Benelli RCX 185i ABS: Το νέο παπί που έρχεται στην Ελληνική αγορά!

Αποκάλυψη ΜΟΤΟ για το νέο παπί της Benelli!
Benelli RCX 185i - Έρχεται στην Ελλάδα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/1/2023

Η Benelli φέρνει στην Ελλάδα ένα νέο παπί! Η μοναδική χώρα της Ευρώπης που τα παπιά έχουν την δική τους αγορά γίνεται ο επόμενος σταθμός για το παπί της Benelli που για πρώτη φορά είχαμε γράψει πως υπάρχει στην γκάμα της πίσω στον Απρίλιο του 2021!

Ανανεωμένο και έτοιμο τώρα για τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με ανεστραμμένο πιρούνι, ABS και δύο δίσκους το παπί της Benelli έρχεται άμεσα πλέον την Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό ΜΟΤΟ και μαζί έχουμε και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αποδίδει λοιπόν 18 ίππους στις 9.500 στροφές και 1.54 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές ενώ είναι εξατάχυτο με δύο εκκεντροφόρους και τέσσερις βαλβίδες, καθώς και EFI σύστημα ψεκασμού.

Παρότι αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και χωρίς άμεση γειτνίαση, η ελληνική αγορά εξελίσσεται κάνοντας παράλληλα βήματα με την ασιατική στην πολύ συγκεκριμένη κατηγορία των παπιών, που τα χαρακτηρίζει η τοποθέτηση του κινητήρα τους, το πλαίσιο και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και έπειτα η γεωμετρία θέσης οδήγησης.

Benelli RCX 185i - Έρχεται στην Ελλάδα!
Το νέο παπί της Benelli θα έρθει και ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς

Μεγάλοι τροχοί και χαμηλό κέντρο βάρους είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά και έπειτα η απουσία μανέτας συμπλέκτη. Σε αυτό το τελευταίο υπάρχει εδώ και καιρό τάση διαφοροποίησης καθώς και το παπί ως όχημα καλείται να παίξει και νέους ρόλους, ώστε τώρα έρχοναι περισσότερες αντίστοιχες προτάσεις! Η πιο νέα από αυτές θα είναι κατά πως φαίνεται το νέο υγρόψυκτο, RCX 185i της Benelli.

Έχει αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, μοντέρνο σχεδιασμό με προσεγμένη εμφάνιση ενώ στην έκδοση που δεν πληροί τις προδιαγραφές Euro5 αλλά κυκλοφορεί ήδη σε αγορά εκατομμυρίων οχημάτων, έχει αποδείξει και την αξιοπιστία του. Την οποία αναμένουμε να διατηρήσει και με τον ερχομό του σε Ευρωπαϊκό έδαφος, με τον τελευταίο λόγο να τον έχει η δοκιμή του εδώ φυσικά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Εμπορική ονομασία οχήματος

RCX, RCX 185i, RCX 185i ABS

Μήκος μεταξονίου (mm)

1325

Κυβισμός

174cc

Μέγιστη καθαρή ισχύς (Kw)

17,7hp (13,2 kw) / 9500 rpm

Μέγιστη καθαρή ροπή (Nm)

1,54Kg.m (15,2Nm) / 6000 rpm

Μέγιστη ταχύτητα

120 km/h

Πέδηση - πίσω - εμπρός

Δισκόφρενο

Σύστημα πέδησης

ABS

Δισκόφρενο εμπρός

240 mm

Δισκόφρενο πίσω

220 mm

Τύπος κινητήρα

1 κύλινδρος, 4Τ

4 βαλβίδες, 2 εκκεντροφόρους

Σύστημα ψεκασμού

EFI, SOHC, TLI ignition

Εκκίνηση

ηλεκτρική μίζα

Σύστημα ψύξης

υδρόψυκτο

Ταχύτητες

6 ταχύτητες

Σύστημα συμπλέκτη

Υγρού τύπου

Μετάδοση

Αλυσίδα

Βάρος στεγνό

126 kg

Ύψος σέλλας

787 mm

Συνολικό μήκος

2010 mm

Συνολικό πλάτος

675 mm

Συνολικό ύψος

1150 mm

Απόσταση από το έδαφος

160 mm

Μεταξόνιο

1325 mm

Εμπρός ανάρτηση

Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι

Διαδρομή εμπρός ανάρτησης

88 mm

Πίσω ανάρτηση

Αμορτισέρ λαδιού

Διαδρομή πίσω ανάρτησης

27 mm

Εμπρός ελαστικό

70/90-17

Πίσω ελαστικό

110/70-17

Μέγιστο φορτίο

184 kg

Ρεζερβουάρ

4,8 L

Κατανάλωση εντός / εκτός

1,8 L - 2,0 L / 100km

Τύπος μπαταρίας

12V6Ah (YTX7L-BS)

Σύστημα φώτων

LED

Μπουζί

3 spark plug (CR7E)

 

 

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αναβάτη της εταιρείας, σε μόλις 100 αντίτυπα
motomagRieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Χρησιμοποιώντας ως βάση το enduro μοντέλο της, MR Pro, η Rieju παρουσίασε μία ειδική hard enduro έκδοση θέλοντας να τιμήσει τον αναβάτη της Alfredo Gomez, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα, ενώ εξοπλίζεται με εξαρτήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για αυτή την έκδοση, κουβαλώντας πολλά στοιχεία που έρχονται κατευθείαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αν και με παρόμοια βάση, οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούνται για τους Hard Enduro αγώνες έχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές από τις “απλές” enduro. Τα πιο ουσιαστικά στοιχεία που βλέπουμε να διαφέρουν είναι ο τρόπος απόκκρισης του κινητήρα, αλλά και η αρκετά μεγαλύτερη προστασία των Hard Enduro μοντέλων, καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ακόμη πιο σκληρές συνθήκες και εμπόδια.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Με αφορμή την ένταξη του Alfredo Gomez στους κόλπους της, η Rieju, με αρκετά μακρά πορεία στους εκτός δρόμου αγώνες, φέρνει την ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez, η οποία εξοπλίζεται με πολλά εξαρτήματα, δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτή την έκδοση. Σε αντίθεση με το Enduro, εδώ χρειαζόμαστε ακόμη πιο άμεση απόκριση, που θα διευκολύνει την διάβαση από μεγάλα τεχνητά εμπόδια. Για να το καταφέρουν αυτό, οι μηχανικοί της ισπανικής εταιρείας έκαναν αλλαγές στον κύλινδρο του δίχρονου κινητήρα, μεταφέροντας πιο χαμηλά την εισαγωγή. Η ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση OXA “Alfredo Gomez” συνδυάζεται με καρμπυρατέρ Keihin PWK 36. Όλα αυτά έχουν γίνει με μόνο ένα στόχο: την βελτιωμένη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στις απαιτητικές συνθήκες του Hard Enduro.

Η παχιά και ανθεκτική ποδιά του MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez είναι πολυκαρμπονική, καλύπτοντας ολόκληρο το κάτω μέρος του κινητήρα, μέχρι και το μοχλικό του πίσω αμορτισέρ. Ο μπροστινός δίσκος προστατεύεται από ένα αεριζόμενο κάλυμμα, με τα ανοδιωμένα μαύρα πλαστικά προστατευτικά του πιρουνιού να έρχονται από την Polisport. Κάλυμμα έχουμε και για τον πίσω τροχό, κατασκευασμένο από αλουμίνιο ανωδιωμένο σε κόκκινο χρώμα, ίδιο με τον οδηγό της αλυσίδας AXP, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα. Το ψυγείο έχει καλυφθεί από μεταλλικά προστατευτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο αυτό κομμάτι, ιδιαίτερα στις πλευρικές πτώσεις, που είναι και οι πιο συνήθεις. Το καπάκι του συμπλέκτη είναι ενισχυμένο, με στόχο να αντέχει τα χτυπήματα σε πέτρες και τσιμέντα, ενώ αποτελεί δημιουργία του αγωνιστικού τμήματος Rieju Power Parts Factory.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Ένα ακόμα στοιχείο που βρίσκεται αποκλειστικά στην περιορισμένης παραγωγής έκδοση είναι οι χειρολαβές στο μπροστινό φτερό και στο τελείωμα της σέλας πίσω, οι οποίες χρησιμεύουν για να τραβήξεις την μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που βρεθείς κολλημένος σε μία δύσκολη κατάσταση. Τα μαρσπιέ είναι ατσάλινα, για μεγαλύτερη αντοχή, τόσο όσον αφορά το βάρος του αναβάτη, όσο και τα χτυπήματα που δέχονται στους αγώνες Hard Enduro.

Όπως και στο enduro μοντέλο βάσης, MR Pro, το ψυγείο εξοπλίζεται με ανεμιστήρα, ο οποίος ενεργοποιείται ηλεκτρονικά. Η μετάδοση έχει κοντύνει, με το μπροστινό γρανάζι να έχει 12 δόντια, έχοντας ως στόχο την πιο άμεση απόκριση και την αυξημένη ροπή από χαμηλά. Ο LED προβολέας έχει προστατευτικό κάλυμμα, που τον προστατεύει από πέτρες και πτώσεις. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Mitas Terraforce, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί ο Alfredo Gomez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Rieju MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez – Ξεχωριστή έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Οι αναρτήσεις της Kayaba έρχονται από το MR Pro, με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 48 χιλιοστών με τεχνολογία κλειστού φυσιγγίου να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο. Τα καλάμια έχουν επίστρωση DLC για λιγότερες απώλειες από την τριβή και πιο σταθερή απόδοση. Ίδια η συνθήκη και για το μονό πίσω αμορτισέρ, το οποίο εδράζεται στο ψαλίδι με μοχλικό.

Κερασάκι στην τούρτα της περιορισμένης έκδοσης MR Hard Enduro Replica Alfredo Gomez αποτελεί ο αριθμός “89” στα πλαστικά, τον οποίο χρησιμοποιεί ο εργοστασιακός αναβάτης της Rieju.

Ετικέτες