MotoGP Le Mans SPRINT: Απόλυτη νίκη Martin με φοβερές ανατροπές πίσω του!

Απίστευτο σερί Marc Marquez!
MotoGP Le Mans SPRINT: Απόλυτη νίκη Martin με φοβερές ανατροπές πίσω του!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/5/2024

Η πρώτη εκκίνηση στο Le Mans έγινε όπως την προβλέψαμε νωρίτερα στο ρεπορτάζ της κατάταξης, ο Marc Marquez έκανε ένα μικρό θαύμα και κατάφερε να βρεθεί μπροστά καθόλου τυχαία και πολύ μεθοδικά σκαρφάλωσε στις πρώτες τρεις στροφές στην τέταρτη θέση, εντός πεντάδας, όπως είχαμε γράψει. Εκείνο που δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς ήταν ο Bagnaia να μην ξεκινά καλά και να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον 4ο γύρο εγκαταλείποντας μετά από έξοδο χωρίς πτώση, στην ίδια στροφή που νωρίτερα σήμερα είχε χάσει το μπροστινό ο Marquez μένοντας στην Q1, αναγκασμένος να κάνει το θαύμα.

Στον 5ο γύρο αφότου ο Aleix Espargaro εκτέλεσε την ποινή μακρού γύρου ο Marquez έφτασε στην 3η θέση έχοντας ξεκινήσει 13ος και αμέσως στον επόμενο γύρο οι τρεις πρώτοι έφτασαν την απόσταση στο 1 δευτερόλεπτο με τους υπόλοιπους.

Σε όλο αυτό που γινόταν πίσω, ο Martin ήταν σταθερά εμπρός ανενόχλητος από τον Bezzecchi στην δεύτερη θέση. Πίσω η μεγαλύτερη μάχη ήταν του Acosta που είχε χάσεις τρεις θέσεις στην εκκίνηση, να περάσει τον Miller και ενώ ο Bastianini ανέβαινε επίσης θέσεις. Τελικά ο Acosta κατάφερε να περάσει τον Miller αλλά και τον Di Giannantonio και έφτασε τον Aleix Espargaro που δεν θα ήταν όμως εκεί, αν δεν είχε την ποινή, μία υπενθύμιση για αύριο που μαζί με τον Bagnaia και τον Bezzecchi θα είναι τρεις αναβάτες που δεν θα επιτρέψουν να γίνει επανάληψη του σημερινού.

Φτάνοντας τον Aleix Espargaro, ο Acosta έκανε το λάθος που μπορούσε να φέρει την πτώση αλλά το έσωσε ως άλλος Marquez και έμεινε στην 6η θέση.

MotoGP Le Mans SPRINT: Απόλυτη νίκη Martin με φοβερές ανατροπές πίσω του!
το πόδι έχει φύγει από το μαρσπιέ αλλά καταφέρνει να σηκώσει την μοτοσυκλέτα και να συνεχίσει, ο φοβερός Acosta!

Άλλος που θα φέρει την αλλαγή αύριο είναι ο Bezzecchi, ο οποίος έπεσε στον 9ο γύρο μπροστά στον Marquez που εκείνη την στιγμή μείωνε την απόσταση, μία υπενθύμιση επίσης στον αναβάτη της Gresini πως το λάθος καραδοκεί.

Με τον Martin αναμφισβήτητο νικητή σήμερα από πλευράς δικού του ρυθμού και χωρίς κανείς να μπορεί να τον αντικρούσει και με την αυριανή ημέρα να είναι τελείως διαφορετική, το Le Mans στέκεται στο ύψος του ως μία από τις πλέον ιστορικές πίστες και χαρίζει δυνατό θέαμα!

ΘΕΣΗ

ΒΑΘΜΟΙ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ

Χρόνος / Διαφ.

1

12

89J. Martin

Prima Pramac Racing

19:49.694

2

9

93M. Marquez

Gresini Racing MotoGP™

+2.280

3

7

12M. Viñales

Aprilia Racing

+4.174

4

6

23E. Bastianini

Ducati Lenovo Team

+4.798

5

5

41A. Espargaro

Aprilia Racing

+7.698

6

4

31P. Acosta

Red Bull GASGAS Tech3

+9.185

7

3

49F. Di Giannantonio

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

+11.190

8

2

43J. Miller

Red Bull KTM Factory Racing

+11.516

9

1

25R. Fernandez

Trackhouse Racing

+12.257

10

 

20F. Quartararo

Monster Energy Yamaha MotoGP™

+12.699

11

 

88M. Oliveira

Trackhouse Racing

+13.492

12

 

21F. Morbidelli

Prima Pramac Racing

+15.578

13

 

5J. Zarco

LCR Honda

+16.439

14

 

73A. Marquez

Gresini Racing MotoGP™

+16.816

15

 

33B. Binder

Red Bull KTM Factory Racing

+16.969

16

 

30T. Nakagami

LCR Honda

+19.123

17

 

37A. Fernandez

Red Bull GASGAS Tech3

+23.618

18

 

10L. Marini

Repsol Honda Team

+27.854

ΠΤΩΣΕΙΣ

   

72M. Bezzecchi

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

9 laps

   

42A. Rins

Monster Energy Yamaha MotoGP™

6 laps

   

36J. Mir

Repsol Honda Team

4 laps

   

1F. Bagnaia

Ducati Lenovo Team

3 laps

 

Jorge ‘Aspar' Martinez και CFMOTO για MotoGP – Καραμπόλα με Tech3 που μιλά με Honda

Μια ακόμη σημαντική εξέλιξη ψήνεται στο παρασκήνιο του MotoGP ενόψει της νέας εποχής των 850 cc
aspar
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Ο Jorge Martinez, γνωστός και από το αγωνιστικό του παρατσούκλι Aspar, εκτός από τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής στις κατηγορίες 80 και 125 κυβικών των Grand Prix τη δεκαετία του 1980, είναι ιδιοκτήτης των δύο ομάδων CFMOTO Aspar Team σε Moto3 και Moto2.

Μετά από μια πορεία γεμάτη με σημαντικές επιτυχίες, ο Aspar εύλογα σκέφτεται την επέκταση στην κορυφαία κλάση MotoGP και οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό στο paddock του παγκοσμίου πρωταθλήματος μιλούν ακριβώς γι’ αυτό.

aspar

Υπάρχουν λοιπόν σοβαρότατες πιθανότητες να δούμε ομάδα CFMOTO Aspar Racing στη μεγάλη κατηγορία MotoGP με μοτοσυκλέτες προερχόμενες από την ΚΤΜ, συνεργάτιδα της κινέζικης εταιρείας εδώ και χρόνια τόσο στα μοντέλα παραγωγής, όσο και στις δύο μικρότερες κλάσεις των Grand Prix.

Για να γίνει αυτό ωστόσο, θα πρέπει να βρεθεί χώρος και αυτός μαθαίνουμε πως ενδέχεται να δημιουργηθεί με την αποχώρηση της Tech 3 από το σχήμα της ΚΤΜ. Η Tech 3 μάλιστα φέρεται να είναι σε συζητήσεις με τη Honda για συνεργασία από το 2027 και μετά, στο οποίο σενάριο η ομάδα του Aspar θα σπεύσει να αναλάβει τις δύο KTM RC16 που τρέχει σήμερα η γαλλική ομάδα με Maverick Vinales και Enea Bastianini.

aspar
O Jorge Martinez με τον David Alonso

Ο Jorge Martinez έχει χτίσει μια σπουδαία υποδομή στη Βαλένθια με επίκεντρο την ιδιόκτητη πίστα Aspar Circuit, στην οποία θα βρει κανείς συχνά όλους τους μεγάλους Ισπανούς πρωταθλητές (αδελφοί Marquez, Jorge Martin κ.ά.) να προπονούνται, αλλά η σημαντικότερη δουλειά που γίνεται εκεί είναι σε επίπεδο ακαδημιών, καθώς ο Aspar έχει ήδη αναδείξει πολλά ταλέντα μέσω του εκπαιδευτικού του προγράμματος και του MIR Racing Aspar Cup.

aspar
Max Quilles

Πρόκειται για έναν θεσμό που συγκεντρώνει νεαρούς αναβάτες από δεκάδες χώρες του κόσμου και μέχρι τώρα έχει χαρίσει στην Ισπανία έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, τον David Alonso που το 2024 έφερε στη CFMOTO έναν σπουδαίο τίτλο τιμής: το πρώτο πρωτάθλημα Grand Prix (Moto3) για κινέζικη ομάδα, έστω και με μοτοσυκλέτα ΚΤΜ. Επιπλέον, από το ίδιο πρόγραμμα έχει βγει ένα από τα νέα μεγάλα ταλέντα της Ισπανίας, ο Max Quilles που αυτή τη στιγμή προηγείται στην κατάταξη της Moto3 και μοιάζει με το μεγαλύτερο φαβορί για τον φετινό τίτλο – και είναι επίσης προστατευόμενος του Marc Marquez και τακτικός παρτενέρ του στις προπονήσεις – ενώ δύο ακόμη αναβάτες που έχουν φτάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μέσω του προγράμματος του Aspar είναι οι Dani Holgado και Marco Morelli.

aspar
Dani Holgado

Φέτος μάλιστα ο Aspar επέκτεινε το πρόγραμμα αυτό στην Ασία με τη συνεργασία της CFMOTO, αναζητώντας τα επόμενα μεγάλα ταλέντα των Grand Prix στην άλλη άκρη του κόσμου και πρωτίστως στην Κίνα, μια χώρα ουσιαστικά “παρθένα” για τον κόσμο του MotoGP και διακαής πόθος της Liberty Media.

Όλα μοιάζουν να δένουν όμορφα και τακτικά, καθώς το όραμα Aspar και CFMOTO ευθυγραμμίζεται ιδανικά με τα θέλω των διοργανωτών, Libery Media και Moto Grand Prix Sports Entertainment (Dorna), τόσο που αρχίζει να μοιάζει περισσότερο με θέμα χρόνου παρά με φήμη.