Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Benelli 2021: Νέο εξατάχυτο παπί με 18 ίππους

Με στόχο την ειδική αγορά της Μαλαισίας

Τα εξατάχυτα παπιά πουλάνε σα ζεστό ψωμί στις αγορές της Ασίας και ειδικά στη Μαλαισία όπου τα MotoGP έχουν τεράστια απήχηση και η Honda με την Yamaha έχουν στείλει πολλές φορές εκεί τον Marc Marquez και τον Valentino Rossi για να προωθήσουν τα σπορ παπιά τους στην τοπική αγορά. Οπότε κάθε άλλο παρά έκπληξη πρέπει να μας προκαλεί το γεγονός πως η Benelli δημιούργησε ένα νέο υγρόψυκτο εξατάχητο παπί, με 175 κυβικά και 18 ίππους στις 9.500 στροφές.

Με βάρος μόλις 126 κιλά, οι επιδόσεις του είναι στην κορυφή της κατηγορίας – τουλάχιστον στα χαρτιά.  Στις αναρτήσεις φαίνεται πως θέλει να κάνει την διαφορά, με ένα upside-down πιρούνι της KYB εμπρός και μονό κεντρικό  αμορτισέρ πίσω. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν είναι δύο δίσκοι με δαγκάνα δύο παράλληλων εμβόλων εμπρός και μονού εμβόλου πίσω.

Τα όργανα είναι μια αρκετά μεγάλη μονόχρωμη LDC οθόνη, με ένδειξη για τη σχέση στο κιβώτιο, δείκτη βενζίνης, δύο trip και δυνατότητα να δείχνει την ταχύτητα σε KM/H ή σε μίλια.

Η τιμή του στη Μαλαισία είναι 1.620€ για την βασική έκδοση (την μαύρη/κόκκινη) και 1.680€ για την Special (μπλε/κίτρινη) όπου στο μόνο που διαφέρουν είναι στα χρώματα, με την Special να είναι πιο φανταχτερή και… αγωνιάρικη!