Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εξαιρετική διοργάνωση, έντονος συναγωνισμός και αρκετός κόσμος, συνδυασμός που έκανε τον αγώνα επιτυχημένο
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/4/2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro στο Ρίζωμα Τρικάλων με την ΜΟΛΕΤ να διοργανώνει έναν εξαιρετικό καθ' ομολογία αγώνα ο οποίος αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα του Enduro.

Τα τελευταία χρόνια σπάνια έχουμε δει διοργανώσεις οι οποίες προβάλλουν το Enduro στην χώρα μας. Την ευχάριστη έκπληξη έκανε ο αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Enduro που έλαβε χώρα στο Ρίζωμα Τρικάλων.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Οι άνθρωποι της ΜΟΛΕΤ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι άνθρωποι της περιοχής μόχθησαν για να διοργανώσουν τον συγκεκριμένο αγώνα και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Δεν υπερβάλλουμε για αυτό καθόλου, το αντίθετο μάλιστα. Οι συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών απόλαυσαν τον πολύ καλά οργανωμένο αγώνα ενώ και ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών σε όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Σε αντίθεση με άλλους αγώνες οι οποίοι είναι μικροί και μονότονοι στα Τρίκαλα είδαμε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Οι πολύ καλά οργανωμένες ειδικές οι οποίες είχαν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιάζουν όλα τα είδη του εδάφους (πέτρες, λούκια, κορμοί, άλματα κλπ.) καθώς και η διαδρομή που διεξήχθη στην πίστα motocross έβαλαν δύσκολα σε όλους τους αγωνιζόμενους ενώ και οι θεατές που βρέθηκαν στην περιοχή απόλαυσαν το συγκλονιστικό θέαμα.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, τη νίκη στην γενική αλλά και στην κατηγορία E2 κατέκτησε ο Αλέξης Ζώρας με GASGAS EC 350F. Πίσω του βρέθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta 480), οποίος ήταν δεύτερος τόσο στην γενική όσο και στην κατηγορία Ε2. To βάθρο της γενικής συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης (Beta RR 300), o οποίος ήταν και πρώτος στην κατηγορία Ε3.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Στην τέταρτη της γενικής και στη δεύτερη θέση της κατηγορίας Ε3, τερμάτισε ο συντάκτης του ΜΟΤΟ Κίμωνας Καράμπελας ο οποίος με το KTM EXC TBI 300 πρόσφερε πλούσιο θέαμα με την εντυπωσιακή του οδήγηση. Την πεντάδα της γενικής συμπλήρωσε ο Χρήστος Παπαθεωδόρου (ΚΤΜ ΤΒΙ 300), ο οποίος κατέλαβε και το τρίτο σκαλί του βάθρου στην Ε3.

Στην κατηγορία Ε1 νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Ντεβετζής με ΚΤΜ 250, ενώ στην κατηγορία ΕS νικητής από τα Τρίκαλα έφυγε ο Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος με Beta Racing 350. Στην κατηγορία ΕΝ (νέοι) τη νίκη κατέκτησε ο Θέμης Σαριδάκης με ΚΤΜ 125. Φυσικά δεν έλειψαν από τον αγώνα και οι εγκαταλείψεις οι οποίες κατά κύριο λόγο συνέβησαν ελέω της δυσκολίας των ειδικών διαδρομών.

Ο αγώνας στο Ρίζωμα Τρικάλων αποτελεί πλέον παρελθόν ωστόσο άπαντες ευελπιστούν πως και τα υπόλοιπα σωματεία θα ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξε η ΜΟΛΕΤ καθώς μόνο έτσι μπορεί το άθλημα του Enduro να εξελιχθεί και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και από πλευράς θεατών.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroΠανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το EnduroEnduro

 

Ετικέτες

FIM SuperEnduro - Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

Μόνο Παγκόσμιο δεν το λες... καθώς όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη
motomag FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Η FIM μαζί με την πολωνική εταιρεία SportUP η οποία θα είναι ο διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro για τα επόμενα δέκα χρόνια, ανακοίνωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2025, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται στην Ευρώπη.

Φυσικά το πρώτο που θα ρωτήσει κάποιος είναι για ποιο λόγο αποκαλείται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μιλάμε καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Γηραιά Ήπειρο... βλέπετε η FIM αρέσκεται να κολλάει τον τίτλο "Παγκόσμιο" σε όλες τις διοργανώσεις της, ώστε να μην αφήσει κενό σε κάποιον άλλο διοργανωτή. Όπως και να έχει, η νέα αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου 2024 στο Gliwice της Πολωνίας.

Στη συνέχεια οι δύο επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του νέου έτους, με τον δεύτερο γύρο να πραγματοποιείται στις 4 Ιανουαρίου στην Γερμανία, ενώ στις 18 Ιανουαρίου ο θεσμός θα βρεθεί στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Την 1η Φεβρουαρίου, οι αναβάτες του SuperEnduro θα ταξιδέψουν στο Łódź της Πολωνίας ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος γύρος της χρονιάς στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Μετά από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, ο θεσμός θα επιστρέψει στις 1η Μαρτίου στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro να διεξάγεται στις 8 Μαρτίου στο Liévin της Γαλλίας.

Ο Tomek Gagat, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας SportUP, δήλωσε: "Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να πάρουμε τους οπαδούς του SuperEnduro για μια βόλτα μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Η SportUP θέλει να αναπτύξει και να προβάλει περισσότερο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, οπότε ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά”.

Ο John Collins, Διευθυντής Enduro της FIM, πρόσθεσε: "Το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro της FIM. Χάρη στον νέο διοργανωτή -SportUP- ο θεσμός θα προσφέρει συγκινήσεις, δράση και ψυχαγωγία στους οπαδούς του αθλήματος”.

Αναλυτικά το ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM SuperEnduro για το 2025

  • 14 Δεκεμβρίου 2024 - Gliwice / PreZero - Arena - Πολωνία - PZM 
  • 4 Ιανουαρίου - Riesa / WT Energiesysteme Arena - Γερμανία - DMSB
  • 18 Ιανουαρίου - Cluj-Napoca / BTArena - Ρουμανία - FRM
  • 1 Φεβρουαρίου - Lodz / Atlas Arena - Πολωνία - PZM
  • 8 Φεβρουαρίου - Βουδαπέστη / MVM Dome - Ουγγαρία - MAMS
  • 1 Μαρτίου - Newcastle / Utilita Arena - Μεγάλη Βρετανία - ACU
  • 8 Μαρτίου - Liévin / Arena Stade Couvert - Γαλλία - FFM
FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

 

Ετικέτες