MotoGP Sepang: Νίκη Bastianini σε αγώνα track day!

Σημαντική νίκη σε καμπή καριέρας για Bastianini
MotoGP Sepang: Νίκη Bastianini σε αγώνα track day!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/11/2023

Μετά από μία καταστροφική ατυχία που οδήγησε σε μία άσχημη χρονιά, εμποδίζοντας τον Bastianini να δείξει στο κοινό για πιο λόγο κατέχει μία από τις δύο εργοστασιακές καρέκλες, σήμερα η πρώτη του νίκη έρχεται ως ανάσα απέναντι στην πίεση μεταγραφής που διαφαίνεται, εξαιτίας της ανόδου του Martin.

Βέβαια ήταν η εκκίνηση του Martin που άνοιξε την πόρτα στον Bastianini καθώς ο αναβάτης της Pramac προσπάθησε να κρατήσει τον Bagnaia στην εξωτερική της πρώτης στροφής, έχοντας ξεκινήσει καλύτερα από εκείνον και μάλιστα καλύτερα από τον εαυτό του στον αγώνα Sprint.

Τότε ήρθε και το πρώτο γλίστρημα εμπρός, με την απόδοση του εμπρός ελαστικού να χαρακτηρίζει από εκείνη την στιγμή όλο τον αγώνα του Martin. Από εκείνη την στιγμή Bastianini και Alex Marquez, ο οποίος εχθές κέρδισε τον αγώνα Sprint πέρασαν εμπρός και έμειναν έτσι χωρίς ποτέ να παλέψουν ή να αλλάξουν θέση. Στο μεταξύ ο Bastianini θα μπορούσε και εχθές να τα πάει καλύτερα στον Sprint αλλά αποφάσισε να κάνει τον πορτιέρη στον Bagnaia προστατεύοντάς τον από την απειλή της KTM που ακολουθούσε.

Ο Martin καταλήγει 5ος μετά την πρώτη στροφή, τρίτος ο Bagnaia και τέταρτος ο Bezzecchi που δεν θα έμενε για πολύ εκεί, θα ήταν σχετικά εύκολο για τον Martin να προσπεράσει.

Εντυπωσιακό που ο Quartararo ήταν 6ος εκείνη την στιγμή και αναμενόμενο να αρχίσει να πέφτει στην κατάταξη χάνοντας θέσεις, όπως και έγινε. Ωστόσο η συγκεκριμένη πίστα ευνοεί την Yamaha όπως φαίνεται και από την απόδοση του Morbidelli. Ίσχυε αυτό από πάντα για την συγκεκριμένη περίοδο των MotoGP και δεν έχει σταματήσει να ισχύει ούτε και τώρα που η Ducati έχουν αφήσει πολύ πίσω τους τις Ιαπωνικές, η πίστα αυτή ευνοεί την Yamaha και κάπως έτσι είδαμε λίγες μάχες στις πίσω θέσεις καθώς και την ανάκαμψη του Quartararo που όχι μόνο κέρδισε ότι είχε χάσει στην αρχή αλλά ανέβηκε κιόλας περνώντας τον Bezzecchi και τερματίζοντας 5ος με τον Morbidelli 7ο έχοντας κυνηγηθεί με Miller.

Ο Binder έπεσε όπως καταστροφή ήταν για την Honda όλο το αγωνιστικό διήμερο, όπου στον Sprint έπεσαν οι δύο εργοστασιακές. Σήμερα έπεσε πάλι ο Mir αλλά και ο Nakagami που ξανά μπήκε στον αγώνα και τερμάτισε τελευταίος. Συνολικά στις πτώσεις εκτός από τους δύο πιο πάνω, ο Aleix Espargaro, ο Fernandez και ο Oliveira συμπλήρωσαν την λίστα.

Οι μόνες μάχες εμπρός ήταν στον τρίτο και τέταρτο γύρο, όταν ο Martin που περνώντας τον Bezzecchi κι έχοντας κολλήσει στον τροχό του Bagnaia, αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Οι επιθέσεις στην τρίτη και τέταρτη στροφή απαντήθηκαν καταπληκτικά, ιδιαίτερα όταν ο Bagnaia έμεινε στην εξωτερική και πέρασε από έξω τον Martin. Διάλεξε μία τελείως άσχετη γραμμή, αν θα ήταν μόνος του, κρατώντας την εξωτερική και στην επόμενη ήταν ξανά εμπρός.

Από τον έκτο γύρο και μετά η τετράδα είχε χωρίσει τις θέσεις της, είχε κατασταλάξει και από εκεί και πέρα μόνο οι αποστάσεις μεταξύ τους θα μεγάλωναν. Ιδιαίτερα στο τέλος όπου ο Martin έμενε ολοένα και πιο πίσω φτάνοντας τα δέκα δευτερόλεπτα διαφοράς από την κορυφή!

Καθόλου όμως δεν κινδύνευε από τον Quartararo που ήταν άλλα 5 δευτερόλεπτα πίσω, σε έναν αγώνα που έμοιαζε με track day και ήταν όλοι εκεί για να οδηγήσουν την μοτοσυκλέτα τους με ασφάλεια, χωρίς να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο…

Μένουν δύο αγώνες πλέον για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα που είχε τόσους πολλούς διαφορετικούς αναβάτες στην πρώτη θέση με το ζήτημα να παραμένει για το ποιος από τους δύο, θα πάρει τον τίτλο.

 

Θέση

N#

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Χρόνος/Διαφ.

1

23

Enea Bastianini

Ducati

39:59.1370

2

73

Alex Marquez

Ducati

1.535

3

1

Francesco Bagnaia

Ducati

3.562

4

89

Jorge Martin

Ducati

10.526

5

20

Fabio Quartararo

Yamaha

15.000

6

72

Marco Bezzecchi

Ducati

16.946

7

21

Franco Morbidelli

Yamaha

18.553

8

43

Jack Miller

KTM

19.204

9

49

Fabio Di Giannantonio

Ducati

19.399

10

10

Luca Marini

Ducati

19.740

11

12

Maverick Viñales

Aprilia

21.189

12

5

Johann Zarco

Ducati

23.598

13

93

Marc Marquez

Honda

27.079

14

37

Augusto Fernandez

KTM

28.940

15

44

Pol Espargaro

KTM

29.849

16

27

Iker Lecuona

Honda

50.960

17

19

Alvaro Bautista

Ducati

53.564

18

30

Takaaki Nakagami

Honda

102.162

Πτώσεις

 

33

Brad Binder

KTM

22:09.2550

 

41

Aleix Espargaro

Aprilia

16:11.4380

 

25

Raul Fernandez

Aprilia

12:11.7050

 

88

Miguel Oliveira

Aprilia

10:12.0060

 

36

Joan Mir

Honda

08:09.7400

 

  

 

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες