημόσιου χρήματος, με στόχο την διασφάλιση ενός καθαρού εκλογικού αποτελέσματος. Άπαξ και αρθεί το εν λόγω περιοριστικό πλαίσιο, όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, με την Dorna να έχει λάβει έγγραφη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ο γύρος της Ινδίας για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, επομένως υπάρχει χρόνος ακόμα. Από την άλλη το ντεμπούτο του Καζακστάν μεταφέρθηκε στις 14-16 Ιουνίου, λόγω καιρικών συνθηκών, προτού τελικά αναβληθεί για “αργότερα μέσα στην σεζόν”. Για την ώρα η Dorna δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, επομένως μέχρι να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς σταματά η αλήθεια και πού ξεκινάει η παραφιλολογία.

Ετικέτες