Ο Jonny Walker στην Beta!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/1/2021

Προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς, μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος SuperEnduro, η KTM είχε ανακοινώσει την αποδέσμευση του Jonny Walker από την εργοστασιακή της ομάδα, αναφέροντας πως μετά την επανασύσταση της ομάδας και της αλλαγές στο πρόγραμμα των πρωταθλημάτων enduro, ήταν δύσκολο να διατηρήσουν την συνεργασία τους μαζί του.

Σχεδόν αμέσως μετά το επίσημο δελτίου τύπου της ΚΤΜ, άρχισαν να κυκλοφορούν οι πληροφορίες για συμφωνία του Walker με την Beta, κάνοντας μάλιστα λόγο για κλεισμένη συμφωνία η οποία ήταν απλώς θέμα ημερών να ανακοινωθεί.

Τώρα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν, μέσα από την ανακοίνωση του εργοστασίου της Beta για την συνεργασία της με τον πολυνίκη αναβάτη στον κόσμο του Hard Enduro για το 2021.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Beta, "Jonny έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους αναβάτες της κατηγορίας, έχοντας αναδειχθεί νικητής σε πολλούς extreme αγώνες όπως το Erzbergrodeo, το SuperEnduro World Championship και το Romaniacs Hard Enduro. Ο Άγγλος αναβάτης θα συμμετέχει στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Hard Enduro και στο SuperEnduro World Championship πάνω στη σέλα ενός δίχρονου Beta RR 300, με την υποστήριξη της Beta Factory Racing Team".

Ο Fabrizio Dini, Factory Beta Team Manager, καλωσόρισε τον Walker στην ομάδα λέγοντας ότι "όλοι στην Beta είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που θα υποστηρίξουμε τον Jonny, ο οποίος είναι ένα επαγγελματίας και δυνατός αναβάτης παγκοσμίου επιπέδου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί του γιατί γνωρίζουμε πως είναι σοβαρός και επαγγελματίας στην δουλειά του, με τα καλά αποτελέσματα να έπονται σίγουρα."

EnduroGP, Πορτογαλία – Ο Garcia κρατά την πρωτιά παρά την αντίσταση του Pichon

O πρωταθλητής Josep Garcia ήταν για μια φορά ακόμη ο κερδισμένος του τριημέρου
Josep Garcia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro οδηγήθηκε στην Πορτογαλία και την περιοχή της πόλης Fafe για τον πρώτο από δύο συνεχόμενους γύρους στο ίδιο μέρος, καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της χρονιάς.

Ο πρωταθλητής του 2025, Josep Garcia (KTM) ξεκίνησε νικηφόρα από το βράδυ της Παρασκευής (12/6) και το Akrapovic Super Test, με δεύτερο τον Zach Pichon (ΤΜ) και τρίτο τον Max Ahlin (Honda).

Κατά την πρώτη μέρα του διήμερου κυρίως αγώνα, Σάββατο 13/6, με κάμποση ζέστη και εντελώς ξηρές συνθήκες με πολλή σκόνη, ο Garcia πήρε τη νίκη της ημέρας, με τον Pichon να τερματίζει δεύτερος μετά από αντεπίθεση στις τρεις τελευταίες δοκιμασίες της, ενώ τρίτος κατετάγη ο Andrea Verona (KTM).

Η κυριακάτικη δράση (14/6) έγινε σε πιο ανεκτές συνθήκες, καθώς η έντονη ζέστη του Σαββάτου είχε υποχωρήσει λίγο, ενώ μια βροχή τα ξημερώματα βάρυνε ελαφρώς το έδαφος και περιόρισε τη σκόνη.

Αυτή τη φορά ωστόσο ήταν ο Pichon αυτός που ξεχώρισε από την αρχή και, παρά την έντονη πίεση του Garcia, ο Γάλλος της TM Racing κατάφερε να μείνει μπροστά και για οκτώ δευτερόλεπτα να πάρει τη νίκη της ημέρας, με δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Steve Holcombe (Honda) – ο οποίος είχε εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη την προηγούμενη μέρα.

Έτσι ο Garcia πρακτικά ενίσχυσε τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης φτάνοντας στους 149, με τον Verona να παραμένει δεύτερος με 127 και τον Pichon να πλησιάζει ελάχιστα στους 108 βαθμούς.

Ας δούμε τι έγινε σε κάθε κατηγορία χωριστά:

Josep Garcia
Josep Garcia

Ε1

Ο Garcia ήταν ο νικητής και τις δύο μέρες, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του για φέτος. Δεύτερος κατετάγη ο Morgan Lesiardo (Triumph) και τρίτος ο Antoine Magain (Sherco).

Ε2

Η σπουδαία εμφάνιση του Pichon στη Fafe σήμανε τη νίκη του και στην κατηγορία όπου μονομαχεί με τον Verona, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με τρίτο τον Hamish McDonald (Sherco).

endurogp
Από αριστερά: Josep Garcia, Zach Pichon, Steve Holcombe

Ε3

Ο Theo espinasse (Fantic) πήρε μιαν αναπάντεχη νίκη στην Πορτογαλία κερδίζοντας την πρώτη μέρα και τερματίζοντας πέμπτος τη δεύτερη. Πίσω του ισοβάθμησαν ο Brad Freeman (Beta) που παραμένει πρωτοπόρος στην κατάταξη της Ε3, ο Albin Norbbin (Husqvarna) και ο Julien Roussaly (Sherco), ενώ ο άτυχος της ημέρας ήταν δίχως άλλο ο Holcombe που με το μηδενικό του Σαββάτου λόγω βλάβης έμεινε λίγο πιο πίσω στην κατάταξη της κατηγορίας.

Rachel Gutish
Rachel Gutish

Γυναίκες

H Αμερικανίδα Rahcel Gutish (Rieju) κυριάρχησε και τις δύο μέρες του αγώνα και έφυγε με το μέγιστο των βαθμών από τη Fafe, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Καναδέζα Shelby Turner (Triumph) στην πρώτη της φετινή συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τρίτη η Αγγλίδα Rosie Rowett (Rieju).

Ο επόμενος γύρος του EnduroGP θα επιστρέψει στη Fafe της Πορτογαλίας για έναν ακόμη αγώνα το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 19-21/6.

Ετικέτες