MV Agusta Superveloce 98 Edizione Limitata - Έκδοση φόρος τιμής στον πρώτο κινητήρα 98 κυβικών της εταιρείας

Σε 300 μονάδες σε μπορντό χρώμα Rosso Verghera, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας και racing κιτ
MV Agusta Superveloce 98 Limitata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/10/2023

H MV Agusta παρουσιάζει μία ακόμα ειδική έκδοση της Superveloce με ονομασία Superveloce 98 Edizione Limitata, αποτίοντας φόρο τιµής στον πρώτο κινητήρα 98 κυβικών εκατοστών που κατασκεύασε η ιταλική εταιρεία το 1943.

Ογδόντα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου κινητήρα MV Agusta, η υπογραφή "98" επανεμφανίζεται στα φαίρινγκ της Superveloce 98 Edizione Limitata η οποία θα παραχθεί σε 300 αριθμημένες μονάδες. Η ειδική έκδοση της μοτοσυκλέτας της ιταλικής εταιρείας θα βαφτεί στο μπορντό χρώμα "Rosso Verghera" το οποίο έχει δημιουργηθεί από το τμήμα σχεδιασμού του CRC και είναι όμοιο με εκείνο που είχε βαφτεί η MV Agusta 98 του 1944. Ο κινητήρας της Superveloce 98 Edizione Limitata είναι ο τρικύλινδρος εν σειρά των 798 κυβικών εκατοστών, απόδοσης 147 ίππων, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να είναι στα 173 κιλά ή 165 κιλά με το αγωνιστικό κιτ. Η υπογραφή "98 Edizione Limitata" είναι τοποθετημένη πλευρικά στο τμήμα της ουράς ενώ υπάρχει και στην τιμονόπλακα της μοτοσυκλέτας μαζί με τον αριθμό της περιορισμένης έκδοσης. Παράλληλα, ο τυχερός ιδιοκτήτης θα λάβει και το πιστοποιητικό αυθεντικότητας το οποίο παραδίδεται μαζί με την Superveloce 98 Edizione Limitata.

MV Agusta

Το αγωνιστικό pedigree της ειδικής αυτής έκδοσης ολοκληρώνεται χάρη στο ειδικό κιτ που προσφέρει η MV Agusta. Στο κουτί μπορντό χρώματος του ειδικού αυτού κιτ περιέχεται το ειδικό κάλυμμα της μοτοσυκλέτας, το μονόσελο, το πιστοποιητικό αυθεντικότητας, η αγωνιστική εξάτμιση Arrow triple-exit για αποκλειστική χρήση στην πίστα -στη Βόρεια Αμερική δεν περιλαμβάνεται αλλά διατίθεται ως έξτρα αξεσουάρ-, καθώς και η αγωνιστική ECU ώστε να υπάρξει η μέγιστη απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα. Ο τεχνικός εξοπλισμός της Superveloce 98 Edizione Limitata ολοκληρώνεται με τα φρένα της Brembo PR 16/19 με μπροστινές δαγκάνες M4.30 Stylema και με το ABS Continental MK100, μαζί με ride by wire ψεκασμό, ασημί ζάντες με... ακτίνες (!), ελαστικά Pirelli Diablo Rosso IV Corsa, και με έγχρωμη οθόνη TFT 5,5 ιντσών, μέσω της οποίας υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του smartphone και το αντικλεπτικό σύστημα δορυφορικού εντοπισμού Mobisat. Τιμή για την Superveloce 98 Edizione Limitata δεν γνωρίζουμε για την ώρα, αν και κάτι μας λέει πως αυτή θα είναι τσιμπημένη.

MV Agusta
Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες