Trackhouse Racing MotoGP - Η νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia για τα επόμενα 3 χρονια

Η αμερικάνικη ομάδα αντικαθιστά την RNF με αναβάτες τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez
Trackhouse MotoGP Racing
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group, Justin Marks, ανακοίνωσε την Τρίτη 5/12 ότι η Trackhouse Racing, γνωστή από τη συμμετοχή της στο αμερικάνικο πρωτάθλημα αυτοκινήτου NASCAR, θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP από το 2024 έως και το 2026 με τριετές συμβόλαιο, ως δορυφορική ομάδα της Aprilia, μετά την αποχώρηση της RNF.

Η Trackhouse Entertainment Group, που ανήκει στον Justin Marks και τον γνωστό dj Pitbull, θα διαχειρίζεται τη νεοσύστατη ομάδα από το Nashville του Tenesse, σε συνεργασία με την Aprilia και τον όμιλο Piaggio. Η παρουσίαση της ομάδας με τα αποκαλυπτήρια των αναβατών (σσ. αυτοί θα είναι οι αναβάτες της RNF, Miguel Oliveira και Raul Fernandez), των εταιρικών συνεργατών και του χρώματος θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Για την ώρα παρουσιάστηκε η RS-GP με χρώματα που παραπέμπουν στην αμερικάνικη σημαία, αλλά τα τελικά χρώματα και γραφικά με τα οποία θα δούμε την ομάδα στο MotoGP θα παρουσιαστούν αργότερα.

Trackhouse MotoGP Racing

"Αυτή είναι μια μνημειώδης στιγμή για την Trackhouse Entertainment Group", δήλωσε ο Marks στο δελτίο τύπου της νεοσύστατης ομάδας. "Ήταν στο ήθος της Trackhouse από την πρώτη μέρα να δουλέψουμε, να έχουμε όραμα και να δείξουμε τον ενθουσιασμό και το πάθος που απαιτούνται για να χτίσουμε μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Η είσοδός μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είναι ένα ακόμη βήμα στην υλοποίηση αυτού του οράματος".

Το 2024 η Trackhouse Racing MotoGP Team θα είναι η μοναδική αμερικάνικη ομάδα στην κατηγορία MotoGP, φέρνοντας ξανά άρωμα Η.Π.Α. στο πιο σημαντικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας στον κόσμο, ένα Πρωτάθλημα στο οποίο έχουν αναδειχθεί στο παρελθόν θρυλικοί Αμερικανοί αναβάτες, όπως οι Eddie Lawson, Kenny Roberts, Freddie Spencer, Wayne Rainey, Randy Mamola, Kevin Schwantz και ο αείμνηστος Nicky Hayden.

Ακολουθήστε ΕΔΩ την Trackhouse Racing στο MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP 2024 - Ερωτηματικό για το GP Ινδίας, στο τραπέζι η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν!

Αν δεν πληρωθούν οι οφειλές, οι Ινδοί μπορεί να μείνουν χωρίς αγώνα
motomag MotoGP – Ερωτηματικό για το GP Ινδίας ενώ στο τραπέζι έπεσε η αντικατάσταση του από το GP Καζακστάν
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το να πραγματοποιήσεις έναν αγώνα MotoGP δεν είναι καθόλου εύκολο, και αυτό το βιώνουν από πρώτο χέρι την τρέχουσα στιγμή οι Ινδοί διοργανωτές. Την περσινή χρονιά ο αγώνας διεξήχθη μετ’ εμποδίων λόγω των προβλημάτων με τις βίζες ομάδων και αναβατών ενώ φέτος όπως φαίνεται οι οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη διοργανώτρια εταιρεία Fairstreet Sports προς τους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna, θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα!

Σύμφωνα με το Autosport.com, η απόφαση ακύρωσης έχει ληφθεί ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση δεν θα έρθει πριν από τις 20 Μαΐου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμών. Επιπρόσθετα η Dorna σκέφτεται σε περίπτωση ακύρωσης του Ινδικού GP να τοποθετήσει στην θέση του όσον αφορά την ημερομηνία το GP του Καζακστάν το οποίο όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ αναβλήθηκε λόγω των πλημμυρών στην περιοχή.

Αν όντως δούμε να συμβαίνει αυτό, το Grand Prix του Καζακστάν θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 22 Σεπτεμβρίου, με το φετινό αγωνιστικό καλεντάρι του MotoGP να περιλαμβάνει 20 αγώνες αντί για 22 που ήταν αρχικά στο πρόγραμμα -η Αργεντινή ήταν αυτή που βγήκε εκτός πρώτη λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην χώρα.

Ετικέτες