Franco Morbidelli - Τρομακτικό ατύχημα στις δοκιμές του Portimao και διακομιδή στο νοσοκομείο

Ενθαρρυντικές οι εξετάσεις, αναμένουμε να δούμε αν θα συμμετάσχει στις δοκιμές της Sepang
Franco Morbidelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2024

Ο Franco Morbidelli ο οποίος συμμετείχε με ένα πολιτικό Ducati Panigale V4 μαζί με άλλους 7 αναβάτες του MotoGP στο διήμερο τεστ των αναβατών του WorldSBK στο Portimao, είχε μια άσχημη πτώση στη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, για να μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο της πίστας και κατόπιν στο νοσοκομείο του Faro.

Η πτώση του Morbido που οδήγησε σε κόκκινη σημαία και προσωρινή διακοπή των δοκιμών, έγινε στις 15.30 στη στροφή 9, ενώ οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ιταλό αναβάτη που όπως φαίνεται έχασε για λίγο τις αισθήσεις του αφού χτύπησε με το κεφάλι στην άσφαλτο, ήταν οι αδελφοί Marquez που επίσης συμμετείχαν στις δοκιμές.

Οι εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, παρόλα αυτά όμως οι γιατροί έστειλαν τον Ιταλό στο νοσοκομείο του Faro για μια αξονική τομογραφία. Από εκεί, ανέβασε ένα μικρό ανακοινωθέν η Prima Pramac, με τον Morbido να είναι στο κρεβάτι δείχνοντας με χειρονομία πως είναι οκ. Τη φωτογραφία συνόδευε το ακόλουθο κείμενο: “Μετά από μια άσχημη πτώση, ο Franco μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Τα αρχικά τεστ έδωσαν ενθαρρυντικές ενδείξεις για την κατάσταση του, και θα περάσει τη νύχτα στο νοσοκομείο του Faro για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια του.”

Περιμένουμε τώρα νεότερο ανακοινωθέν, και μένει να δούμε αν ο Morbidelli θα συμμετάσχει κανονικά στο επερχόμενο τεστ του MotoGP στη Sepang, που στην περίπτωση της Prima Pramac με την οποία αγωνίζεται πλέον, θα λάβει χώρα 6-8 Φεβρουαρίου.

Ετικέτες

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες