Harley-Davidson CVO Road Glide και CVO Street Glide - Πρώτες επίσημες teaser φωτογραφίες, λεπτομέρειες και Video

Επίσημη αποκάλυψη των μοτοσυκλετών στις 7 Ιουνίου
Harley-Davidson CVO 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/4/2023

Μετά από τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών και βασικών τεχνικών λεπτομερειών, η Harley-Davidson έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για τα εκ βάθρων ανανεωμένα CVO Street Glide και CVO Road Glide, με τους Αμερικανούς να τα τοποθετούν στη γκάμα του 2024. Η αναλυτική επίσημη παρουσίαση αναμένεται στις 7 Ιουνίου.

Από το 1999, τα περιορισμένης παραγωγής Custom Vehicle Operations (CVO) μοντέλα της Harley-Davidson αποτελούν εμβληματικές εκδόσεις διαφόρων μοντέλων της εταιρείας, φέροντας κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και επιδόσεων, μοναδικό σχεδιασμό και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια.

Για το 2023, τα CVO μοντέλα της H-D έχουν ως βάση τα τουριστικά Street Glide και Road Glide μοντέλα, με εντυπωσιακή νέα σχεδίαση και εκ βάθρων ανανεωμένο εξοπλισμό.

Harley-Davidson CVO Street Glide 2024

Όσον αφορά το CVO Street Glide oι οπτικές αλλαγές ξεκινούν με το σημαντικά ανασχεδιασμένο batwing φαίρινγκ, το οποίο διατηρεί το εμβληματικό σχήμα "Τ", αλλά αποκτά εκσυγχρονισμένη σιλουέτα. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ο τετράγωνος προβολέας στο κέντρο αντί της στρογγυλής μονάδας του σημερινού Street Glide, με DRL LED περίγραμμα σε σχήμα ανάποδου Ωμέγα. Το κάτω άκρο του φαίρινγκ προεξέχει τώρα προς τα εμπρός για να δώσει μια πιο μοντέρνα, αεροδυναμική εμφάνιση, με τον προβολέα να περιέχει πολλαπλές λυχνίες LED για την υψηλή και χαμηλή δέσμη ενώ πλαισιώνεται από μακριές λωρίδες φώτων πορείας LED που λειτουργούν και ως φλας, εκτεινόμενες μέχρι το περίβλημα των καθρεπτών στην άκρη του φαίρινγκ.

Νέα είναι και η σχεδίαση του μπροστινού φτερού πάνω από έναν καινοτόμο τροχό ο οποίος συνδυάζει παραδοσιακού τύπου ακτίνες με μία χυτή-σφυρήλατη ζάντα με “χείλος”, ενώ στο σύστημα πέδησης συναντάμε τις ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, οι οποίες είμαστε σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα περάσουν και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Αναβαθμίσεις συναντάμε και στο σύστημα infotainment οι οποίες δίνουν έμφαση στην τουριστική πλευρά της μοτοσυκλέτας.

Harley-Davidson CVO Road Glide 2024

Όσον αφορά το CVO Road Glide του 2023 που εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο βλέπουμε πως και εδώ υπάρχει σχεδιαστική ανανέωση. Το φαίρινγκ έχει επιθετικές γραμμές, ενώ ο μονός προβολέας LED έχει τώρα ένα ευρύ και ενιαίο, οριζόντιο σχήμα αντί για τους δυο παράλληλα τοποθετημένους προβολείς του προηγούμενου μοντέλου. Τα φλας είναι ενσωματωμένα στα φαίρινγκ ενώ και το ρεζερβουάρ είναι αρκετά πιο μπροστά τοποθετημένο ώστε να γίνει πιο λεπτή η σιλουέτα της μοτοσυκλέτας. Στο CVO Road Glide συναντάμε επίσης τις ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo ενώ και εδώ υπάρχει το ανανεωμένο σύστημα infotainment. Τα πλαϊνά πάνελ έχουν διαφορετικό σχήμα από ότι προηγουμένως, ενώ οι πλαϊνές σκληρές βαλίτσες φαίνονται μεγαλύτερες.

Κοινό στοιχείο και των δύο μοντέλων είναι ο νέος V2 Milwaukee-Eight VVT 121 κινητήρας. Ο αριθμός 121 ο οποίος είναι ευδιάκριτος στην εισαγωγή και στο κάλυμμα του συμπλέκτη, υποδηλώνει τη χωρητικότητά του κινητήρα σε κυβικές ίντσες. Οι 121 κυβικές ίντσες μας δίνουν 1.982 κυβικά, με τον κινητήρα να είναι ελαφρώς “μικρότερος” από τον Screamin’ Eagle των 122 κυβικών ιντσών που υπάρχει τώρα ως έξτρα αναβάθμιση (Stage III) για τον Milwaukee-Eight κινητήρα που έχουν όλα τα μεγάλα cruiser μοντέλα της αυτή τη στιγμή, όμως ο συγκεκριμένος 121 έχει έναν κρυφό άσσο στο μανίκι του. Τη χρήση μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων -που υπάρχει ήδη στις Panamerica και Sportster S- που βοηθά τη H-D ώστε να αντιμετωπίσει τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων, χωρίς να έχει απώλειες στην ιπποδύναμη και με γεμάτη καμπύλη ιπποδύναμης σε όλες τις στροφές.

Νέες θα είναι οι αναρτήσεις, με τη Harley-Davidson να μην δίνει ακόμα αναλυτικές πληροφορίες για αυτές,

Τόσο το CVO Street Glide όσο και το CVO Road Glide τα οποία θα αποκαλυφθούν επίσημα από την Harley-Davidson στις 7 Ιουνίου θα προσφέρονται σε δύο χρωματικές επιλογές.

Ετικέτες

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει [VIDEO]

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας δείχνουν τι να περιμένουμε
motomagBajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/4/2024

Η Bajaj αναμένεται να προσθέσει ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια των σπορ γυμνών μοντέλων της, το NS400, διευρύνοντας έτσι τη συγκεκριμένη οικογένεια μοτοσυκλετών της προς τα πάνω, με την παρουσίαση να αναμένεται στις 3 Μαΐου, ενώ νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μας αποκαλύπτουν την τελική μορφή του μοντέλου.

Το Pulsar NS400 αποτελεί αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Pulsar που έχει παράξει η εταιρεία. Όπως βλέπουμε στις κατασκοπευτικές εικόνες, σχεδιαστικά διατηρεί την επιθετική φιλοσοφία που έχουμε δει και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας. Η σέλα δύο επιπέδων, το κομμάτι της ουράς και οι χειρολαβές θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το NS200. Όπως βλέπουμε, όμως, το ρεζερβουάρ και ειδικότερα οι επεκτάσεις του έχουν νέο σχεδιασμό, χαρίζοντας μία ελαφρώς ξεχωριστή εμφάνιση στον μεγάλο αδερφό.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Μπροστά βλέπουμε έναν LED προβολέα τύπου προτζέκτορα, ο οποίος περιβάλλεται από δύο DRL φωτιστικά σώματα, σε σχήμα κεραυνού, στοιχείο που χαρακτηρίζει και το teaser βίντεο της εταιρείας. Τα γωνιώδη πλαστικά που περικλείουν τον προβολέα, τονίζουν ακόμη περισσότερο την επιθετική σχεδιαστική ταυτότητα του νέου Pulsar NS400, με τα προστατευτικά του ψυγείου να έχουν carbon υφή, θυμίζοντας το εξωτικό υλικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά τον κινητήρα, πέραν του ότι μιλάμε για μία υγρόψυκτη, μονοκύλινδρη μονάδα κοντά στα 400 κυβικά. Η συνεργασία της Bajaj με την KTM είναι γνωστή. Επομένως, το θέμα είναι αν θα δανείζεται τον κινητήρα των 399 κυβικών που είδαμε στην πρόσφατη ανανέωση του 390 Duke της KTM για το 2024 ή αν θα πάρει την καρδιά του Dominar 400 των 373 κυβικών, με διαφορετική χαρτογράφηση, προκειμένου η απόδοση να ταιριάζει στον νέο της ρόλο. Κρίνοντας από το αγοραστικό κοινό που στοχεύει η οικογένεια Pulsar γενικότερα, τότε οι πιθανότητες γέρνουν την ζυγαριά περισσότερο στη δεύτερη λύση. Μένει να περιμένουμε μέχρι τις 3 Μαΐου, για να μάθουμε σίγουρα.

Bajaj Pulsar NS400 – Η οικογένεια Pulsar μεγαλώνει

Κάτω από τα πλαστικά, βλέπουμε ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο, παρόμοιο με αυτό του NS200. Αυτό, σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, θα συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο μοιάζει αρκετά μεγάλο σε διάμετρο. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ αναλαμβάνει να αποσβένει τις ανωμαλίες, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές τυχών ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με τους τροχούς να είναι χυτοί με μπράτσα – πιθανότατα 17 ιντσών.

Στον βασικό εξοπλισμό, αναμένεται να υπάρχει μία ψηφιακή LCD οθόνη, όμοια με αυτή που δέχτηκαν τα μοντέλα της οικογένειας στην τελευταία τους ανανέωση. Πιθανότατα θα έχει Bluetooth για δυνατότητα συνδεσιμότητας, με τον αναβάτη να μπορεί να διαχειριστεί από εκεί εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα, ενώ θα δίνει και την δυνατότητα turn by turn πλοήγησης. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, ο κινητήρας θα εξοπλίζεται με μία ποδιά, για μεγαλύτερη προστασία.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ινδικός κολοσσός, Bajaj, το νέο και μεγαλύτερο σε κυβισμό μέχρι σήμερα, Pulsar NS400, αναμένεται να παρουσιαστεί στις 3 Μαΐου. Με γνώμονα ότι στην Ευρώπη έχουμε ήδη τόσο το Dominar 400, όσο και το 390 Duke της KTM, τα οποία συμμορφώνονται με τις Euro5+ προδιαγραφές, δεν είναι απίθανο το Pulsar NS400 να κάνει την εμφάνισή του και προς τα μέρη μας.

Ετικέτες