Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, Τρίκαλα - Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Εξαιρετικός και ο Λυρίου στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα
Fantic, Τρίκαλα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Fantic ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Ευτυχώς η έντονη βροχόπτωση σταμάτησε το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι καλές επιλογές της λέσχης καθώς και η άψογη προετοιμασία της πίστας δεν επέτρεψαν στο πολύ νερό που έπεσε να χαλάσει το ωραίο κλίμα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (338) με το XXF 450 πέτυχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Την Κυριακή πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδηγώντας εξαιρετικά και χωρίς λάθη πέτυχε δύο άνετες νίκες, συνεχίζοντας έτσι να είναι αήττητος το 2024 στη μεγάλη κατηγορία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ2 το νέο μέλος της ομάδας της Fantic o Νίκος Λυρίου με το XXF250 έδειξε στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πως έχει την ταχύτητα για να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Παρότι είχε μόνο λίγες ώρες με την καινούργια του μοτοσυκλέτα σημείωσε τον τρίτο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής τερμάτισε 12ος αφού έντονο arm pump, τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Στο 2ο σκέλος ο Λυρίου ξεκίνησε δυνατά αλλά ένα “μποτιλιάρισμα” με πτώση τον άφησε στις τελευταίες θέσεις. Στη συνέχει όμως ο Λυρίου οδήγησε εντυπωσιακά και τερμάτισε στην 4η θέση πετυχαίνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Έτσι ο Νίκος Λυρίου πήρε την 7η θέση γενικής, με τερματισμούς 12-4.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Επίσης πολύ καλή επίδοση στην ΜΧ2 είχε ο Ηλίας Καραγιάννης που οδήγησε σταθερά και χωρίς λάθη πετυχαίνοντας να τερματίσει στις θέσεις 16 και 12 (14ος γενικής) ανάμεσα σε 40 αναβάτες. Μάλιστα στο 2ο σκέλος και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει ακόμα μια θέση, ένας θόρυβος από την μοτοσυκλέτα τον ανάγκασε να βγει στα pits. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως επρόκειτο για κάτι ασήμαντο (μικρή ρωγμή στο τελικό της εξάτμισης) και ξαναμπήκε στον αγώνα χωρίς ευτυχώς να χάσει θέση.

MX

Τέλος στην MX2 ο αθλητής της Fantic από την Κέρκυρα Γεράσιμος Λιούμπας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το νέο του XXF250 πέτυχε να τερματίσει στις θέσεις 18 και 20 για (21ος γενικής) δείχνοντας όμως πως έχει την ταχύτητα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν και πάλι εντυπωσιακά γρήγορος. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής έφυγε στην 1η πεντάδα και γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή. Μια μικρή πτώση τον έριξε ξανά στην 5η θέση αλλά ο αναβάτης της Fantic οδήγησε το XXF250 ταχύτατα κερδίζοντας γρήγορα ξανά την 1η θέση στην οποία και τερμάτισε. Στο 2ο σκέλος ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα να φανούν εύκολα, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα ενώ στη συνέχεια δημιούργησε μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο. Έτσι ο Βαγγελάκος πέτυχε άλλη μια νίκη διατηρώντας έτσι μια άψογη επίδοση για το 2024 με 4 νίκες σε 4 σκέλη μέχρι στιγμής.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Μετά από ένα συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος MX στα Τρίκαλα είναι ιστορία και η ομάδα της Fantic ετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην αγαπημένη πίστα τη Σπερχειάδας, στις 11-12 Μαίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται και τα κάνουν όλα να μοιάζουν ευκολότερα, η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex, η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing, η Zulap με την καταπληκτική προετοιμασία/εκτύπωση των στολών των αναβατών και η DND Graphics που είναι υπεύθυνη για τα racing graphics των μοτοσυκλετών της Fantic.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic
Ετικέτες

AMA Supercross 2024, Denver - Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

Στα 250SX της Δυτικής Ακτής ο Jo Shimoda, επίσης με Honda, έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα
motomag AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/5/2024

Ο προτελευταίος γύρος της σεζόν για το ΑΜΑ Supercross ήταν οικογενειακή υπόθεση όσον αφορά τα 450SX , καθώς τα αδέρφια Lawrence με Honda έκαναν το 1-2, με τον Jett ταυτόχρονα να πλησιάζει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου με έναν αγώνα να απομένει! Στα 250SX της Δυτικής Ακτής νικητής ήταν ο Jo Shimoda επίσης με Honda, ο οποίος έκοψε βαθμούς από τους RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), οι οποίοι πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος.

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross βρέθηκαν στο Denver για να λάβουν μέρος στον 16ο γύρο της χρονιάς. Με μία στροφή να απομένει για το φινάλε της χρονιάς ο συγκεκριμένος αγώνας θα ήταν καθοριστικός όσον αφορά την πορεία του πρωταθλήματος καθώς κάποιοι αναβάτες θα μπορούσαν με ένα καλό αποτέλεσμα να βρεθούν πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στις κατηγορίες 450SX και 250SX.

Κάτι τέτοιο συνέβη στη μεγάλη κατηγορία 450SX. O Jett Lawrence με ένα καλό αποτέλεσμα θα μπορούσε να κλειδώσει την υπόθεση τίτλος και αυτό έκανε. Στην αρχή του αγώνα ο Jett είδε τον αδερφό του Hunter Lawrence να κερδίζει το Holeshot και να οδηγεί την κούρσα μέχρι τα μισά του αγώνα. Στη συνέχεια όμως ο ίδιος δεν άφησε ούτε τον αδερφό του Hunter να του στερήσει τη νίκη. Λίγους γύρους πριν το τέλος ο Jett πέρασε μπροστά με τον ίδιο να πανηγυρίζει την όγδοη νίκη στην χρονιά. Ταυτόχρονα είδαμε για πρώτη φορά στον θεσμό δύο αδέρφια να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση στην κατηγορία 450SX.

AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

O Jason Anderson (Kawasaki), κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση ωστόσο ποτέ δεν απείλησε ουσιαστικά τα αδέρφια Lawrence. Ο Cooper Webb (Yamaha), ο οποίος φιγουράρει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αγωνίστηκε στο Denver με πρόβλημα στον αριστερό του αντίχειρα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην πέμπτη θέση στον αγώνα.

Στην βαθμολογία ο Jett Lawrence (Honda) με έναν αγώνα να απομένει προηγείται με 336 βαθμούς, με τον Cooper Webb (Yamaha), να έχει 316 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 282 βαθμούς βρίσκεται ο Eli Tomac, με τον αναβάτη της Yamaha να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

O Jett Lawrence ανέφερε μετά την νίκη του: "Ούρλιαζα μέσα από το κράνος μου όταν καταφέραμε με τον αδερφό μου Hunter να κάνουμε το 1-2 στη μεγάλη κατηγορία. Είναι τρομερό το συναίσθημα μακάρι να το ξανακάνουμε. Τώρα όσον αφορά το Πρωτάθλημα τίποτα δεν έχει τελειώσει”.

AMA Supercross 2024, Denver – Μία ανάσα από τον τίτλο ο Jett Lawrence με Honda στα 450SX [VIDEO]

Επικράτηση της Honda είχαμε και στην κατηγορία 250SX της Δυτικής Ακτής. O Jo Shimoda με το που έπεσαν οι μπάρες πήρε το Holeshot, με τον ίδιο να οδηγεί κάθε γύρο του αγώνα. Ο αναβάτης της Honda πήρε μια πανάξια νίκη ενώ κατάφερε να κόψει πολύτιμους βαθμούς από τους RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), οι οποίοι πλέον ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με έναν αγώνα να απομένει.

Πίσω από τον Shimoda τερμάτισε ο Kitchen ο οποίος πλέον με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης που πήρε στο Denver μπήκε για τα καλά στο κυνήγι του φετινού τίτλου. Μία θέση πιο πίσω στην τρίτη, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Hampshire o οποίος είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Kitchen να τον φτάνει στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος της κατηγορίας 250SX της Δυτικής Ακτής οι RJ Hampshire (Husqvarna) και Levi Kitchen (Kawasaki), με 186 βαθμούς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με τον Kitchen να έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. Στην τρίτη θέση με 165 βαθμούς βρίσκεται ο Jordan Smith (Yamaha), ο οποίος με ένα στραβοπάτημα των δύο πρωτοπόρων μπορεί να αναδειχθεί εκείνος Πρωταθλητής.

Ο Jo Shimoda δήλωσε μετά την νίκη του: "Παρά τις δυσκολίες στην αρχή της σεζόν χάρη στην ομάδα του HRC καταφέραμε και κερδίσαμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επίδοση μου”.

Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στην πόλη Salt Lake City με όλα τα μέτωπα να είναι ανοιχτά. Θα πανηγυρίσουν τα φαβορί ή θα δούμε ανατροπές στον καταληκτικό γύρο του ΑΜΑ Supercross.

Ετικέτες