Harley-Davidson CVO Street Glide και Road Glide - Εκ βάθρων ανανέωση

VVT κινητήρας, νέα ηλεκτρονικά, νέο κοστούμι, νέοι τροχοί, νέο ρεζερβουάρ, κ.α.
Harley-Davidson CVO Street Glide and Road Glide
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/6/2023

Η Harley-Davidson παρουσίασε δυο ριζικά ανανεωμένα CVO (Custom Vehicle Operations) μοντέλα, που θα φέρουν τον νέο V2 κινητήρα της εταιρείας με τον μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, Ride Modes, πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων, νέα εμφάνιση και πολλές ακόμα αλλαγές.

Οι CVO μοτοσυκλέτες της H-D είχαν… προ-παρουσιαστεί -όπως προστάζει η νέα μόδα- στα τέλη Απριλίου 2023, με κάποια από τα σημαντικότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και μόλις 3 φωτογραφίες, ενώ στις 7/6 έγινε η αναλυτική τους παρουσίαση.

Οι δυο Touring μοτοσυκλέτες της εταιρείας από το Milwaukee φέρουν νέο κοστούμι, full-LED φώτα με ενσωματωμένα φλας, νέο και κοντύτερο μπροστινό φτερό, νέο ρεζερβουάρ 23 λίτρων, νέες σκληρές βαλίτσες, νέους τροχούς με τις ακτίνες να πιάνουν στο εξωτερικό τους, α-λα BMW R 1250 GS, κ.α.

CVO Street Glide and Road Glide

Στην καρδιά τους χτυπά ο νέος V2 κινητήρας Milwaukee-Eight των 121 κυβικών ιντσών (1.982 κ.εκ.), με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων και επίσημα νούμερα απόδοσης που κάνουν λόγο για 115 hp / 4.500 rpm και για 19,3 kgm / 3.000 rpm.

HD CVO Road-Glide and Street Glide

Ελαφρύτερα είναι και τα 2 μοντέλα σε σχέση με εκείνα που αντικαθιστούν, κατά 14 κιλά το Street Glide και κατά 15,9 κιλά το Road Glide. Καλά, μη φανταστείτε πως μιλάμε για συλφίδες, καθώς το Road Glide ζυγίζει 391 κιλά γεμάτο υγρά, και το Street Glide 380 κιλά.

CVO Street Glide and Road Glide

Υπεύθυνη για τις νέες αναρτήσεις είναι η SHOWA, με το ανεστραμμένο πιρούνι να έχει διάμετρο 47 mm και διαδρομή 117 mm, και με αύξηση της διαδρομής των πίσω αμορτισέρ κατά 50%, στα 76 mm. Στα φρένα έχουμε 2 δίσκους 320 mm μπροστά και έναν ακόμα 300 mm πίσω, με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της Brembo μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

CVO Street Glide and Road Glide

Για πρώτη φορά τα CVO Street Glide και CVO Road Glide έρχονται με τρία Ride Modes -Road, Sport και Rain- που ελέγχουν ηλεκτρονικά την παροχή δύναμης, το φρένο κινητήρα, το Cornering ABS και το Cornering Traction Control. Νέο είναι το σύστημα πολυμέσων των δύο CVO, με Skyline OS, και με νέα TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών με touch χαρακτηριστικά, και δυνατότητες τηλεφωνίας, διαδικτύου, μουσικής και πλοήγησης.

CVO Street Glide and Road Glide

Ρυθμιζόμενοι είναι οι νέοι αεραγωγοί του φαίρινγκ, με τις δοκιμές στην αεροσήραγγα να δημιουργούν 60% λιγότερες αναταράξεις από τον αέρα σε σχέση με τα μοντέλα του 2022. Παράλληλα, το νέο σύστημα ψύξης του κινητήρα μειώνει και τα ποσά ενέργειας που φτάνουν στον αναβάτη σε σχέση με τα προηγούμενα CVO μοντέλα.

CVO Street Glide and Road Glide

Αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν USB-C θύρα φόρτισης, και ηχοσύστημα κορυφαίων χαρακτηριστικών της Rockford Fosgate 4 ηχείων, με νέο ενισχυτή 500 watt.

CVO Street Glide and Road Glide

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση των CVO Street Glide και CVO Road Glide θα γίνει στο Milwaukee, κατά τη διάρκεια του Harley-Davidson Homecoming Festival, στις 13-16 Ιουλίου 2023, ενώ οι μοτοσυκλέτες αναμένεται να φτάσουν στους dealer της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα στα μέσα Ιουλίου

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες