Πράσινο φως στον Danilo Petrucci για το Dakar 2022 μετά από ψευδώς θετικό COVID τεστ: Μία από τις ακριβότερες συμμετοχές στο Dakar!

Προηγήθηκε και τραυματισμός
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/12/2021

Με ατυχία υποδέχτηκε η Σαουδική Αραβία τον Danilo Petrucci πριν ακόμη ξεκινήσει το φετινό Dakar. Μετά από ένα τραυματισμό κατά την διάρκεια προπόνησης που δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το καθημερινό πρόγραμμα τρεξίματος, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό με PCR τεστ.

Αμέσως μπήκε σε καραντίνα σε ειδικό χώρο όπου και περίμενε μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα δεύτερου τεστ. Η διοργάνωση του Dakar λαμβάνει ιδιαίτερα αυστηρές προφυλάξεις για το φετινό Rally απομονώνοντας τους συμμετέχοντες αφότου έχουν περάσει σειρά από τεστ, και συνεχίζοντας τους ελέγχους παρά τον περιορισμό των συναναστροφών.

Εξαιτίας όμως του μεγάλου αριθμού θετικών αποτελεσμάτων δεν προχωρούν σε αποκλεισμό κάποιας συμμετοχής, αν δεν γίνει επαναληπτικός έλεγχος. Μετά το θετικό PCR ο Petrucci ζήτησε να ελεγχθεί με ελεγχθεί με αιματολογικό έλεγχο αντισωμάτων όπου και δεν ανιχνεύθηκαν τα αντισώματα IgA έναντι SARS-CoV-2 που χρησιμοποιούνται ως δείκτης «πρώτης ανοσολογικής απόκρισης» κι έτσι έλαβε το πράσινο φως για την αυριανή εκκίνηση.

Ο Petrucci δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που τελικά θα συμμετάσχω, δεν είχα μεγάλη περίοδο προετοιμασίας, αλλά σύντομη, σκληρή και έντονη με μόλις δύο μήνες προπονήσεων κατά τις οποίες έσπασα ένα οστό στον αστράγαλο. Αυτό έγινε πριν από τρεις εβδομάδες και ευτυχώς δεν ήταν τόσο σημαντικό ώστε να ακυρώσει την συμμετοχή μου. Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα, να μου αφήσει θετικό πρόσημο αν και ο τραυματισμός μου θα κάνει τα πράγματα δύσκολα».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κανονισμός τους Dakar δεν επιτρέπει την συμμετοχή σε κάποιον που δεν έχει συμπληρώσει έναν μακρύ κατάλογο διεθνών Rally και αγώνων στο χώμα, όπως ακριβώς χρειάστηκε ο Έλληνας Βασίλης Μπούδρος να ολοκληρώσει, για την πρώτη του συμμετοχή φέτος στο Dakar. Ωστόσο η ASO, η διοργανώτρια αρχή, διατηρεί μία δικλείδα για τέτοιες περιπτώσεις, όπως του Petrucci. Ποια είναι η περίπτωση αυτή; Να είναι λαοπρόβλητος σε παγκόσμιο επίπεδο αναβάτης με ήδη τεράστια εμπειρία οδήγησης, κι ας μην ξεχνάμε πως ο Petrucci εκτός από την συμμετοχή του στα MotoGP αγωνίζεται συχνά και στο χώμα. Ταυτόχρονα βέβαια μετράει πάντα θετικά να ανήκει ο αναβάτης στον κατασκευαστή με το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία του θεσμού και σε αυτόν που έχει τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στις συμμετοχές, όπως είναι η KTM για το Dakar...

Στο μεταξύ η συμμετοχή του Petrucci θα πρέπει να λογαριάζεται ως μία από τις ακριβότερες φέτος γιατί απαίτησε την δημιουργία νέας ομάδας, καθώς η Tech3 δεν είχε εμπλοκή στο Dakar πιο πριν και την αποκτά τώρα. Αυτό σημαίνει νέα φορτηγά, μηχανικοί κτλ, μία επιπλέον εργοστασιακή ομάδα λοιπόν για την KTM, ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή του Petrucci που θα πήγαινε τουλάχιστον άδικα αν τελικά δεν ήταν στην εκκίνηση. Η εργοστασιακή ομάδα των πρωτοπόρων οδηγών δεν γινόταν να υποστηρίξει ακόμη έναν αναβάτη που ακόμη κι αν είναι εξίσου γρήγορος με τους πρώτους, η σειρά εκκίνησης δεν επιτρέπει να τερματίζουν την ίδια ώρα. Η χρονική απόσταση είναι κάτι που δεν μπορεί να καλυφθεί για κάποιον που λειτουργεί με πρόγραμμα πρωταθλητισμού, υποστηρίζοντας αναβάτες που κυνηγούν τον τίτλο, οπότε από την στιγμή που αποφασίστηκε η συμμετοχή του Petrucci η δημιουργία νέας ομάδας ήταν η καλύτερη λύση και μακράν η πλέον δαπανηρή. Ευτυχώς δεν έγινε τσάμπα και ο Petrucci θα πάρει τελικά εκκίνηση, κι ελπίδα όλων οι ατυχίες για όλους να σταματήσουν εδώ.

 

Ετικέτες

NW200 2024 – Τρομακτικό ατύχημα με απογείωση αναβάτη! [VIDEO]

Προσγείωση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε γκαράζ σπιτιού, με αποφυγή σοβαρού τραυματισμού
NW200 Τρομακτικό ατύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2024

Στον πιο γνωστό Road-Racing αγώνα της Ιρλανδίας, το φημισμένο NW200, ο αγωνιζόμενος Paul Cassidy είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, όπου μετά από πρόσκρουση σε προστατευτική μαλακή μπαριέρα απογειώθηκε σε ύψος 7-8 μέτρων παίρνοντας τούμπες, για να προσγειωθεί πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε γκαράζ σπιτιού, αποφεύγοντας ως εκ θαύματος κάποιον σοβαρό τραυματισμό!

Ο Paul Cassidy ανέφερε τα εξής για το ατύχημά του: “Όπως γνωρίζετε είχα ένα μικρό ατύχημα στο NW200. Είμαι εντάξει, απλώς πολύ μελανιασμένος και πονεμένος. Βρισκόμουν πίσω από έναν άλλο αναβάτη, με 4η στο κιβώτιο, όταν η μοτοσυκλέτα του προπορευόμενου αγωνιζόμενου εμφάνισε πρόβλημα και έσβησε. Εκείνος τραβήχτηκε προς τα αριστερά, μη γνωρίζοντας πως βρισκόμουν ακριβώς από πίσω, και συγκρουστήκαμε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο με αυτή την ταχύτητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξή σας, και στο ιατρικό προσωπικό που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Έσκασα στον προστατευτικό φράχτη και πήρα ύψος 7 ή 8 μέτρων, για να προσγειωθώ στον κήπο ενός σπιτιού, πάνω σε ένα αυτοκίνητο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τεράστια επικινδυνότητα του NW200, η χρήση φόρμας με αερόσακο δεν είναι υποχρεωτική, απλώς συστήνεται. Υποχρεωτική είναι η χρήση συμβατικής φόρμας, αλλά και πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό τόσο η χρήση προστασίας πλάτης όσο και στήθους.

Paul Cassidy

Ο Cassidy φορούσε φόρμα της RST, όπως βλέπουμε πάνω, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ερχόταν με αερόσακο.

 

Posted by Paul Cassidy on Thursday, May 9, 2024
Ετικέτες