Χωρίζει ο Cairoli με την KTM, ολοταχώς Ducati

Μετά από 14 χρόνια συνεργασίας τόσο ως αναβάτης όσο και ως team manager, ο Cairoli αποχαιρετά τους Αυστριακούς
motomag Χωρίζουν οι δρόμοι του Cairoli με την KTM, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ducati
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Είχατε διαβάσει στο MOTO, για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Tony Cairoli να εγκαταλείπει την KTM για τα μάτια της Ducati. Τελικά αυτό το σενάριο, όσο απίθανο κι αν ακουγόταν στην αρχή, δείχνει τελικά να πραγματοποιείται, καθώς η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Σικελός θρύλος του Motocross αποχωρεί από την αγωνιστική οικογένεια της KTM. Όπως όλα δείχνουν, επόμενος σταθμός στην καριέρα του Cairoli είναι το Borgo Panigale!

Μετά τα ιταλικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Ιταλός αναβάτης πρόκειται να αναλάβει χρέη αναβάτη εξέλιξης της πρώτης motocross μοτοσυκλέτας της Ducati ήρθε τώρα το διαζύγιο-έκπληξη μεταξύ KTM και Cairoli. Τώρα, όπως φαίνεται, ξεκινά νέος πόλεμος θρύλων του αθλήματος, αυτή τη φορά σε εξέλιξη μοτοσυκλετών, με Cairoli εναντίον Carmichael, και με Ducati εναντίον Triumph!

Η αυστριακή εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση δήλωσε πως ο Tony Cairoli ο οποίος εντάχθηκε στην αγωνιστική οικογένεια της Red Bull KTM Factory Racing στα τέλη του 2009 και κέρδισε 6 Παγκόσμιους Τίτλους με τους "πορτοκαλί", το 2024 δεν θα συνεχίσει ως team manager της Red Bull KTM Factory Racing, με τις δύο πλευρές να ψάχνουν νέους επαγγελματικούς στόχους τη νέα χρονιά.

Όπως φαίνεται, ο Cairoli ενέδωσε στις κρούσεις της Ducati, και αν βάλουμε στην εξίσωση και την... εντοπιότητα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους αποφάσεις, τότε η ανακοίνωση πως ο Σικελός θα ξεκινήσει νέα του συνεργασία με ιταλικό πρόσημο αναμένεται σύντομα. Ωστόσο αφήνουμε ένα παράθυρο για το αγωνιστικό μέλλον του γιου του, Chase Ben Cairoli καθώς ο μικρός ο οποίος καβαλά εδώ και λίγο καιρό το νέο KTM SX-E2 δεν έχει κάποια άλλη επιλογή σε αυτή την ηλικία παρά να χρησιμοποιεί KTM καθώς το Pierer Group είναι μονόδρομος όσον αφορά στις ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες νεαρών αναβατών που θέλουν το καλύτερο για τα πρώτα τους βήματα στο Motocross.

Cairoli

 

Ετικέτες

Motocross Σπερχειάδα: Μεταφέρθηκαν όλα αύριο - Προπόνηση σε σκηνικό Enduro! Το νέο πρόγραμμα

Διασκέδαση και όμορφο κλίμα στην Σπερχειάδα παρά την αλλαγή προγραμμάτος
Διασκέδαση και όμορφο κλίμα στην Σπερχειάδα παρά την αλλαγή προγραμμάτος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/5/2024

Η τρομερή νεροποντή των προηγούμενων ημερών δημιούργησε πρόβλημα σε ολόκληρη την περιοχή και κατά επέκταση και στην πίστα που πάρθηκε η σωστή απόφαση να γίνουν όλα αύριο σε ένα νέο πρόγραμμα, με την ελπίδα να είναι η κατάσταση καλύτερη και κυρίως ασφαλέστερη για τους συμμετέχοντες.

Αν έκαναν την προσπάθεια σήμερα απλά θα κινδύνευαν και θα υπήρχε ταλαιπωρία χωρίς να είναι Motocross αυτό που θα γινόταν και με την πρόγνωση να θέλει καλύτερες συνθήκες αύριο, η αναμονή μπορεί να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στο τερέν.

Ακολουθεί το πρόγραμμα και οι πρώτες φωτογραφίες από την σημερινή ημέρα, όπου οι συμμετέχοντες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο χώρο όπου έκαναν την προπόνησή τους σε έναν σκηνικό που σε ορισμένα σημεία θύμιζε Enduro.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και παρά την ταλαιπωρία και την δύσκολη αυριανή ημέρα καθώς οι δοκιμές θα ξεκινήσουν από νωρίς και δεν θα πρέπει να χάνεται χρόνος στο ενδιάμεσο, οι περισσότεροι σήμερα το διασκέδασαν έως αργά.

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα