Συγχώνευση ομάδων στο MotoGP

Οδηγοί και ικασίες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

8/7/2018

Η ομάδα Angel Nieto που ανήκει στον πρώην αγωνιζόμενο Jorge Martinez ‘Aspar’, ήρθε σε συμφωνία με την SIC (Sepang International Circuit), για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στα MotoGP, η οποία θα έχει την υποστήριξη από την Petronas και θα τρέχει με μοτοσυκλέτες Yamaha.


Η συμφωνία έκλεισε με τη SIC να παίρνει τις θέσης της ισπανικής ομάδας στο grid, όταν στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία αγωνιζόταν με δορυφορική Ducati το 2010. Έκτοτε αγωνίστηκε με Aprilia και έπειτα συνεργάστηκε με την Honda, πριν ξαναγυρίσει στη Ducati το 2016. Ο Alvaro Bautista και ο Karel Abraham αποτελούν την πρώτη γραμμή της ομάδα, ενώ η SIC αγωνίζεται και στις κατηγορίες Moto2 και Moto3. Παράλληλα ο Martinez θα είναι αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας από το 2019.


Από την πλευρά της, η Yamaha επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την SIC, έχοντας συνάψει ένα τριετές συμβόλαιο προσφέροντας πλήρη υποστήριξη στις μοτοσυκλέτες.

Το γεγονός πως το συμβόλαιο έχει ισχύ για τρία χρόνια, είναι μία προσπάθεια της Yamaha να μην ξανά μείνει χωρίς δορυφορική ομάδα -κι άρα βασική πηγή πληροφόρισης και βάση εξέλιξης- σε δύο χρόνια από τώρα που αναμένεται να επαναληφθεί η φετινή, έντονη μεταγραφική περίοδος. Η Yamaha χάνει φέτος την Tech3 και τον ικανότατο Zarco που πηγαίνουν στην KTM, και με το τριετές συμβόλαιο, σπάει από τώρα την επόμενη μεταγραφική περίοδο...

Το βασικότερο ωστόσο παραμένει, πως οι αναβάτες της ομάδας δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί ακόμα, αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Dani Pedrosa και ο Franco Morbidelli είναι έχουν ήδη υπογράψει τα συμβόλαιά τους.

Ο Dani Pedrosa από τη μεριά του, σε ένα email που έστειλε στο Τύπο, ανακοίνωσε πως θα δώσει συνέντευξη τύπου το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο γερμανικό MotoGP στο Sachenring, για την ενημέρωση της πορείας του στο μέλλον και ζήτησε το σεβασμό και την υπομονή όλων μέχρι τότε.

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες