Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MV Agusta Moto2

Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια

Η επιστροφή της MV Agusta στο φυσικό της περιβάλλον, που είναι φυσικά τα μεγάλα σαλόνια των GP, έγινε πραγματικότητα χάρη… στην Triumph! Για να είμαστε δίκαιοι, όλοι στα Moto2 χρησιμοποιούν τον τρικύλινδρο κινητήρα της Triumph, που αντικατέστησε των τετρακύλινδρο της Honda. Βεβαια δικαιούμαστε να τρολάρουμε λιγάκι την MV Agusta, διότι ο υιός Gastiglioni, είχε δηλώσει ότι η MV Agusta  αποχωρεί από το WSBK διότι οι αγώνες δεν έχουν πλέον εμπορικό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Τώρα όμως δηλώνει συγκινημένος και λέει ότι ήταν όνειρο ζωής του πατέρα του και δικό του να φέρουν ξανά την MV Agusta στις πίστες των GP.

Η αλήθεια είναι ότι στην παρουσίαση του πρώτου Brutale 800 RR το 2015, στο τραπέζι μετά το δείπνο, ο Giovanni μας είχε πει για το όνειρό του να επιστρέψει στα GP και η τότε συμφωνία με την AMG, είχε αναθερμάνει την επιθυμία του. Μετά βέβαια ακολούθησε η χρεωκοπία και το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η επιβίωση και τα δικαστήρια με τους απλήρωτους πιστωτές. Όμως τώρα με την βοήθεια των δύο Ρώσων φίλων του (με το αζημίωτο φυσικά, αφού πήραν μετοχές και ουσιαστικά τον έλεγχο της εταιρείας…) η MV Agusta πατάει καλύτερα στα πόδια της και μπορεί να κοιτάξει ξανά προς το μέλλον. Η κατηγορία της Moto2 είναι ιδανική για την περίπτωσή της, αφού δεν χρειάζεται να ασχοληθεί με το πιο ακριβό κομμάτι των αγώνων, δηλαδή τον σχεδιασμό και την διαρκή εξέλιξη του κινητήρα. Τα σκίτσα που βλέπετε είναι τα πρώτα που βγαίνουν στη δημοσιότητα και πρέπει να ομολογήσουμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι πολύ όμορφη.

Βέβαια στους αγώνες δεν κερδίζει ο ομορφότερος, οπότε το πιθανότερο είναι να δούμε αλλαγές στο φαίρινγκ, αλλά η πρώτη εντύπωση σίγουρα ανταποκρίνεται στην παράδοση της MV Agusta.