Valentino Rossi: Ξεχωριστός ο αγώνας στο Assen

Μια πίστα ορόσημο για τον Γιατρό
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/6/2019

Οι δοκιμές για τον αγώνα της Κυριακής στο TT Assen, έχουν ήδη ξεκινήσει. Πέρσι, η πίστα στην Ολλανδία μας χάρισε ίσως τον πιο θεαματικό αγώνα της χρονιάς με πάνω από 100 προσπεράσεις κατά τη διάρκειά του και πολλούς αναβάτες να παίρνουν τα ηνία του αγώνα. Το θέαμα ήταν φοβερό, όμως τελικά ο Marquez επικράτησε ενάντια όλων και ο Rossi βρέθηκε να κλείνει την πεντάδα. Μάλιστα, αυτή ήταν η πίστα που ο Rossi πήρε την τελευταία του νίκη το 2017.

Τώρα εν όψει των δοκιμαστικών είναι χαρούμενος που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο Assen, όχι όμως επειδή εκεί κατέκτησε την τελευταία του νίκη, αλλά επειδή αγαπά ιδιαίτερα αυτή τη πίστα. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί τόσο στα paddock όσο και στις κερκίδες είναι φανταστική, ενώ η πίστα είναι εξαιρετική για αγώνες μοτοσυκλέτας. Ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της Yamaha, διότι λόγω της μικρής ευθείας (μόλις 487 μέτρα) αλλά και των 18 στροφών (12 δεξιές και 6 αριστερές), η ιπποδύναμη και η υψηλή τελική –τομείς που υστερεί η M1- δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα. Η Yamaha για τον επικείμενο αγώνα έχει ορισμένες βελτιώσεις αλλά είναι μικρές και η M1 παραμένει σχεδόν ίδια μετά τις δοκιμές που έγιναν στη Catalunya. Οι βελτιώσεις εντοπίζονται κυρίως στη ρύθμιση των ηλεκτρονικών ώστε να αλλάξουν τον τρόπο απόδοσης του κινητήρα, ενώ το φρένο στο τιμόνι για την πίσω δαγκάνα που είδαμε τον Rossi να δοκιμάζει δεν θα χρησιμοποιηθεί απ’ τον ίδιο στο Assen αλλά σε κάποιο μεταγενέστερο αγώνα όπως είπε. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Rossi εστιάζει σε άλλα πράγμα και κάνει κάποιες δοκιμές με τη Yamaha για το μέλλον. Η άποψή του πάντως σχετικά με τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος είναι θετική, καθώς δεν χρησιμοποιείται πλέον ο συμπλέκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ έτσι ο αναβάτης έχει ακριβέστερη αίσθηση σχετικά με τη δύναμη που ασκεί συγκριτικά με τον λεβιέ στο πόδι. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος –κυρίως το δεύτερο- στόχος του Rossi είναι να έχει μια καλή θέση στο πίνακα των χρονομετρημένων και να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής.

Ετικέτες

MotoGP - Οι υπεύθυνοι του GP της Ινδίας διαψεύδουν τα περί ακύρωσης του γύρου

"Δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna"
motomagMotoGP – Στον αέρα το GP της Ινδίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/5/2024

Αν και αρχικά οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήθελαν να έχει ήδη αποφασιστεί η ακύρωση του γύρου της Ινδίας, οι υπεύθυνοι της Buddh International Circuit δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο, με τις πληρωμές να αναμένεται ότι θα γίνουν κανονικά.

Σε επεισόδιο για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση “Ινδικό GP”, καθώς όπως σας έχουμε ενημερώσει φήμες θέλουν την 20η Μαΐου ως την ημέρα που η Dorna θα ανακοινώσει επίσημα την ακύρωση του γύρου στην πίστα Buddh. Τώρα, όμως, οι Ινδοί υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του GP βγαίνουν στην αντεπίθεση, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, όσον αφορά την πληρωμή των συνεργατών, συμπεριλαμβανομένης και της Dorna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fairstreet Sports, της διοργανώτριας εταιρείας, υπάρχει λόγος για τις οικονομικές εκκρεμότητες. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου -ημέρα εθνικών εκλογών για την χώρα- υπάρχει ο “Πρότυπος Κώδικας Δεοντολογίας” που αφορά περιορισμών δαπανών του δημόσιου χρήματος, με στόχο την διασφάλιση ενός καθαρού εκλογικού αποτελέσματος. Άπαξ και αρθεί το εν λόγω περιοριστικό πλαίσιο, όλες οι εκκρεμείς συναλλαγές θα ολοκληρωθούν, με την Dorna να έχει λάβει έγγραφη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση γι’ αυτό.

Ο γύρος της Ινδίας για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, επομένως υπάρχει χρόνος ακόμα. Από την άλλη το ντεμπούτο του Καζακστάν μεταφέρθηκε στις 14-16 Ιουνίου, λόγω καιρικών συνθηκών, προτού τελικά αναβληθεί για “αργότερα μέσα στην σεζόν”. Για την ώρα η Dorna δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, επομένως μέχρι να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ίδια δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς σταματά η αλήθεια και πού ξεκινάει η παραφιλολογία.

Ετικέτες