Macau GP 2023 - Ο Peter Hickman θριάμβευσε με το BMW M 1000 RR της FHO Racing BMW Motorrad Team [VIDEO]

Επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια και κέρδισε τον αγώνα για τέταρτη φορά στην καριέρα του
Macau GP 2023, Peter Hickman
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/11/2023

Η 55η έκδοση του Macau GP το οποίο διεξάγεται στους δημόσιους δρόμους του Macau, τόσο σε 4 όσο και σε 2 τροχούς, πέρασε στην ιστορία, με την BMW να πανηγυρίζει στις μοτοσυκλέτες, καθώς κατάφερε να κλειδώσει τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης και τον Peter Hickman να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή καθώς κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα για τέταρτη φορά.

Ο αναβάτης της FHO Racing BMW Motorrad Team, Hickman επέστρεψε στο Macau μετά από τέσσερα χρόνια αποχής -τελευταία εμφάνιση του στον αγώνα το 2019- θέλοντας να δείξει πως είναι το “μεγάλο αφεντικό” -και αυτό έκανε. Ο Βρετανός με το καλημέρα ήταν ταχύτερος όλων στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ενώ το ίδιο συνέβη και στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς ο "Hicky" πήρε την pole position, με τον Davey Todd με BMW M 1000 RR της Burrows Engineering/RK Racing να είναι ο μοναδικός αναβάτης ο οποίος κατάφερε να μείνει κοντά στον Hickman.

Macau GP 2023

Ο αναβάτης της FHO Racing BMW Motorrad Team με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ξεκίνησε καλύτερα όλων κρατώντας την πρωτοπορία με τον Todd να προσπαθεί να ακολουθήσει στον ρυθμό του. Η κόκκινη σημαία η οποία αποτελεί συχνό φαινόμενο στους αγώνες οι οποίοι διεξάγονται σε δημόσιο δρόμο δεν άργησε να βγει, καθώς ο Brian McCormack της Roadhouse Macau FHO Racing είχε μια πτώση με τον ίδιο να τραυματίζεται στον αστράγαλο, ενώ...

Schoots

...η Nadieh Schoots (φωτό άνω) στην προσπάθεια της να αποφύγει τη μοτοσυκλέτα του McCormack τραυματίστηκε με την ίδια να σπάει την αριστερή της κλείδα ενώ υπέστη κάταγμα και στο αριστερό της πόδι. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Macau GP 2023 – Ο Peter Hickman θριάμβεψε με το BMW M 1000 RR της FHO Racing BMW Motorrad Team

Μετά το εν λόγω συμβάν είχαμε την επανεκκίνηση του αγώνα με τον Hickman να απομακρύνεται από τον Todd και να περνάει με άνεση την γραμμή του τερματισμού έχοντας διαφορά σχεδόν 30 δευτερολέπτων, κερδίζοντας τον αγώνα για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Todd

Ο Todd της Burrows Engineering/RK Racing τερμάτισε στη δεύτερη θέση έχοντας την τύχη με το μέρος του καθώς κατά τη διακοπή του αγώνα οι μηχανικοί της ομάδας του κατάφεραν να αλλάξουν ένα σπασμένο σωληνάκι λαδιού το οποίο απειλούσε να βάλει τέλος στον αγώνα του Todd.

Dadtzer

Το βάθρο συμπλήρωσε ο David Datzer με BMW M 1000 RR της MTP-Racing by ZERO UP Penz 13, και με... αξιοπερίεργα βαμμένη φόρμα! Τον θρίαμβο της BMW στο Macau GP ολοκλήρωσε ο teammate του Hickman στην FHO Racing BMW Motorrad Team, Josh Brookes με τον Βρετανό να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Rob Hodson της SMR Racing με Honda CBR1000RR-R.

Hickman

Μετά τη νίκη του ο Peter Hickman δήλωσε: “Είχαμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα, είναι πολύ ωραίο να είσαι πρώτος σε κάθε περίοδο και να κερδίζεις τον αγώνα, οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο από αυτό. Τα παιδιά -οι μηχανικοί- έχουν δουλέψει εκπληκτικά, η BMW M 1000 RR ήταν εξαιρετική για να είμαι ειλικρινής. Η διαδρομή ήταν λίγο πιο δύσκολη -έχει αρκετά σαμαράκια- από ό,τι συνήθως, γεγονός που δυσκολεύει την οδήγηση. Αλλά η ομάδα της FHO Racing έχει βρει το στήσιμο και ένιωσα πολύ άνετα.”

Macau GP 2023 – Ο Peter Hickman θριάμβεψε με το BMW M 1000 RR της FHO Racing BMW Motorrad Team

Δείτε παρακάτω ένα συγκλονιστικό On-board video με τον νικητή του αγώνα, Peter Hickman.

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello

Ένα μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, τον ανάγκασε σε άδοξη εγκατάλειψη στον αγώνα
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/5/2024

Στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα του πρωταθλήματος COPPA Italia Yamaha R3 Cup bLU cRU, ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος βρέθηκε για πρώτη φορά στην πίστα του Mugello με την ομάδα του, Xgear, καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα στα προκριματικά.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρονομετρημένων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος, χρειάστηκε να κάνει κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του, με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση και την καλύτερη επαφή μαζί της. Το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας αναβάτης ερχόταν σε επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα έκρυβε και άλλες προκλήσεις, καθώς όπως είναι φυσικό έπρεπε να βρει και τις γραμμές που θα του χάριζαν πολύτιμα δέκατα του δευτερολέπτου. Στα δεύτερα χρονομετρημένα και έχοντας ήδη βρει τα πατήματά του μέσα στην πίστα, αλλά και τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα του, ο Ντίνος κατάφερε να πλασαριστεί στην 9η θέση, ανάμεσα σε 22 συμμετέχοντες.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello

Όλα έδειχναν ότι την Κυριακή, με δεδομένη μία καλή εκκίνηση, ο Μαυρόπουλος μπορούσε να κυνηγήσει το μπροστινό γκρουπ, διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα. Πράγματι, με το σβήσιμο των φώτων, ο Έλληνας αναβάτης πετάχτηκε μπροστά για να βρεθεί πέμπτος στην πρώτη στροφή. Ο υψηλός ανταγωνισμός χάρισε αρκετό θέαμα, με πολλές μάχες και συνεχείς εναλλαγές θέσεων -έχουμε δει πόσο κοντά βρίσκονται οι αναβάτες μεταξύ τους στις μικρές κατηγορίες. Δυστυχώς, στον τέταρτο γύρο και με τον Dinos#31 να δείχνει ότι έχει την ταχύτητα να ακολουθήσει το μπροστινό γκρουπ, η μοτοσυκλέτα του εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα. Εξαιτίας αυτού, ο Έλληνας αναβάτης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άδοξα τον αγώνα...

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello

Ο ίδιος, ήταν εμφανώς απογοητευμένος με την αναγκαστική επιστροφή στο box της ομάδας του πριν την καρό σημαία. Από την άλλη, δήλωσε ευχαριστημένος, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα του είχε καταφέρει να φέρει την μοτοσυκλέτα στα μέτρα του, δείχνοντας ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία. Μετά το επιτυχημένο του ξεκίνημα στη Vallelunga, όπου κατάφερε να βρεθεί στην 8η θέση, ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, έχοντας συλλέξει ακόμα περισσότερες εμπειρίες στις βαλίτσες του, κοιτάζει πλέον τον τρίτο γύρο του COPPA Italia Yamaha R3 Cup bLU cRU, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, στην πίστα του Misano.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello