Στη Norton το αφεντικό του R&D της MV Agusta Brian Gillen

Ο mr LXP Orioli & Superveloce 1000 θα εξελίξει τη νέα γκάμα των Βρετανών
Brian Gillen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/2/2024

Ο πρώην υπεύθυνος του τομέα έρευνας και εξέλιξης της MV Agusta, Brian Gillen, πήρε μεταγραφή στη Norton, όπου θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της νέας γκάμας luxury μοτοσυκλετών των Βρετανών.

O Gillen βρίσκεται πίσω από εμβληματικά μοντέλα της MV Agusta, όπως το LXP Orioli και το Superveloce 1000 (και φυσικά την έκδοση Serie Oro), ενώ εργαζόταν στο ιταλικό εργοστάσιο περισσότερα από 15 χρόνια.

Η Norton ανακοίνωσε τα νέα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αναφέροντας πως ο ρόλος του Gillen θα είναι να βοηθήσει την εταιρεία από το Solihull να αναπτύξει τη νέα γκάμα πολυτελών μοτοσυκλετών της, που θα περιλαμβάνει τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά μοντέλα. Αντίθετα με το παρελθόν, η νέα αυτή γκάμα θα πληροί τις Euro προδιαγραφές, ώστε να μπορεί να πωλείται και στην Ευρώπη.

Brian Gillen

“Ο Brian διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνολογική κατάρτιση στον σχεδιασμό κινητήρων και μοτοσυκλετών, νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας”, δήλωσε ο CEO της Norton, Δρ. Robert Hentschel. “Είμαι σίγουρος πως η ένταξή του στην ομάδα θα ενδυναμώσει την αφοσίωση μας όσον αφορά στις τεχνολογικές καινοτομίες και τη μηχανολογική αριστεία, και αυτό θα έχει αντίκτυπο στη νέα κορυφαία γκάμα μοντέλων που ετοιμάζουμε.”

Ας μην ξεχνάμε πως η MV Agusta πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Pierer Mobility και μέσα στο εργοστάσιό της δημιουργήθηκε νέο παράρτημα του KISKA για δύο πολύ σοβαρούς λόγους που ανέπτυξε ο ίδιος ο Pierer στην αποκλειστική συνέντευξή του στο MOTO, ενώ αρχικά έβαλε στον πάγο το νέο On-Off της MV Agusta, απελευθερώνοντας όμως μετά τους πόρους για την τελική του ανάπτυξη.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Brian Gillen, διαβάστε ΕΔΩ μια εκτενέστατη συνέντευξη του στο ΜΟΤΟ, με αφορμή την αποκλειστική δοκιμή του πρωτότυπου τότε MV Agusta Lucky Explorer 9.5.

Ετικέτες

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες