Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η KTM αποχαιρετά τον Jonny Walker!

Ο Walker keeps… walking!

Η KTM επιβεβαίωσε και επίσημα την αποχώρηση του Jonny Walker από την Red Bull KTM Factory Team μετά από κοινή συμφωνία. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του εργοστασίου, μετά την επανασύσταση της ομάδας, λόγω των αλλαγών που έγιναν στο πρόγραμμα των enduro τις τελευταίες σεζόν, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν την συνεργασία με το Jonny και το 2021.

Ο Walker ξεκίνησε την καριέρα του στο Hard Enduro με την ΚΤΜ το 2010, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο Trial. Ο 19χρονος, τότε, Jonny δούλεψε σκληρά πριν υπογράψει το επίσημο συμβόλαιο με την εταιρεία το 2011. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 2012, μπήκε στην Red Bull Factory Team. Την ίδια χρονιά κέρδισε το Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble, ενώ την επόμενη χρονιά υπερασπίστηκε τον τίτλο του με επιτυχία.

Το 2015 ο Walker ανέβηκε επίπεδο, ως ένας από τους καλύτερους αναβάτες του Hard Enduro που έχουν κερδίσει τους αγώνες The Tough One, Red Bull Romaniacs, Red Bull Hare Scramble, Hell's Gate και Redb Bull 111 Megawatt. Παρά τους πολλούς τραυματισμούς του, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός μοτοσυκλέτας τις χρονιές που ακολούθησαν, ο Βρετανός ανέβηκε στο βάθρο σε αρκετούς extreme enduro αγώνες αλλά και σε αγώνες του WESS.

Η ΚΤΜ στην ανακοίνωσή της, ευχαριστεί τον μεγάλο Βρετανό αναβάτη για όσα πέτυχε με το εργοστάσιο και την Red Bull KTM Factory Racing Τeam όλα αυτά τα χρόνια στο extreme endure και στο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro, με την ευχή να έχει μια εξίσου λαμπρή συνέχεια.

Ο Fabio Farioli, ο team manager της Red Bull KTM Factory Racing Team, ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον Walker για τις επιτυχίες που έφερε στην ομάδα και τα απίστευτα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας στο δρόμο προς την δόξα. Είπε επίσης ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να διαπραγματευτούν μια συμφωνία για να κρατήσουν τον Walker κοντά τους, κλείνοντας με τις δικές του ευχές για το μέλλον του Βρετανού.