Prima Pramac Racing - Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]

Το λευκό χρώμα μας αποχαιρετά δίνοντας τη θέση του στο μοβ στην GP24
motomag Prima Pramac Racing – Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/2/2024

H Prima Pramac Racing παρουσίασε τα νέα της χρώματα για τη φετινή χρονιά του MotoGP στην πίστα του Μπαχρέιν, εκεί όπου σε λίγα 24ωρα θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για την F1.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία για την Prima Pramac Racing καθώς με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της ομάδας Paolo Campinoti δείχνει έμπρακτα τη στενή σχέση που έχει με τον CEO της F1 Stefano Domenicali.

MotoGP

Όπως ήταν λογικό τα βλέμματα όλων έπεσαν στα νέα χρώματα των GP24. Σε σχέση με την περσινή χρονιά υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή, το λευκό χρώμα που κυριαρχούσε στην GP23 έδωσε την θέση του στο μοβ ενώ τα υπόλοιπα χρώματα πάνω στη μοτοσυκλέτα συνεχίζουν να είναι το μαύρο και το κόκκινο.

https://www.motomag.gr/news/race-news/franco-morbidelli-tromaktiko-atyhima-stis-dokimes-toy-portimao-kai-diakomidi-sto

Όσον αφορά τους αναβάτες της Prima Pramac Racing, το πρώτο βιολί της ομάδας θα είναι και φέτος ο Jorge Martin ο οποίος πέρυσι λίγο έλειψε να εκθρονίσει από τον θρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τον Pecco Bagnaia. Δίπλα στον Martin θα βρίσκεται ο Franco Morbidelli ο οποίος λόγω τραυματισμού όπως διαβάσατε στο MOTO δεν βρέθηκε στις δοκιμές τόσο στη Sepang της Μαλαισίας όσο και στο Losail του Κατάρ.

Με την παρουσίαση της Prima Pramac Racing ολοκληρώνεται ο κύκλος των παρουσιάσεων των ομάδων του MotoGP και άπαντες περιμένουν το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς (8 - 10 Μαρτίου) στο Κατάρ όπου θα δούμε για πρώτη φορά τους αναβάτες να παλεύουν μεταξύ τους με στόχο την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Prima Pramac Racing – Με νέα χρώματα οι GP24 των Martin και Morbidelli [VIDEO]

MotoGP Le Mans: Απόλυτη νίκη Martin και ένας φοβερός Marquez σε καταπληκτικό αγώνα!

Η επανάληψη των 2 θέσεων στο βάθρο ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη
MotoGP Le Mans: Απόλυτη νίκη Martin και ένας φοβερός Marquez σε καταπληκτικό αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/5/2024

Ένας φοβερός αγώνας στην Γαλλία όπου ο καιρός απείλησε να τον χαλάσει αλλά ευτυχώς κρατήθηκε και μας άφησε να τον απολαύσουμε στον μέγιστο βαθμό, μέχρι και τις τελευταίες στροφές που έφεραν την αλλαγή.

Δυναμιτισμένη η εκκίνηση, όπως δηλαδή ήταν αναμενόμενο, με τον Bezzecchi να κάνει το λάθος με μία σούζα και να χάνει θέσεις και τον Marquez να κερδίζει πέντε, πολύ καλά δηλαδή αλλά όχι τόσο εντυπωσιακά όσο στον Sprint. Ο Bagnaia έφυγε εμπρός με τον Martin πίσω του και το δίδυμο αυτό δεν θα μας απασχολήσει ξανά για αρκετές παραγράφους καθώς οδηγεί εμπρός με διαφορά από τους υπόλοιπους. Αγωνίζονται όλοι με σκληρή εμπρός γόμα και μαλακή πίσω εκτός του Fernandez.

Ο Aleix Espargaro έχει καταφέρει να μπει τρίτος αλλά είναι ήδη μία μοτοσυκλέτα πίσω από τους δύο πρώτους έχοντας τον Di Giannantonio πίσω του ο οποίος θα αποδειχτεί πολύ καλός μαχητής στις μάχες σώμα με σώμα, κυριολεκτικά μιλώντας καθώς οι προσπεράσεις γίνονται στα κλειστά σημεία. Πίσω του έχει τον Acosta στον δεύτερο γύρο που θα προσπαθήσει κατευθείαν για κάτι καλύτερο. Πίσω από τον Acosta ο Vinales, ακολουθεί ο Bastianini και ο Marquez με τους δύο να αλλάζουν στην αρχή του τρίτου γύρου, όταν ο Bastianini έκανε ένα μικρό λάθος. Εμπρός ο Di Giannantonio προσπαθεί να περάσει τον Aleix Espargaro αλλά δεν τα καταφέρνει και αυτό -δυστυχώς- δίνει ιδέες στον Acosta.

Ο Acosta έπαθε αυτό που παθαίνουν όλοι οι γρήγοροι κάποια στιγμή, συνήθως νωρίς στην πορεία τους ή όταν έχουν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από καιρό και κάποια μαθήματα έχουν ξεφτίσει σε ένταση. Είδε ότι είχε την ταχύτητα των δύο πρώτων, είδε πως ο ρυθμός του ήταν τουλάχιστον για την τρίτη θέση στο βάθρο και είχε ένα εσωτερικό μονόλογο πως πρέπει να περιμένει. Μέχρι που δεν άντεχε να περιμένει, όρμησε, έκανε το λάθος και ήταν τυχερός που δεν επηρέασε κανέναν απολύτως, πολύ τυχερός μάλιστα καθώς εύκολα μπορούσε να ρίξει δύο μοτοσυκλέτες, τόσο τον Aleix όσο και τον Di Giannantonio ταυτόχρονα. Στον 4ο γύρο πέφτει τελικά και ο Bezzecchi που δεν παίρνει πόντους στην Γαλλία και είναι για εκείνον ένας από τους χειρότερους αγώνες, για άλλους όμως θα γίνει ένας από τους καλύτερους!

Στον 7ο γύρο ο Marquez έκανε την κίνηση να περάσει τον Vinales που αντιστάθηκε πολύ σθεναρά και κράτησε τελικά την θέση του. Στον 10ο γύρο ο Di Giannantonio κατάφερε τελικά να περάσει τον Aleix Espargaro που είχε προσπαθήσει αρκετά να το κάνει αλλά το περισσότερο που κατάφερε είναι να αλλάζουν θέσεις για μία στροφή και να αφήνουν τους δύο εμπρός να ξεφεύγουν. Αμέσως μετά το χάσιμο της θέσης του, ο Aleix έκανε ένα μικρό λάθος και ο Vinales που είχε μείνει κολλημένος πίσω του πέρασε εμπρός και αμέσως μετά ακολούθησε και ο Marquez.

Στον επόμενο γύρο τα πράγματα δεν θα ήταν καλά για τον Aleix. Διότι είχε αφήσει τον Marquez να ξεμακραίνει και ο Bastianini που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κολλημένος πίσω του δεν μπορούσε να το επιτρέψει αυτό. Πέρασε στην ευθεία και βρέθηκε δίπλα του την ώρα που ο Aleix πήγαινε για τα φρένα. Ο αναβάτης της Aprilia αναγκάστηκε να τα αφήσει και ευτυχώς ήταν σε σημείο που μπορούσε να ξανά μπει στην πίστα κάνοντας ταυτόχρονα και μία χειρονομία.

Οι κριτές αμέσως έδωσαν ποινή ενός μακρού γύρου στον Bastianini που είχε κερδίσει χρόνο από το σκηνικό με τον Vinales γιατί είχε βγει και αυτός εκτός πίστας στο εσάκι αμέσως μετά και τιμωρήθηκε για αυτό. Είναι το ίδιο που θα συμβεί και στον Di Giannantonio. Ο Bastianini είναι πλέον εκτός συναγωνισμού και αυτό απομάκρυνε την απειλή από τον Marquez αλλά ταυτόχρονα έφερε τον Quartararo σε μία πιο εύκολη θέση, έχοντας να κοντράρει τον Aleix που το έχει ξανά πάθει αυτό: Να πέφτει σαν πέτρα προς τα πίσω όταν χάσει την θέση που είχε εμπρός.

Ο Vinales έκανε το λάθος έπειτα και άφησε τον Marquez να περάσει ο οποίος έβαλε αμέσως πορεία για το βάθρο με επίθεση στον Di Giannantonio που αντιστάθηκε πολύ και κράτησε την θέση του. Πίσω τους ο Quartararo που ήθελε να τα πάει καλά μέσα στην Γαλλία σημείωσε πτώση την ίδια στιγμή που ο Marquez επιτέθηκε ξανά στον Di Giannantonio με τον δεύτερο να αντιστέκεται τόσο όσο χρειάστηκε για να κάνει το λάθος και να αφήσει και τον Vinales να περάσει, εκείνη την στιγμή έπεσε και ο Miller!

Η διαφορά τώρα με τους εμπρός είχε φτάσει στα 2,5 δευτερόλεπτα, σταθερά ο Bagnaia εμπρός με τον Martin να είναι βέβαιο πως θα κάνει την επίθεση του στο τέλος εκτός και αν γινόταν το λάθος. Βέβαια το πρώτο λάθος του Bagnaia στον 10 γύρο δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και απλά το αντέγραψε βγαίνοντας εκτός  γραμμής και οι δύο. Εκείνη την στιγμή δεν είχε σημασία κάτι τέτοιο, όμως τώρα 9 γύρους πριν το τέλος, ο Marquez μείωνε την απόσταση με τους εμπρός. Για αυτό και ο Bagnaia αμέσως κατέβασε τον χρόνο του και ξεκίνησε να ετοιμάζεται για την άμυνα που στον επόμενο γύρο την χρειάστηκε καθώς ο Martin έκανε την πρώτη του επίθεση με τους δύο να αλλάζουν θέση. Ο Di Giannantonio εκείνη την στιγμή έλαβε την ποινή για μεγαλύτερο γύρο επειδή στην μάχη με τον Marquez βγήκε εκτός πίστας κερδίζοντας χρόνο στο εσάκι και πλέον 7 γύρους πριν το τέλος ο Marquez έχει πλησιάσει τους δύο πρώτους, την ώρα που ο Martin περνά για πρώτη φορά εμπρός για πάνω από μία στροφή!

Ποιος θα το περίμενε ότι αμέσως μετά ο Marquez που έχει ξεκινήσει από την 13η θέση θα έπιανε τον Bagnaia καθώς ήταν ο ταχύτερος αναβάτης εκείνη την στιγμή! Το μεγάλο κενό που είχαν οι δύο πρώτοι, τώρα έχει πάει στον Vinales που εκείνη την στιγμή ήταν 1,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez! Ξαφνικά από εκεί που η τρίτη θέση στο βάθρο θα ήταν ένας άθλος, τώρα ο Marquez κυνηγούσε την δεύτερη!

Θα ήταν δύσκολο όμως να πιάσει την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στην ευθεία όπου η διαφορά φαινόταν ξεκάθαρα, μέχρι ο Martin να κάνει το λάθος και να πλησιάσουν για να ανοίξουν ξανά μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά με τον Bagnaia να κυνηγά την πρώτη θέση!

Και πάνω που ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati είναι έτοιμος να περάσει τον Martin και ετοιμάζεται για μία τελευταία επίθεση, ο Marquez κάνει την δική του επίθεση στα φρένα εκεί που είχε δει όλους αυτούς τους γύρους πως έχει το πάνω χέρι κρατώντας έπειτα μία ασφαλή γραμμή για τις τελευταίες στροφές, κατακτώντας την δεύτερη θέση. Την ημέρα που η Gresini γιορτάζει τις 1000 εκκινήσεις, ο Marquez την δίνει μία φοβερή απόδοση!

Στο μεταξύ ο Martin τερματίζει πρώτος και σπάει την ζελατίνα της μοτοσυκλέτας του, χάνει και του κράνους αμέσως μετά, βρίζοντας από χαρά στα ισπανικά. Είναι ο καλύτερος αναβάτης, ο αδιαφιλονίκητα ταχύτερος του Le Mans έχοντας κάνει ρεκόρ πίστας, pole position και δύο πρώτες θέσεις κερδίζοντας τον Sprint και τον αγώνα!

Αδύνατο να προβλέψει κανείς όμως, την δεύτερη θέση του Marquez που ακόμη και στον Sprint είχε πει ο ίδιος πως περίμενε να είναι 6ος -7ος. Όμως ο Bezzecchi για άλλη μία φορά δεν έμεινε μέσα στον αγώνα, ο Di Giannantonio και ο Bastiannini δεν τα κατάφεραν όσο θα ήθελαν και ο Acosta που θα ήταν κανονικά καταλύτης για την τρίτη θέση του βάθρου, έφυγε νωρίς από την μάχη. Ο Marquez είχε τον ρυθμό να παλέψει με όποιον και αν ήταν εμπρός του βέβαια, και έτσι η Γαλλία μας χάρισε έναν φανταστικό αγώνα, μία ξεκάθαρη νίκη του Martin και μία -σαν νίκη- δεύτερη θέση με αυτό το προσπέρασμα στο τέλος του αγώνα!

Θέση

Βαθμοι

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος /Διαφ.

1

25

89J. Martin

Prima Pramac Racing

41:23.709

2

20

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP™

+0.446

3

16

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

+0.585

4

13

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+2.206

5

11

12M. Viñales

Aprilia Racing

+4.053

6

10

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+9.480

7

9

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+9.868

8

8

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+10.353

9

7

41A. Espargaro

Aprilia Racing

+11.392

10

6

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP™

+13.442

11

5

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+24.201

12

4

5J. Zarco

LCR Honda

+26.809

13

3

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+27.426

14

2

30T. Nakagami

LCR Honda

+30.026

15

1

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+30.936

16

 

10L. Marini

Repsol Honda Team

+40.000

ΠΤΩΣΕΙΣ

   

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

16 laps

   

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

16 laps

   

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP™

16 laps

   

36J. Mir

Repsol Honda Team

14 laps

   

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

3 laps

   

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

2 laps

 

Ετικέτες