Fabio Quartararo – Η διοίκηση της Yamaha τον έπεισε να παραμείνει

Η συνάντηση στην Πορτογαλία έπαιξε καθοριστικό ρόλο
motomagFabio Quartararo – Η διοίκηση της Yamaha τον έπεισε να παραμείνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

12/4/2024

Στην συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στην COTA, o Quartararo ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από τις συζητήσεις με άλλα εργοστάσια, αλλά και της απόφασής του να ανανεώσει με την Yamaha για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι συζητήσεις πολλές, οι φήμες ακόμα περισσότερες, με τον Quartararo να παραπονιέται για τα κακά αποτελέσματα και την ελλιπή ανταγωνιστικότητα της M1 του και να απειλεί με κάθε ευκαιρία ότι αν δεν βρεθεί λύσει σύντομα, θα κοιτάξει αλλού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, ήρθε με όλες τις ομάδες σε επαφή. Αυτή όμως που του αρέσει περισσότερο είναι η Aprilia, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι διαφορετική από τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Βέβαια, αποτελούσε και την μόνη ρεαλιστική επιλογή, καθώς οι εργοστασιακές Ducati και KTM έχουν κλεισμένες τις θέσεις τους, ενώ η Honda αντιμετωπίζει εξίσου παρόμοιες δυσκολίες με την Yamaha.

Fabio Quartararo – Η διοίκηση της Yamaha τον έπεισε να παραμείνει

Όπως είπε, η συνάντηση που είχε με την διοίκηση και τους μηχανικούς της Yamaha στο Portimao, μετά το τέλος του αγωνιστικού τριημέρου στην Πορτογαλία, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική του απόφαση. Εκεί, είχε όλα τα δεδομένα στα χέρια του, από όλες τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί, αλλά και το μακρόπνοο πλάνο της Yamaha για την επιστροφή της στις νίκες. Αν και δεν μπορεί αν αποκαλύψει πολλά για την ώρα, υπόσχεται ότι έρχονται πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια.

Ένας ακόμα λόγος που τον έπεισε, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, να μείνει στην Yamaha είναι το ενδιαφέρον που έδειξε το εργοστάσιο της Iwata για να τον κρατήσει. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2024 έχει δει ότι η Yamaha έχει προχωρήσει με την εξέλιξη της M1, ενώ η έλευση έμπειρων μηχανικών από άλλες ομάδες – με πιο σημαντική μεταγραφή αυτή του Bartolini από την Ducati – θα επισπεύσουν τις διαδικασίες, αποφεύγοντας λάθη και παραλείψεις στην πορεία, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Σε δηλώσεις του ο Lin Jarvis, Γενικός Διευθυντής της Yamaha Racing, ξεκαθάρισε ότι θέλουν να μεγαλώσουν την παρουσία τους στο grid, με την προσθήκη μίας δορυφορικής ομάδας, ενώ πιθανότατα μέχρι και τον Ιούνιο θα ξέρουμε αν αυτό θα συμβεί το 2025 ή αργότερα. Έτσι θα μπορούν να συγκεντρώνουν περισσότερα δεδομένα, τα οποία με την σειρά τους θα υποστηρίξουν την ταχύτερη εξέλιξη, την οποία αναζητά η Yamaha.

Fabio Quartararo – Η διοίκηση της Yamaha τον έπεισε να παραμείνει

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δύο πρώτων γύρων της σεζόν του 2024, βέβαια, δείχνουν ότι η Yamaha του Quartararo παραμένει αρκετά πιο πίσω, σε σύγκριση με τις μοτοσυκλέτες της Aprilia, την πρόταση της οποίας απέρριψε. Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Τέξας, ο Γάλλος και ο ομόσταυλός του Alex Rins θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να δείξουν ότι υπάρχει πρόοδος για την M1.

Fabio Quartararo – Η διοίκηση της Yamaha τον έπεισε να παραμείνει

Αναμφίβολα, ένας από τους λόγους που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με το γιατί ο Quartararo έμεινε στην Yamaha είναι και τα χρήματα που του δόθηκαν. Με την υπογραφή της ανανέωσής του, ο Γάλλος έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης του grid, με τα ετήσια έσοδά του να υπολογίζονται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Το μέγεθος της Aprilia, σε σύγκριση με αυτό του ιαπωνικού εργοστασίου, δεν επέτρεπε μία αντίστοιχη κίνηση με το Noale να περιορίζεται στα 4 εκατομμύρια. Αναμφίβολα λοιπόν, όσο και να διατείνεται ο Quartararo ότι η απόφασή του έγινε χάρη στα μακρόπνοα πλάνα της Yamaha, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ήταν και μία αρκετά επικερδής για τον ίδιο συμφωνία.

Από την άλλη, η Aprilia, αν θέλει να αλλάξει κάτι στην σύνθεση της εργοστασιακής της ομάδας, τότε θα πρέπει να στραφεί αλλού, κάτι που όπως φαίνεται θα κάνει με τον Jorge Martin να είναι ο πρώτος στην λίστα.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες