Αφήνει HONDA ο Joan Barreda για την Hero στο Rally Dakar 2024

O “Bang-Bang” θα έχει ως teammate τους Joaquim Rodrigues, Ross Branch και Sebastian Buhler
motomag O Joan Barreda με την Hero στο Paris Dakar 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/11/2023

Ο Barreda άφησε την ομάδα της Honda, με τον Ισπανό να βρίσκει αγωνιστική στέγη την επόμενη χρονιά στην Hero, με την οποία θα λάβει μέρος στο φημισμένο αγώνα Rally Dakar.

Ο Ισπανός αναβάτης ο οποίος είναι ένας ζωντανός θρύλος του Ντακάρ, την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται με την Ινδική Hero καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με τον Barreda να πλαισιώνει τους Joaquim Rodrigues, Ross Branch και Sebastian Buhler στην ομάδα. Ο “Bang-Bang” ο οποίος έχει 13 συμμετοχές στο Ντακάρ με καλύτερο αποτέλεσμα του την πέμπτη θέση τις χρονιές 2017 και 2022, την επόμενη χρονιά θα κάνει την 14η του συνεχόμενη εμφάνιση στον διάσημο αγώνα, Ταυτόχρονα η Hero θα αποτελέσει τον τέταρτο διαφορετικό κατασκευαστή μετά τις Aprilia, Husqvarna και Honda με τον οποίο θα έχει αγωνιστεί στο Ντακάρ o Barreda.

Hero

Ο Joan Barreda ο οποίος θα βρίσκεται στο περίπτερο της Hero MotoCorp στην EICMA έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου: "Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και είναι τιμή μου να ενταχθώ σε μια ομάδα που είναι το θέμα συζήτησης στη σκηνή των αγώνων ράλλυ. Έρχομαι στην ομάδα την ιδανική στιγμή, λίγο πριν το Rally Dakar του 2024 και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να φέρω σπουδαία αποτελέσματα για την ομάδα. Το μεγαλύτερο κίνητρο και ο σκοπός μου είναι να συνεισφέρω με την αγωνιστική μου εμπειρία και να βοηθήσω αυτή την ομάδα ώστε να βελτιωθεί όσον αφορά την αγωνιστική της απόδοση. Οι teammate μου τυχαίνει να είναι μερικά από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα του αθλήματος και πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά σπουδαία κατορθώματα."

Ετικέτες

NW200 2024 – Τρομακτικό ατύχημα με απογείωση αναβάτη! [VIDEO]

Προσγείωση σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε γκαράζ σπιτιού, με αποφυγή σοβαρού τραυματισμού
NW200 Τρομακτικό ατύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/5/2024

Στον πιο γνωστό Road-Racing αγώνα της Ιρλανδίας, το φημισμένο NW200, ο αγωνιζόμενος Paul Cassidy είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, όπου μετά από πρόσκρουση σε προστατευτική μαλακή μπαριέρα απογειώθηκε σε ύψος 7-8 μέτρων παίρνοντας τούμπες, για να προσγειωθεί πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν σε γκαράζ σπιτιού, αποφεύγοντας ως εκ θαύματος κάποιον σοβαρό τραυματισμό!

Ο Paul Cassidy ανέφερε τα εξής για το ατύχημά του: “Όπως γνωρίζετε είχα ένα μικρό ατύχημα στο NW200. Είμαι εντάξει, απλώς πολύ μελανιασμένος και πονεμένος. Βρισκόμουν πίσω από έναν άλλο αναβάτη, με 4η στο κιβώτιο, όταν η μοτοσυκλέτα του προπορευόμενου αγωνιζόμενου εμφάνισε πρόβλημα και έσβησε. Εκείνος τραβήχτηκε προς τα αριστερά, μη γνωρίζοντας πως βρισκόμουν ακριβώς από πίσω, και συγκρουστήκαμε. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο με αυτή την ταχύτητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την υποστήριξή σας, και στο ιατρικό προσωπικό που έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του. Έσκασα στον προστατευτικό φράχτη και πήρα ύψος 7 ή 8 μέτρων, για να προσγειωθώ στον κήπο ενός σπιτιού, πάνω σε ένα αυτοκίνητο.”

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά την τεράστια επικινδυνότητα του NW200, η χρήση φόρμας με αερόσακο δεν είναι υποχρεωτική, απλώς συστήνεται. Υποχρεωτική είναι η χρήση συμβατικής φόρμας, αλλά και πέρα από τον υπόλοιπο εξοπλισμό τόσο η χρήση προστασίας πλάτης όσο και στήθους.

Paul Cassidy

Ο Cassidy φορούσε φόρμα της RST, όπως βλέπουμε πάνω, ενώ δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ερχόταν με αερόσακο.

 

Posted by Paul Cassidy on Thursday, May 9, 2024
Ετικέτες