Valentino Rossi - Πρώτος στα FP2 του Bathurst 12 Hour!

“Έμαθα την πίστα παίζοντας τα τελευταία 20 χρόνια στο Playstation”
Valentino Rossi Bathurst 12hr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Ο εργοστασιακός πλέον οδηγός της BMW, Valentino Rossi, έδωσε για μια ακόμη φορά δείγμα της ταχύτητας του και στα αυτοκίνητα, τερματίζοντας πρώτος στα FP2 του αγώνα Bathurst 12 Hour, στο ντεμπούτο του στη συγκεκριμένη πίστα!

“Το να βρίσκομαι εδώ, στο Mount Panorama μετά από 20 χρόνια παιχνιδιού στο Playstation, σε γεμίζει με συναισθήματα, ειδικά όταν είδα από κοντά την πίστα για πρώτη φορά. Είναι μια από τις μυθικές πίστες αγώνων αυτοκινήτου, πολύ δύσκολη, πολύ τεχνική αλλά και πολύ διασκεδαστική. Κάθε γύρο, προσπαθώ να κόψω και λίγο τον χρόνο μου, αλλά πρέπει να προσέχω τα τοιχία γύρω από την πίστα. Δίνω τουλάχιστον 5 εκατοστά ‘αέρα’ γιατί αν κάνεις λάθος εκεί, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Οι Jerry (Burgess) και Gary (Coleman) από την ομάδα μου στο MotoGP είχαν αγωνιστεί εδώ τις δεκαετίες του 70 και του 80. Για τις μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Η πίστα δεν είναι πολύ διαφορετική από το Phillip Island -αν και εκεί δεν έχεις τοίχους.”

Vale Bathurst

Στα δεύτερα δοκιμαστικά, ενώ οι Brad Schumacher και Kenny Habul έδιναν τη μάχη για την πρώτη θέση, όταν ο Valentino Rossi έγραψε τον ταχύτερο χρόνο όλων. Το session διεκόπη με κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος του Marc Cini, ενώ όταν ξανάρχισε, ο Schumacher πήρε και πάλι την πρωτιά, με τον Rossi να απαντά με ένα 2:05.448 για να τερματίσει πρώτος εκείνος!

Στο τέλος της Παρασκευής, ταχύτερος όλων ήταν ένας άλλος Ιταλός, ο Rafaelle Marciello (2:03.995), με τα τέταρτα και τελευταία δοκιμαστικά να διακόπτονται με κόκκινη σημαία, μετά από ένα άσχημο όσο και θεαματικό ατύχημα του Keith Kasssulke (βλ. βίντεο άνω), ο οποίος έφυγε με πολλά και χτύπησε σε τοίχο με ελαστικά, αποφεύγοντας ευτυχώς κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Δείτε παρακάτω το βίντεο των δοκιμαστικών της Παρασκευής.

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello

Ένα μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, τον ανάγκασε σε άδοξη εγκατάλειψη στον αγώνα
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/5/2024

Στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα του πρωταθλήματος COPPA Italia Yamaha R3 Cup bLU cRU, ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος βρέθηκε για πρώτη φορά στην πίστα του Mugello με την ομάδα του, Xgear, καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα στα προκριματικά.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρονομετρημένων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος, χρειάστηκε να κάνει κάποιες ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα του, με στόχο την καλύτερη πληροφόρηση και την καλύτερη επαφή μαζί της. Το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας αναβάτης ερχόταν σε επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα έκρυβε και άλλες προκλήσεις, καθώς όπως είναι φυσικό έπρεπε να βρει και τις γραμμές που θα του χάριζαν πολύτιμα δέκατα του δευτερολέπτου. Στα δεύτερα χρονομετρημένα και έχοντας ήδη βρει τα πατήματά του μέσα στην πίστα, αλλά και τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα του, ο Ντίνος κατάφερε να πλασαριστεί στην 9η θέση, ανάμεσα σε 22 συμμετέχοντες.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello

Όλα έδειχναν ότι την Κυριακή, με δεδομένη μία καλή εκκίνηση, ο Μαυρόπουλος μπορούσε να κυνηγήσει το μπροστινό γκρουπ, διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα. Πράγματι, με το σβήσιμο των φώτων, ο Έλληνας αναβάτης πετάχτηκε μπροστά για να βρεθεί πέμπτος στην πρώτη στροφή. Ο υψηλός ανταγωνισμός χάρισε αρκετό θέαμα, με πολλές μάχες και συνεχείς εναλλαγές θέσεων -έχουμε δει πόσο κοντά βρίσκονται οι αναβάτες μεταξύ τους στις μικρές κατηγορίες. Δυστυχώς, στον τέταρτο γύρο και με τον Dinos#31 να δείχνει ότι έχει την ταχύτητα να ακολουθήσει το μπροστινό γκρουπ, η μοτοσυκλέτα του εμφάνισε μηχανικό πρόβλημα. Εξαιτίας αυτού, ο Έλληνας αναβάτης, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άδοξα τον αγώνα...

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello

Ο ίδιος, ήταν εμφανώς απογοητευμένος με την αναγκαστική επιστροφή στο box της ομάδας του πριν την καρό σημαία. Από την άλλη, δήλωσε ευχαριστημένος, καθώς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα του είχε καταφέρει να φέρει την μοτοσυκλέτα στα μέτρα του, δείχνοντας ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία. Μετά το επιτυχημένο του ξεκίνημα στη Vallelunga, όπου κατάφερε να βρεθεί στην 8η θέση, ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, έχοντας συλλέξει ακόμα περισσότερες εμπειρίες στις βαλίτσες του, κοιτάζει πλέον τον τρίτο γύρο του COPPA Italia Yamaha R3 Cup bLU cRU, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, στην πίστα του Misano.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Θετικά δείγματα στην πρώτη του επαφή με την πίστα του Mugello