Παρουσίαση MV Agusta Forward Racing Moto2

Η επικείμενη επιστροφή
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/2/2019

Η παρουσίαση της MV Agusta Forward Racing έγινε παρέα φυσικά με τους αναβάτες της Stefano Mazni και Dominique Aegerter και τους υπόλοιπους συντελεστές της ομάδας σ’ ένα ξεχωριστό μέρος. Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάπου λιγότερο ξεχωριστά καθώς φέτος κάνει το ντεμπούτο της, επιστρέφοντας μετά από πολλά χρόνια απουσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έτσι, πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό εργαστήρι της Agip, που πλέον έχει ανακαινιστεί κι ονομάζεται Garage Italia Custom. Η εμφάνιση των μοτοσυκλετών είναι πολύ κοντά στα σχέδια που είχαν δώθει στη δημοσιότητα πέρσι όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή της MV Agusta στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP. Οι ερυθρόλευκες μοτοσυκλέτες με το σωληνωτό πλαίσιο και τα ιταλικά περιφερειακά, όπως τα κορυφαία φρένα της Brembo και την εξάτμιση της SC Project, αναδεικνύουν ξεκάθαρα την εθνικότητα της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τον ενιαίο κινητήρα της Triumph για την Moto2.

Ο ιδιοκτήτης της Forward Racing, Giovanni Cuzari δήλωσε: “Είναι ένα όνειρο που επιτέλους πραγματοποιείται. Με την παρουσίαση σηματοδοτούμε επίσημα την αρχή της σεζόν που θα πρωταγωνιστήσουμε δίπλα στην MV Agusta. Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με τους μετρ τους είδους και πραγματικούς επαγγελματίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις υποχρεώσεις που έχουμε, αλλά ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι και αισιόδοξοι για την ερχόμενη σεζόν."

Ο παλαιότερος αναβάτης της ομάδας, Stefano Mazni είπε: “Η ερχόμενη σεζόν θα είναι η δεύτερη που μετρώ μ’ αυτή την ομάδα. Θα είναι μια απίστευτη χρονιά που μας περιμένει και θα έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στους αγώνες του πρωταθλήματος με την MV Agusta μετά από πολλά χρόνια της απουσίας της απ' αυτούς. Θα έχουμε μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, σχεδιασμένη εξ ολοκλήρου απ’ την αρχή γεγονός που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα και με γεμίζει ενέργεια. Δοκιμάσαμε ήδη την F2 στην πίστα και τα πήγε πολύ καλά απ' την πρώτη στιγμή. Αισθάνομαι άνετα στη μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα στις δοκιμές της Ισπανίας.”

Απ’ την άλλη, ο Dominique Aegerter αποτελώντας το πιο πρόσφατο μέλος της ομάδας, εστίασε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος της MV Agusta Forward Racing. Θα συνεισφέρω με τις ικανότητες και την εμπειρία μου στην εξέλιξη της νέας F2. Όλα είναι νέα για μένα, τόσο η μοτοσυκλέτα όσο και η ομάδα, αλλά οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές. Είναι πολύ ικανοί επαγγελματίες και είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε πολύ καλά καθ’ όλη τη χρονιά. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη με την επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες και βήμα βήμα θα κατευθυνθούμε στην καλύτερη πορεία αυτής της νέας περιπέτειας.”

 

Ετικέτες

Le Mans 2024 - Νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού σε αγώνα MotoGP

297,471 θεατές παρακολούθησαν τον γαλλικό γύρο
Le Mans record attendance
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Οι σχεδόν 300.000 θεατές που είδαν από κοντά το GP του Le Mans 2024 αποτελούν νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού, ανεξαρτήτως πίστας, στην ιστορία του MotoGP. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι της Dorna να… μέτρησαν σωστά τον κόσμο, για να μην έχουμε φιάσκο αντίστοιχο με το GP της Jerez, όπου το νούμερο είχε φουσκώσει κατά 100.000 πλασματικούς θεατές.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε τεθεί ξανά στο γαλλικό GP, το 2023, όπου και είχαν κοπεί 278.805 εισιτήρια για το ιστορικό χιλιοστό GP της ιστορίας. Όπως βλέπουμε η Γαλλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη λατρεία στον θεσμό του MotoGP, με τους Γάλλους να το δείχνουν έμπρακτα με αθρόα προσέλευση κάθε χρόνο.

Μεταξύ άλλων ο CEO του MotoGP, Carmelo Ezpeleta δήλωσε: “η ατμόσφαιρα στο Le Mans είναι θρυλική και υπάρχει λόγος για αυτό. Η απίστευτη βοή, με τις φωνές και τις ζητωκραυγές του κοινού είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για κάθε άθλημα στον κόσμο, και είναι προνόμιό μας να το ακούμε. Μετά το προηγούμενο ρεκόρ της περυσινή σεζόν, το γαλλικό GP του 2024 ξεπέρασε τις προσδοκίες. Οι σχεδόν 300.000 θεατές το αγωνιστικό τριήμερο είναι ένας φοβερός αριθμός και αντικατοπτρίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνει κάθε χρόνο ο οργανισμός PHA Claude Michy (σσ. Ο Claude Michy είναι ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Clermont Foot Auvergne 63, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τα σπορ, καθώς έχει αναμειχθεί κατά καιρούς στη διοργάνωση του Rally Dakar, του Andros Trophy, του γαλλικού γύρου MXGP, της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας του Παρισιού, κ.α.). To event έχει ακριβώς αυτό που θέλουμε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε: θεαματικά αγωνιστικά δρώμενα μαζί με ένα πλήρες πρόγραμμα συνοδευτικών δραστηριοτήτων ώστε να κάνουν συναρπαστικό κάθε λεπτό του σαββατοκύριακου. Ευχαριστούμε τον Claude και την ομάδα του για την αφοσίωσή τους στο MotoGP.”

Ετικέτες