FIM SuperEnduro 2024, Γερμανία - Νικητής ο Billy Bolt με την Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

Ο Βρετανός διεύρυνε το προβάδισμα του από τον Jonny Walker στους 16 βαθμούς
motomag FIM SuperEnduro Γερμανία – Νικητής ο Billy Bolt με την Husqvarna Factory Racing [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/1/2024

Παρά τον τραυματισμό του στο αριστερό του γόνατο, ο Billy Bolt κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στη Γερμανία, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη βαθμολογική του διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα, Jonny Walker.

O Βρετανός μπορεί να κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα ωστόσο αυτή δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνουν τα αποτελέσματα. Ο Bolt κατά τη διάρκεια των ελεύθερων περασμάτων στο άλμα λίγο πριν τον τερματισμό προσγειώθηκε άτσαλα με αποτέλεσμα να τραυματίσει το αριστερό του γόνατο. Ο πόνος ήταν τέτοιος που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής λίγο έλειψε να εγκαταλείψει τον αγώνα, ωστόσο εν τέλει αποφάσισε να λάβει μέρος για να μη χάσει πολύτιμους βαθμούς.

Με γνώμονα τον τραυματισμό του ο Bolt επέλεξε να αγωνιστεί συντηρητικά στον πρώτο αγώνα, με τον Βρετανό να προσπαθεί να αποφύγει τις επαφές με τους υπόλοιπους αναβάτες. Η στρωτή οδήγηση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον αναβάτη της Husqvarna Factory Racing, που πανηγύρισε την πρώτη νίκη της βραδιάς. Έχοντας πλέον κατανοήσει την έκταση του τραυματισμού του o Bolt αποφάσισε στον δεύτερο αγώνα να οδηγήσει το FE 350 ακόμα πιο “μυαλωμένα”. Στον πρώτο γύρο βρέθηκε στην έβδομη θέση, ενώ εκμεταλλευόμενος τις αγωνιστικές αντιπαραθέσεις των υπολοίπων κατάφερε να ανέβει γρήγορα τρίτος. Με δύο λεπτά να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας ο Bolt ο οποίος είχε βρεθεί πίσω από τον Jonny Walker (Beta), πίεζε για τη νίκη, και στο τέλος ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing με το FE 350 κατάφερε να περάσει μπροστά, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη στη Γερμανία. Ο τρίτος αγώνας στην Γερμανία είχε και πάλι ως πρωταγωνιστές τους Bolt και Walker. Οι δύο τους πάλεψαν “στήθος με στήθος” καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Walker τελικά να κερδίζει τον τρίτο αγώνα μετά από λάθος του Bolt. Με δύο νίκες και μία δεύτερη θέση ο Bolt κατάφερε να φύγει από την Γερμανία έχοντας μαζέψει 59 βαθμούς ενώ με την επιτυχία του αυτή κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά του από τον Jonny Walker στο πρωτάθλημα στους 16 βαθμούς.

FIM SuperEnduro Γερμανία – Νικητής ο Billy Bolt με την Husqvarna Factory Racing

O Billy Bolt δήλωσε μετά τη νίκη του στη Γερμανία: “Τι να πω, ήταν μια δύσκολη νύχτα. Μετά τον τραυματισμό μου στο γόνατο στην προπόνηση δεν ήμουν 100% σίγουρος αν θα μπορούσα να αγωνιστώ, οπότε το να τερματίσω στο πρώτο σκαλί του βάθρου είναι πέρα από τις προσδοκίες μου απόψε. Ήταν μια δύσκολη πίστα, αλλά προσπάθησα να είμαι όσο πιο υπομονετικός μπορούσα με την οδήγησή μου. Η νίκη στον εναρκτήριο αγώνα ήταν σπουδαία και μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω να πιέζω σε κάθε αγώνα. Το σχέδιο τώρα είναι να εξεταστώ και να είμαι έτοιμος να πάω στη Ρουμανία για τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος.”

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro πηγαίνει τώρα στο Cluj της Ρουμανίας για τον τέταρτο γύρο στις 20 Ιανουαρίου.

FIM SuperEnduro Γερμανία – Νικητής ο Billy Bolt με την Husqvarna Factory Racing [VIDEO]

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: