Ο Kevin Benavides στην KTM! Τον «έκλεψε» από την Honda

Όλοι οι Benavides στην οικογένεια της KTM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2021

Ο φετινός πρωταθλητής του Dakar με την Honda, ο Kevin Benavides, υπέγραψε μόλις με την KTM! Ο αδερφός του Luciano Benavides έτρεχε έτσι κι αλλιώς με την Husqvarna, οπότε τα δύο αδέρφια με την μεγάλη εμπειρία στα Rally ενώνουν πλέον τις δυνάμεις τους κάτω από μία κοινή ομπρέλα.

Αν θυμάστε από τα καθημερινά ρεπορτάζ του Dakar, ο Kevin πήρε φέτος τον τίτλο ενώ οδηγούσε παράλληλα με τον Brabec περσινό πρωταθλητή, ο οποίος και κέρδισε το τελευταίο σκέλος. Μετά την εγκατάλειψη του Price από πτώση, είχε μείνει μόνο ο Sunderland από την πλευρά της KTM για να διεκδικήσει την νίκη και όχι από το καλύτερο σημείο καθώς δεν είχε ανοίξει κανένα σκέλος και καλούταν την τελευταία στιγμή να κάνει τον «πλοηγό».

Ο πρώτος στο Dakar έχει την δυσκολότερη δουλειά, πόσο μάλλον στο συγκεκριμένο που ήταν ένα από τα πλέον γρήγορα σε ρυθμό. Η KTM κρατά στο Dakar το μεγαλύτερο σερί νικών που έχει υπάρξει στην ιστορία. Πέρσι, το 2020, ο αμερικανός Brabec όχι μόνο έσπασε αυτό το σερί αλλά τερμάτισε και ένα άλλο αρνητικό, καθώς η Honda δεν είχε κερδίσει στο Dakar για 31 χρόνια.

Από την ημέρα που η Honda αποφάσισε -στην σύγχρονη εποχή- να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα που δεν θα σπάει στο Dakar ώστε να ανακάμψει την κυριαρχία της ΚΤΜ, της πήρε λίγο διάστημα μέχρι να το καταφέρει αλλά στην πορεία επένδυσε παράλληλα και σε αναβάτες επισκιάζοντας τους πορτοκαλί στην πρώτη γραμμή της κατάταξης σε διάφορους γύρους. Φάνηκε αυτό αρκετές φορές φέτος, από την στιγμή που και ο Barreda ήταν στις πρώτες θέσεις και με τον Walkner εκτός από πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, υπήρχαν φορές που μόνο ο Price κρατούσε το λάβαρο της KTM με την Honda να ανοίγει αρκετές ημέρες την διαδρομή.

Αυτό προφανώς δεν μπορούσε να συνεχιστεί για μία από τις καλύτερες χωμάτινες ομάδες που έχει γνωρίσει η μοτοσυκλέτα. Η KTM έφερε λοιπόν τον Benavides στους κόλπους της, να κάνει παρέα με τον αδερφό του και δεν είναι βέβαιο πως θα σταματήσει μόνο εκεί…

Μην ξεχνάμε πως και στο Hard Enduro έχουμε την αποχώρηση του Jonny Walker είναι πλέον στην Beta και η KTM έχει ανάγκη από νέο και ταυτόχρονα, έμπειρο αίμα.

Το πλάνο της KTM για το Dakar είναι «αντεπίθεση»!

 

Ετικέτες

NW200 2024 – Τρομακτικό ατύχημα με απογείωση αναβάτη! [VIDEO]

Προσγείωση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε γκαράζ σπιτιού, με αποφυγή σοβαρού τραυματισμού
NW200 Τρομακτικό ατύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2024

Στον πιο γνωστό Road-Racing αγώνα της Ιρλανδίας, το φημισμένο NW200, ο αγωνιζόμενος Paul Cassidy είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, όπου μετά από πρόσκρουση σε προστατευτική μαλακή μπαριέρα απογειώθηκε σε ύψος 7-8 μέτρων παίρνοντας τούμπες, για να προσγειωθεί πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε γκαράζ σπιτιού, αποφεύγοντας ως εκ θαύματος κάποιον σοβαρό τραυματισμό!

Ο Paul Cassidy ανέφερε τα εξής για το ατύχημά του: “Όπως γνωρίζετε είχα ένα μικρό ατύχημα στο NW200. Είμαι εντάξει, απλώς πολύ μελανιασμένος και πονεμένος. Βρισκόμουν πίσω από έναν άλλο αναβάτη, με 4η στο κιβώτιο, όταν η μοτοσυκλέτα του προπορευόμενου αγωνιζόμενου εμφάνισε πρόβλημα και έσβησε. Εκείνος τραβήχτηκε προς τα αριστερά, μη γνωρίζοντας πως βρισκόμουν ακριβώς από πίσω, και συγκρουστήκαμε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο με αυτή την ταχύτητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξή σας, και στο ιατρικό προσωπικό που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Έσκασα στον προστατευτικό φράχτη και πήρα ύψος 7 ή 8 μέτρων, για να προσγειωθώ στον κήπο ενός σπιτιού, πάνω σε ένα αυτοκίνητο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τεράστια επικινδυνότητα του NW200, η χρήση φόρμας με αερόσακο δεν είναι υποχρεωτική, απλώς συστήνεται. Υποχρεωτική είναι η χρήση συμβατικής φόρμας, αλλά και πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό τόσο η χρήση προστασίας πλάτης όσο και στήθους.

Paul Cassidy

Ο Cassidy φορούσε φόρμα της RST, όπως βλέπουμε πάνω, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ερχόταν με αερόσακο.

 

Posted by Paul Cassidy on Thursday, May 9, 2024
Ετικέτες