FIM SuperEnduro 2024, Ρουμανία - Συνεχίζει το σερί νικών του ο Bolt με τη Husqvarna παρά τον τραυματισμό του [VIDEO]

Με τη νίκη αυτή ο Βρετανός είδε το προβάδισμα του να διευρύνεται στους 19 βαθμούς από τον Walker της Beta
FIM SuperEnduro 2024, Ρουμανία – Συνεχίζει το αήττητο σερί νικών του ο Bolt με την Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/1/2024

Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing, Billy Bolt συνέχισε το σερί νικών του στο φετινό πρωτάθλημα και στη Ρουμανία, καθώς με το FE 350 καταφέρει να πάρει την τέταρτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες.

Ο Bolt ο οποίος από τον αγώνα της Γερμανίας έχει τραυματίσει το αριστερό του γόνατο, στο Cluj της Ρουμανίας είχε έρθει ορεξάτος. Στα χρονομετρημένα ο Βρετανός αναβάτης της Husqvarna ήταν ο ταχύτερος ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελε ο ίδιος στη διαδικασία SuperPole με αποτέλεσμα να ξεκινήσει τον πρώτο αγώνα από την τέταρτη θέση. Η στρατηγική του Bolt ήταν όμοια με αυτή που του χάρισε τη νίκη στη Γερμανία. Ο Βρετανός ελέω και του τραυματισμού του οδηγούσε “καθαρά” έχοντας ως στόχο να αποφύγει τις επαφές με άλλους αναβάτες. Αυτό εν τέλει απέδωσε καρπούς καθώς ο Bolt κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις τερματίζοντας πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο Jonny Walker, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα με Beta. Στον δεύτερο αγώνα ο Bolt ήταν αποφασισμένος να κερδίσει. Έχοντας πλέον τη γνώση της διαδρομής κατάφερε να απαλλαχθεί από νωρίς από κάποιους αναβάτες ενώ γρήγορα έφτασε πίσω από τη ρόδα του πρωτοπόρου Walker. Οι δύο τους για αρκετούς γύρους πάλευαν ρόδα ρόδα με τον Bolt στον τελευταίο γύρο του αγώνα να κάνει την επίθεση του και να προσπερνά τον Walker στο δρόμο προς τη πρώτη του νίκη στη Ρουμανία.

FIM SuperEnduro 2024, Ρουμανία – Συνεχίζει το αήττητο σερί νικών του ο Bolt με την Husqvarna [VIDEO}

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας της βραδιάς είχε και πάλι ως πρωταγωνιστή τον αναβάτη της Husqvarna. Κάνοντας μία καλή εκκίνηση με το FE 350, ο Βρετανός κατάφερε να βρεθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων, ενώ λίγο αργότερα εκμεταλλευόμενος τα λάθη των αντιπάλων του ο Bolt είχε φτάσει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Eddie Karlsson (Husqvarna). Η πρωτοπορία του Karlsson δεν θα κρατούσε για πολύ καθώς o Bolt κατάφερε λίγους γύρους πριν το τέλος να βρεθεί στην πρώτη θέση οδηγώντας την κούρσα. Ο Βρετανός αναβάτης πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πανηγυρίζοντας την τέταρτη του νίκη σε ισάριθμους γύρους! Ο μεγάλος του αντίπαλος στο πρωτάθλημα Walker με τη δεύτερη θέση που σημείωσε είδε την βαθμολογική του διαφορά από τον πρωτοπόρο Bolt να αυξάνεται στους 19 βαθμούς, ενώ ο Manuel Lettenbichler της KTM ο οποίος βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη Ρουμανία, φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας απέχοντας 86 βαθμούς από τον Bolt.

FIM SuperEnduro 2024, Ρουμανία – Συνεχίζει το αήττητο σερί νικών του ο Bolt με την Husqvarna [VIDEO}

O Billy Bolt μετά τη νίκη του στη Ρουμανία δήλωσε: "Ήταν μια βραδιά όπου η ανταγωνιστικότητα μου ήρθε κατά κάποιο τρόπο καθώς προχωρούσε ο αγώνας. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη SuperPole διαδικασία και τον πρώτο αγώνα, η νίκη στον δεύτερο αγώνα ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου. Αισθάνθηκα καλύτερα με την οδήγησή μου και προσπάθησα πραγματικά στην τελευταία κούρσα για να πάρω τη συνολική νίκη. Ήμουν απογοητευμένος με το πώς πήγαν τα πράγματα στη SuperPole. Έκανα ένα λάθος, αλλά πρέπει να αποδεχτώ ότι αυτά συμβαίνουν μερικές φορές. Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα απόψε. Παρά τον τραυματισμό μου, κερδίσαμε ξανά και ενισχύσαμε περαιτέρω το προβάδισμα μας στο πρωτάθλημα".

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro θα βρεθεί στις 3 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας για τον πέμπτο γύρο της χρονιάς.

SuperEnduro

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: