Harley-Davidson CVO Road Glide και CVO Street Glide - Πρώτες επίσημες teaser φωτογραφίες, λεπτομέρειες και Video

Επίσημη αποκάλυψη των μοτοσυκλετών στις 7 Ιουνίου
Harley-Davidson CVO 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Μετά από τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών και βασικών τεχνικών λεπτομερειών, η Harley-Davidson έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τα εκ βάθρων ανανεωμένα CVO Street Glide και CVO Road Glide, με τους Αμερικανούς να τα τοποθετούν στη γκάμα του 2024. Η αναλυτική επίσημη παρουσίαση αναμένεται στις 7 Ιουνίου.

Από το 1999, τα περιορισμένης παραγωγής Custom Vehicle Operations (CVO) μοντέλα της Harley-Davidson αποτελούν εμβληματικές εκδόσεις διαφόρων μοντέλων της εταιρείας, φέροντας κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και επιδόσεων, μοναδικό σχεδιασμό και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Για το 2023, τα CVO μοντέλα της H-D έχουν ως βάση τα τουριστικά Street Glide και Road Glide μοντέλα, με εντυπωσιακή νέα σχεδίαση και εκ βάθρων ανανεωμένο εξοπλισμό.

Harley-Davidson CVO Street Glide 2024

Όσον αφορά το CVO Street Glide oι οπτικές αλλαγές ξεκινούν με το σημαντικά ανασχεδιασμένο batwing φαίρινγκ, το οποίο διατηρεί το εμβληματικό σχήμα "Τ", αλλά αποκτά εκσυγχρονισμένη σιλουέτα. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ο τετράγωνος προβολέας στο κέντρο αντί της στρογγυλής μονάδας του σημερινού Street Glide, με DRL LED περίγραμμα σε σχήμα ανάποδου Ωμέγα. Το κάτω άκρο του φαίρινγκ προεξέχει τώρα προς τα εμπρός για να δώσει μια πιο μοντέρνα, αεροδυναμική εμφάνιση, με τον προβολέα να περιέχει πολλαπλές λυχνίες LED για την υψηλή και χαμηλή δέσμη ενώ πλαισιώνεται από μακριές λωρίδες φώτων πορείας LED που λειτουργούν και ως φλας, εκτεινόμενες μέχρι το περίβλημα των καθρεπτών στην άκρη του φαίρινγκ.

Νέα είναι και η σχεδίαση του μπροστινού φτερού πάνω από έναν καινοτόμο τροχό ο οποίος συνδυάζει παραδοσιακού τύπου ακτίνες με μία χυτή-σφυρήλατη ζάντα με “χείλος”, ενώ στο σύστημα πέδησης συναντάμε τις ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, οι οποίες είμαστε σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα περάσουν και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Αναβαθμίσεις συναντάμε και στο σύστημα infotainment οι οποίες δίνουν έμφαση στην τουριστική πλευρά της μοτοσυκλέτας.

Harley-Davidson CVO Road Glide 2024

Όσον αφορά το CVO Road Glide του 2023 που εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο βλέπουμε πως και εδώ υπάρχει σχεδιαστική ανανέωση. Το φαίρινγκ έχει επιθετικές γραμμές, ενώ ο μονός προβολέας LED έχει τώρα ένα ευρύ και ενιαίο, οριζόντιο σχήμα αντί για τους δυο παράλληλα τοποθετημένους προβολείς του προηγούμενου μοντέλου. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στα φαίρινγκ ενώ και το ρεζερβουάρ είναι αρκετά πιο μπροστά τοποθετημένο ώστε να γίνει πιο λεπτή η σιλουέτα της μοτοσυκλέτας. Στο CVO Road Glide συναντάμε επίσης τις ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo ενώ και εδώ υπάρχει το ανανεωμένο σύστημα infotainment. Τα πλαϊνά πάνελ έχουν διαφορετικό σχήμα από ότι προηγουμένως, ενώ οι πλαϊνές σκληρές βαλίτσες φαίνονται μεγαλύτερες.

Κοινό στοιχείο και των δύο μοντέλων είναι ο νέος V2 Milwaukee-Eight VVT 121 κινητήρας. Ο αριθμός 121 ο οποίος είναι ευδιάκριτος στην εισαγωγή και στο κάλυμμα του συμπλέκτη, υποδηλώνει τη χωρητικότητά του κινητήρα σε κυβικές ίντσες. Οι 121 κυβικές ίντσες μας δίνουν 1.982 κυβικά, με τον κινητήρα να είναι ελαφρώς “μικρότερος” από τον Screamin’ Eagle των 122 κυβικών ιντσών που υπάρχει τώρα ως έξτρα αναβάθμιση (Stage III) για τον Milwaukee-Eight κινητήρα που έχουν όλα τα μεγάλα cruiser μοντέλα της αυτή τη στιγμή, όμως ο συγκεκριμένος 121 έχει έναν κρυφό άσσο στο μανίκι του. Τη χρήση μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων -που υπάρχει ήδη στις Panamerica και Sportster S- που βοηθά τη H-D ώστε να αντιμετωπίσει τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων, χωρίς να έχει απώλειες στην ιπποδύναμη και με γεμάτη καμπύλη ιπποδύναμης σε όλες τις στροφές.

Νέες θα είναι οι αναρτήσεις, με τη Harley-Davidson να μην δίνει ακόμα αναλυτικές πληροφορίες για αυτές,

Τόσο το CVO Street Glide όσο και το CVO Road Glide τα οποία θα αποκαλυφθούν επίσημα από την Harley-Davidson στις 7 Ιουνίου θα προσφέρονται σε δύο χρωματικές επιλογές.

Ετικέτες

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αλλαγές ουσίας ώστε να διατηρηθεί το Maxsym 400 GT φρέσκο σε μία κατηγορία με αυξημένο ανταγωνισμό
motomag SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η SYM παρουσίασε το αναβαθμισμένο Maxsym 400 GT το οποίο πλέον εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5+.

Οι σχεδιαστές της SYM θέλησαν στο Maxsym 400 GT να βελτιώσουν και άλλο την άνεση του αναβάτη κατά την οδήγηση. Νέα είναι η εργονομία της θέσης οδήγησης, όπως επανασχεδιασμένη είναι η σέλα δύο επιπέδων η οποία δίνει μια περαιτέρω αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

Η ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει πολύ καλή προστασία από τον αέρα ενώ οι νέες μεγαλύτερες χειρολαβές του συνεπιβάτη και τα πτυσσόμενα αλουμινένια μαρσπιέ προσφέρουν κορυφαία άνεση.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας 399 κυβικών Euro 5+ αποδίδει 34 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 4 κιλά ροπής στις 5.250 σ.α.λ. Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στον τομέα των αναρτήσεων εμπρός συναντάμε τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.

Αλλαγή έχουμε στον τομέα των φρένων. Το Maxsym 400 GT πλέον έχει ένα δίσκο 288 χλστ. εμπρός με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων -στο προηγούμενο μοντέλο υπήρχαν δύο δίσκοι εμπρός- και πίσω έναν δίσκο 275 χλστ. ενώ την πέδηση ολοκληρώνει το δικάναλο ABS. Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει και το Traction Control το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

Αναπόσπαστο κομμάτι του Maxsym 400 GT είναι η πρακτικότητα κατά την καθημερινή μετακίνηση. Κάτω από την σέλα υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face καθώς και κάποια μικροαντικείμενα. Εμπρός στην ποδιά υπάρχουν δύο ντουλαπάκια με θύρα USB ταχείας φόρτισης ενώ η σχάρα στο πίσω μέρος του scooter έχει έτοιμες βάσεις για Top Case.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του Maxsym 400 GT περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα keyless, η έγχρωμη οθόνη LCD οργάνων, και οι διπλοί προβολείς Full-Led με φακούς περιμετρικής διάθλασης.

Το νέο SYM Maxsym 400 GT είναι διαθέσιμο εμπορικά με το μονοκύλινδρο scooter των 399 κυβικών να κοστίζει 5.995 ευρώ.

SYM Maxsym 400 GT – Πλέον με Euro 5+ κινητήρα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

MAXSYM 400 GT

 

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΥΓΡΟΨΥΚΤΟΣ, 4Τ, 4V, ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΣ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

83.0mm Χ 73.8mm

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

10.5:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ

34 PS / 6750 rpm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

38.1 Nm / 5250 rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

KEIHIN E.F.I.

ΚΙΒΩΤΙΟ

V-belt CVT

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΙΜΑΝΤΑΣ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

ΜΙΖΑ

ΧΩΡΗΤΙΚ. ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

13.0 lt

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3.7 lit/100km (EURO 5+)

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΙΠΛΟ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΣΩΛΗΝΩΤΟ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1555 mm

ΠΛΑΤΟΣ

820 mm

ΜΗΚΟΣ

2232 mm

ΥΨΟΣ

1417 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

788 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

215 kg

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

27.5 ∘

ΙΧΝΟΣ

103 mm

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120 / 70 - 15

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

160 / 60 - 14

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ 41mm – 120mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΠΛΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 288 mm +ABS (4ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 275 mm +ABS (1ΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ)