Η KTM αποχαιρετά τον Jonny Walker!

Ο Walker keeps… walking!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/11/2020

Η KTM επιβεβαίωσε και επίσημα την αποχώρηση του Jonny Walker από την Red Bull KTM Factory Team μετά από κοινή συμφωνία. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του εργοστασίου, μετά την επανασύσταση της ομάδας, λόγω των αλλαγών που έγιναν στο πρόγραμμα των enduro τις τελευταίες σεζόν, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν την συνεργασία με το Jonny και το 2021.

Ο Walker ξεκίνησε την καριέρα του στο Hard Enduro με την ΚΤΜ το 2010, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο Trial. Ο 19χρονος, τότε, Jonny δούλεψε σκληρά πριν υπογράψει το επίσημο συμβόλαιο με την εταιρεία το 2011. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 2012, μπήκε στην Red Bull Factory Team. Την ίδια χρονιά κέρδισε το Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble, ενώ την επόμενη χρονιά υπερασπίστηκε τον τίτλο του με επιτυχία.

Το 2015 ο Walker ανέβηκε επίπεδο, ως ένας από τους καλύτερους αναβάτες του Hard Enduro που έχουν κερδίσει τους αγώνες The Tough One, Red Bull Romaniacs, Red Bull Hare Scramble, Hell's Gate και Redb Bull 111 Megawatt. Παρά τους πολλούς τραυματισμούς του, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός μοτοσυκλέτας τις χρονιές που ακολούθησαν, ο Βρετανός ανέβηκε στο βάθρο σε αρκετούς extreme enduro αγώνες αλλά και σε αγώνες του WESS.

Η ΚΤΜ στην ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον μεγάλο Βρετανό αναβάτη για όσα πέτυχε με το εργοστάσιο και την Red Bull KTM Factory Racing Τeam όλα αυτά τα χρόνια στο extreme endure και στο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro, με την ευχή να έχει μια εξίσου λαμπρή συνέχεια.

Ο Fabio Farioli, ο team manager της Red Bull KTM Factory Racing Team, ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον Walker για τις επιτυχίες που έφερε στην ομάδα και τα απίστευτα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας στο δρόμο προς την δόξα. Είπε επίσης ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία για να κρατήσουν τον Walker κοντά τους, κλείνοντας με τις δικές του ευχές για το μέλλον του Βρετανού.

EnduroGP, Πορτογαλία – Ο Garcia κρατά την πρωτιά παρά την αντίσταση του Pichon

O πρωταθλητής Josep Garcia ήταν για μια φορά ακόμη ο κερδισμένος του τριημέρου
Josep Garcia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro οδηγήθηκε στην Πορτογαλία και την περιοχή της πόλης Fafe για τον πρώτο από δύο συνεχόμενους γύρους στο ίδιο μέρος, καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της χρονιάς.

Ο πρωταθλητής του 2025, Josep Garcia (KTM) ξεκίνησε νικηφόρα από το βράδυ της Παρασκευής (12/6) και το Akrapovic Super Test, με δεύτερο τον Zach Pichon (ΤΜ) και τρίτο τον Max Ahlin (Honda).

Κατά την πρώτη μέρα του διήμερου κυρίως αγώνα, Σάββατο 13/6, με κάμποση ζέστη και εντελώς ξηρές συνθήκες με πολλή σκόνη, ο Garcia πήρε τη νίκη της ημέρας, με τον Pichon να τερματίζει δεύτερος μετά από αντεπίθεση στις τρεις τελευταίες δοκιμασίες της, ενώ τρίτος κατετάγη ο Andrea Verona (KTM).

Η κυριακάτικη δράση (14/6) έγινε σε πιο ανεκτές συνθήκες, καθώς η έντονη ζέστη του Σαββάτου είχε υποχωρήσει λίγο, ενώ μια βροχή τα ξημερώματα βάρυνε ελαφρώς το έδαφος και περιόρισε τη σκόνη.

Αυτή τη φορά ωστόσο ήταν ο Pichon αυτός που ξεχώρισε από την αρχή και, παρά την έντονη πίεση του Garcia, ο Γάλλος της TM Racing κατάφερε να μείνει μπροστά και για οκτώ δευτερόλεπτα να πάρει τη νίκη της ημέρας, με δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Steve Holcombe (Honda) – ο οποίος είχε εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη την προηγούμενη μέρα.

Έτσι ο Garcia πρακτικά ενίσχυσε τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης φτάνοντας στους 149, με τον Verona να παραμένει δεύτερος με 127 και τον Pichon να πλησιάζει ελάχιστα στους 108 βαθμούς.

Ας δούμε τι έγινε σε κάθε κατηγορία χωριστά:

Josep Garcia
Josep Garcia

Ε1

Ο Garcia ήταν ο νικητής και τις δύο μέρες, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του για φέτος. Δεύτερος κατετάγη ο Morgan Lesiardo (Triumph) και τρίτος ο Antoine Magain (Sherco).

Ε2

Η σπουδαία εμφάνιση του Pichon στη Fafe σήμανε τη νίκη του και στην κατηγορία όπου μονομαχεί με τον Verona, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με τρίτο τον Hamish McDonald (Sherco).

endurogp
Από αριστερά: Josep Garcia, Zach Pichon, Steve Holcombe

Ε3

Ο Theo espinasse (Fantic) πήρε μιαν αναπάντεχη νίκη στην Πορτογαλία κερδίζοντας την πρώτη μέρα και τερματίζοντας πέμπτος τη δεύτερη. Πίσω του ισοβάθμησαν ο Brad Freeman (Beta) που παραμένει πρωτοπόρος στην κατάταξη της Ε3, ο Albin Norbbin (Husqvarna) και ο Julien Roussaly (Sherco), ενώ ο άτυχος της ημέρας ήταν δίχως άλλο ο Holcombe που με το μηδενικό του Σαββάτου λόγω βλάβης έμεινε λίγο πιο πίσω στην κατάταξη της κατηγορίας.

Rachel Gutish
Rachel Gutish

Γυναίκες

H Αμερικανίδα Rahcel Gutish (Rieju) κυριάρχησε και τις δύο μέρες του αγώνα και έφυγε με το μέγιστο των βαθμών από τη Fafe, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Καναδέζα Shelby Turner (Triumph) στην πρώτη της φετινή συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τρίτη η Αγγλίδα Rosie Rowett (Rieju).

Ο επόμενος γύρος του EnduroGP θα επιστρέψει στη Fafe της Πορτογαλίας για έναν ακόμη αγώνα το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 19-21/6.

Ετικέτες