Harley-Davidson CVO Street Glide 121 2024 - Διαρροή επίσημων φωτογραφιών

Νέος κινητήρας, νέα εμφάνιση και σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων
Harley-Davidson CVO Street Glide 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/4/2023

Μπορεί να μην έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από την Harley-Davidson, ωστόσο επίσημες φωτογραφίες που διέρρευσαν στην Αυστραλία, μας δίνουν μια γεύση από το νέο CVO Street Glide 121 του 2024.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες η Street Glide είναι σαφώς νέα σε σχέση με τον προκάτοχό της. Οι οπτικές αλλαγές ξεκινούν με το σημαντικά ανασχεδιασμένο batwing φαίρινγκ, το οποίο στεγάζει τώρα έναν τετράγωνο προβολέα LED αντί για το στρογγυλό σχέδιο που υπάρχει στο τρέχων Street Glide. Το κάτω άκρο του φαίρινγκ προεξέχει τώρα προς τα εμπρός για να δώσει μια πιο μοντέρνα, αεροδυναμική εμφάνιση. Ο προβολέας περιέχει πολλαπλές λυχνίες LED για την υψηλή και χαμηλή δέσμη ενώ πλαισιώνεται από μακριές λωρίδες φώτων πορείας LED που εκτείνονται μέχρι το περίβλημα των καθρεπτών στην άκρη του φαίρινγκ.

Νέα είναι και η σχεδίαση του μπροστινού φτερού που “τυλίγεται” πάνω από έναν καινοτόμο τροχό ο οποίος συνδυάζει παραδοσιακού τύπου ακτίνες με μία χυτή-σφυρήλατη ζάντα με “χείλος” εκεί όπου δένουν εξωτερικά οι ακτίνες -παρόμοια λύση με τις ζάντες Cross Spoke της BMW. Το ζεύγος μεγάλων πλωτών δισκόφρενων -περισσότερο τους συναντάμε στις σπορ μοτοσυκλέτες- χρησιμοποιούν ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo!

Κοιτώντας πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες, βλέπουμε ακόμη περισσότερες αλλαγές. Το ρεζερβουάρ φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό, ιδιαίτερα στο μπροστινό κάτω μέρος του, ενώ βρίσκεται μπροστά από μια παχιά αφράτη σέλα, κεντημένη με το λογότυπο CVO με λευκές ραφές. Τα πλαϊνά πάνελ δεν είναι τόσο βαθιά όσο στο τρέχων μοντέλο, κάνοντας πιο ελαφριά την εμφάνιση του πίσω μέρους, παρά το γεγονός ότι οι πλαϊνές σκληρές βαλίτσες φαίνονται μεγαλύτερες. Οι βαλίτσες έχουν ένα ζεύγος ηχεία στο πάνω μέρος τους, ενώ ένα άλλο ζευγάρι είναι ορατό μέσα στο φαίρινγκ. Η μεγάλη οθόνη infotainment η οποία αντικαθιστά το προηγούμενο όργανο παρέχει συνδεσιμότητα, πλοήγηση, έλεγχο πολυμέσων, καθώς και πρόσβαση σε μια σειρά ρυθμίσεων που προσαρμόζονται από τον αναβάτη. Φαίνεται να υπάρχουν νέοι διακόπτες στο τιμόνι, με ένα D-pad στα αριστερά για τον χειρισμό της πρόσθετης τεχνολογίας.

Harley-Davidson CVO Street Glide 2024

Τα κάθετα νέα πίσω φώτα που γεμίζουν το κενό μεταξύ του φτερού και των βαλιτσών βοηθούν στην αισθητική ανανέωση ενώ οι εξατμίσεις είναι επίσης επανασχεδιασμένες, διαθέτοντας σκούρο φινίρισμα χρωμίου.

Όσον αφορά στον V2 κινητήρα του CVO Street Glide τα λογότυπα "121″ είναι ευδιάκριτα στην εισαγωγή και στο κάλυμμα του συμπλέκτη, υποδηλώνοντας τη χωρητικότητά του σε κυβικές ίντσες. Οι 121 κυβικές ίντσες μας κάνουν 1.982 κυβικά, με τον κινητήρα να είναι ελαφρώς “μικρότερος” από τον Screamin’ Eagle των 122 κυβικών ιντσών που υπάρχει τώρα ως έξτρα αναβάθμιση (Stage III) για τον Milwaukee-Eight κινητήρα που έχουν όλα τα μεγάλα cruiser μοντέλα της αυτή τη στιγμή. Η χρήση μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων έχει γίνει πλέον μια από τις λύσεις που έχουν οι σχεδιαστές κινητήρων για να αντιμετωπίσουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων, χωρίς να έχουν απώλειες στην ιπποδύναμη, και αυτή εδώ είναι μία ακόμα H-D μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί το σύστημα, μετά τις Panamerica και Sportster S.

Αν και φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αερόψυκτο, το CVO Street Glide διαθέτει ένα μεγάλο ψυγείο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον κινητήρα, ψυγείο που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι λαδιού ή νερού. Οπτικά, υπάρχουν κι αλλαγές στον κινητήρα πέρα από τα λογότυπα 121. Το κάλυμμα χρονισμού στη δεξιά πλευρά του κινητήρα έχει ένα πρόσθετο εξόγκωμα, που ίσως κρύβει μέρος του συστήματος μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, και το πλευρικό κάλυμμα του κιβωτίου ταχυτήτων είναι επίσης πιο ογκώδες, κρύβοντας σαφώς κάποια νέα μηχανικά στοιχεία. Εκτός από το νέο CVO Street Glide, η Harley αναμένεται να λανσάρει ένα εξίσου σημαντικό σύνολο αναβαθμίσεων για το CVO Road Glide αργότερα μέσα στο έτος.

Ετικέτες

Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς

Χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650
motomag Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

To μεσαίου κυβισμού cruiser Vulcan S της Kawasaki για το 2024 παραμένει δίχως αλλαγές όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, ωστόσο αποκτά ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό φτάνοντας πλέον τους τρεις.

Η Kawasaki η οποία παρουσίασε το Versys 650 του 2024 το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη παρά μόνο χρωματικές αλλαγές, έδωσε στη δημοσιότητα και το Vulcan S της νέας χρονιάς το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650 και -όπως μπορείτε να μαντέψετε- έχει και αυτό μονάχα αλλαγές στα χρώματα για το 2024. Στους δύο χρωματισμούς Metallic Flat Spark Black και Metallic Matte Carbon Gray/Ebony έρχεται να προστεθεί ο νέος Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πλέον ακόμη μία επιλογή για να καλύψει το γούστο τους.

Kawasaki Vulcan S 2024

Όσον αφορά τον κινητήρα αυτός είναι ο δικύλινδρος εν σειρά χωρητικότητας 649 κ. εκ. απόδοσης 61 ίππων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει το Kawasaki Ergo-Fit -το τιμόνι και η θέση της σέλας μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις-, το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό καθώς και το δικάναλο ABS. Η Kawasaki ταυτόχρονα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το Vulcan S.

Kawasaki Vulcan S 2024
Ετικέτες