Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]

Harrison, Hickman και Dunlop με γύρους στα 133 μίλια
Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2023

Η τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών στο Isle of Man TT 2023 συνεχίστηκε με τους Harrison, Hickman και Dunlop να πετυχαίνουν γύρους με 133 μίλια την ώρα, ήτοι μέση ωριαία 214 χλμ/ώρα.

Για ακόμη μία ημέρα στο νησί του Μαν οι συνθήκες ήταν ηλιόλουστες, δίνοντας την ευκαιρία στους αναβάτες να πιέσουν ακόμη περισσότερο την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών.

Στην κατηγορία Superbike, είχαμε αλλαγή σκηνικού καθώς ο Dean Harrison ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της DAO Racing Kawasaki (133.514 μίλια - 214.86 χλμ/ώρα).

Ο Michael Dunlop (Hawk Racing), βρέθηκε στη δεύτερη θέση όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Harrison (133.367 μίλια - 214.63 χλμ/ώρα), με τον Peter Hickman (Monster Energy by FHO Racing BMW) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Ο Peter Hickman έκανε δυναμικό come back στην κατηγορία Superstock. Σημειώνοντας 133.284 μίλια την ώρα (214.49 χλμ/ώρα) με την μοτοσυκλέτα της Monster Energy by FHO Racing BMW κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Isle of Man TT 2023: Ο ρυθμός ανέβηκε την τρίτη ημέρα των δοκιμαστικών [VIDEO]
O Dean Harrison

Ο Michael Dunlop (MD Racing) ακολούθησε στη δεύτερη θέση (132.694 μίλια - 213.55 χλμ./ώρα), με τον Davey Todd (Milenco by Padgett’s Motorcycles), να γράφει τον τρίτο χρόνο της ημέρα (131.711 μίλια - 211.96 χλμ./ώρα).

Στην κατηγορία Supersport, ο Hickman ήταν ο ταχύτερος όλων με την μοτοσυκλέτα της K2 Trooper Triumph by PHR (127.206 μίλια - 204.71 χλμ./ώρα), με τους Dean Harrison (Yamaha Boyce Precision Engr/Russell Racing) και Michael Dunlop (Yamaha MD Racing) να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση μετά το τέλος της διαδικασίας.

Dean Harrison
Εντυπωσιακός ο James Hillier, αλλά μέχρι εκεί

Στην κατηγορία Supertwin, o Jamie Coward ήταν ταχύτερος με την μοτοσυκλέτα της KTS Racing powered by Steadplan (120.912 μίλια - 194.58 χλμ./ώρα), με τον Mike Browne (Burrows Engineering / RK racing) και Joshua Brookes (Dafabet Racing) να ακολουθούν.

Στην κατηγορία Sidecar οι Ben και Tom Birchall (Wyckham Blackwell - Birchall Racing) ήταν και πάλι ταχύτεροι όλων (118.316 μίλια - 190.411).

 

 

Ετικέτες

X-Trial Geneva - Ο Toni Bou πέφτει και παρόλα αυτά κερδίζει για μια ακόμη φορά

Με τον teammate του Gabriel Marcelli να κάνει το 1 -2 για την Repsol Honda Team
motomag X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος X-Trial, η Γενεύη φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο της χρονιάς με τον Toni Bou να κερδίζει -καμία έκπληξη- και τον teammate του Gabriel Marcelli να κλειδώνει το 1 – 2 για τη Repsol Honda Team.

Αν και πολλοί θα πουν όταν διαβάσουν το άρθρο… σιγά ο Bou κέρδισε για ακόμη μία φορά τα πράγματα στη Γενεύη κύλησαν ελαφρώς διαφορετικά από ότι συνήθως. Ο πολυπρωταθλητής Toni Bou δεν ήταν σε καλή αγωνιστική μέρα και αυτό φάνηκε από τον πρώτο γύρο του αγώνα. O Marcelli ο οποίος είναι teammate του στην Repsol Honda Team ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα με τον ίδιο να ηγείται στα αρχικά στάδια.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του

Η συνέχεια δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τον Bou καθώς μία πτώση στον πρώτο γύρο έβαλε δύσκολα στον Ισπανό. Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και ήταν λες και είδαμε έναν διαφορετικό αγώνα. Ο Bou αν και πονούσε από την πτώση κατάφερε να πάρει λιγότερους βαθμούς ποινής από τον teammate του, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοπορία στον αγώνα. Στον τελικό ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα κερδίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της χρονιάς.

Μπορεί ο Marcelli να τερμάτισε τελικά δεύτερος ωστόσο στη Γενεύη ο νεαρός Ισπανός πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Toby Martin από τη Βρετανία. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Toni Bou προηγείται έχοντας 86 βαθμούς με τον Gabriel Marcelli να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 55 βαθμούς και τον Jaime Busto (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 52 βαθμούς.

Ο Toni Bou ανέφερε μετά την νίκη του: "Είμαι χαρούμενος με τη σημερινή νίκη, παρόλο που η οδήγησή μου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Κάναμε αρκετά λάθη, ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν είχα και μια πτώση. Χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να κερδίσω στη Γενεύη”.

X-Trial Geneva – Ο Toni Bou με Honda κερδίζει παρά την πτώση του
Ετικέτες