Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar

Το 2019 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση με τον Alan Founds
Isle of Man TT 2023: Κρούσμα Ντόπινγκ - Εκτός αγώνα ο Jake Lowther συνοδηγός Sidecar
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Ο Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ στο Isle of Man TT 2023. Ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, τέθηκε εκτός αγώνα με την υπόθεση να έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου της Φαρμακοδιέγερσης (Ντόπινγκ), είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Κατά καιρούς έχουμε δει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες να βρίσκονται θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και στη συνέχεια να δέχονται τις εκάστοτε κυρώσεις (θα θυμάστε άλλωστε τις υποθέσεις των Andrea Iannone και Antony West).

Μία ανάλογη περίπτωση είχαμε στο φετινό αγώνα Isle of Man TT 2023 το οποίο διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στο νησί του Μαν. Μετά από τυχαίο έλεγχο Ντόπινγκ ο συνοδηγός του Alan Founds στην κατηγορία Sidecar, Jake Lowther βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ο Lowther έκανε ντεμπούτο στον αγώνα το 2014, ενώ το 2019 με τον Alan Founds κατέκτησαν το τρίτο σκαλί του βάθρου. Την φετινή χρονιά οι Alan Founds-Jake Lowther #No7 συμμετέχουν με το Sidecar της ομάδας Yamaha LCR Spartan Automotive / Indelible Ink.

Η υπόθεση του Jake Lowther έχει μεταβιβαστεί στην Auto Cycle Union (ACU), το διοικητικό όργανο για το άθλημα της μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο ίδιος τέθηκε οριστικά εκτός αγώνα μετά από ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ετικέτες

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες