Harley-Davidson 2024 - Για 1η φορά CVO Pan America, και ανανεωμένες Street Glide & Road Glide

Τα ταξιδιάρικα αμερικάνικα μοντέλα βάσης κέρδισαν τον εξοπλισμό των CVO 2023
Harley-Davidson 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/1/2024

Τα Street Glide και Road Glide βάσης του 2024 διαθέτουν ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο είχαμε δει να κάνει το ντεμπούτο του το 2023 στις ειδικές CVO (Custom Vehicle Operations) εκδόσεις. Παράλληλα, η Pan America αποκτά για πρώτη φορά CVO έκδοση, με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και μια ιδιαίτερα έντονη μαύρη-κόκκινη βαφή με τον άσσο της HD στο ρεζερβουάρ

Στις 24/1 η Harley-Davidson αποκάλυψε τέσσερα “νέα” μοντέλα μοτοσυκλετών του 2024, που ουσιαστικά πρόκειται για αναβαθισμένες εκδόσεις σε επίπεδο εξοπλισμού.

Τα μοντέλα 2024 Street Glide και Road Glide είναι πιο ισχυρά, ελαφρύτερα και, όπως αναφέραμε ήδη αρκετές φορές, με πλουσιότερο εξοπλισμό.

Στις αλλαγές των Street Glide και Road Glide βάσης για το 2024 ξεχωρίζουν οι παρακάτω:

Street Glide & Road Glide
 • Ένας ανανεωμένος V2 κινητήρας Milwaukee-Eight 117 με νέο σύστημα ψύξης που μειώνει τη θερμοκρασία που φτάνει στον αναβάτη, και με βελτιώσεις σε εισαγωγή-εξαγωγή για την ενίσχυση της απόδοσης.
 • Τρία Riding Modes - Road, Sport, Rain και Custom
 • Το Infotainment των μοτοσυκλετών τροφοδοτείται από το Skyline OS και παρουσιάζεται σε μια έγχρωμη οθόνη αφής TFT 12,3 ιντσών, η οποία αντικαθιστά όλα τα αναλογικά όργανα και τους περισσότερους διακόπτες.
 • Ένας νέος ενισχυτής ήχου 200 Watt τροφοδοτεί ένα ζεύγος ηχείων τοποθετημένων στο φαίρινγκ.
 • Βελτιωμένη αεροδυναμική που ενισχύει την άνεση του αναβάτη και μειώνει τον θόρυβο που φτάνει στο κράνος στο ταξίδι κατά 60% -μέσο όρο.
 • Η διαδρομή της πίσω ανάρτησης αυξάνεται στα 76 mm.
 • Η νέα σέλα έχει στόχο τη μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι.

Το CVO Road Glide ST είναι το πιο γρήγορο, ταχύτερο και πιο εξελιγμένο bagger επιδόσεων που παρήγαγε ποτέ η Harley-Davidson και φέρει κορυφαία γκάμα εξαρτημάτων και αξεσουάρ. Τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

CVO Road Glide ST
 • Δύο επιλογές χρωμάτων: Golden White Pearl ή Raven Metallic. Ένα γραφικό Screamin' Eagle στα πλαϊνά του φαίρινγκ και στο ρεζερβουάρ καυσίμου είναι εμπνευσμένο από τις μοτοσικλέτες Screamin' Eagle Harley-Davidson Factory που αγωνίζονται στη σειρά MotoAmerica Mission King of the Baggers. Τα γραφικά CVO 25th Anniversary γιορτάζουν ένα ορόσημο στην εργοστασιακή εξατομίκευση των Αμερικανών.
 • Ο κινητήρας Milwaukee-Eight 121 High Output V-Twin είναι αποκλειστικός για το μοντέλο CVO Road Glide ST, ρυθμισμένος ώστε να παράγει 127 ίππους και 19,7 kgm ροπής - την υψηλότερη ιπποδύναμη και ροπή που έχει επιτευχθεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα παραγωγής Harley-Davidson. Μια χαμηλότερη τελική σχέση μετάδοσης βελτιώνει περαιτέρω τις επιταχύνσεις.
 • Η χρήση ελαφρύτερων υλικών συμβάλλει στη μείωση του στεγνού βάρους στα 363 kg. Οι σιγαστήρες είναι από τιτάνιο, με καπάκια από ανθρακονήματα- σφυρήλατο σύνθετο υλικό από ανθρακονήματα χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση του μπροστινού φτερού, του καλύμματος της σέλας και της κονσόλας του ρεζερβουάρ. Το κάρτερ διαμορφώνεται από ελαφρύ σύνθετο υλικό και ο σχεδιασμός των τροχών και οι δίσκοι τύπου μαργαρίτα βοηθούν στη μείωση του βάρους.
 • Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις ανήκουν στη SHOWA.
 • Υπεύθυνη στα φρένα είναι η Brembo.
 • Στα Riding Modes βρίσκουμε τις επιλογές Road, Sport, Track, Track Plus, Rain και Mode που ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει όπως εκείνος προτιμά.
 • Το infotainment τροφοδοτείται από το Skyline OS. Μια έγχρωμη οθόνη αφής αντικαθιστά όλα τα αναλογικά όργανα και τους περισσότερους διακόπτες. Ένα κορυφαίο ηχοσύστημα διαθέτει ενισχυτή 500 watt και Harley-Davidson Audio που τροφοδοτείται από ηχεία 6,5 ιντσών Rockford Fosgate Stage II στο φαίρινγκ.

Η νέα προσθήκη στις CVO εκδόσεις του 2024 αφορά στην Pan America, με το μεγάλο Adventure μοντέλο που πρόσφατα τερμάτισε το Africa Eco Race rally στα χέρια του Joan Pedrero να φορτώνεται με σειρά εργοστασιακών αξεσουάρ, και να δέχεται μια μοναδική βαφή.

Στη CVO Pan America διατηρούνται όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το μοντέλο κορυφαία επιλογή μεταξύ των αναβατών Adventure Touring, όπως ο ισχυρός κινητήρας Revolution Max 1250, οι ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, η οθόνη αφής, τα Riding Modes και η τεχνολογία Daymaker Adaptive Headlamp. Επιπλέον, το μοντέλο CVO Pan America εξοπλίζεται με πλήθος επίσημων αξεσουάρ που έχουν επιλεγεί για να βελτιώσουν το ταξίδι, όπως ανάρτηση Adaptive Ride Height, στιβαρές θήκες αλουμινίου για το πάνω μέρος και τα πλαϊνά, κιβώτιο ταχυτήτων Screamin' Eagle, τροχοί με ακτίνες και tubeless ελαστικά, προβολάκια LED, και αλουμινένια προστατευτική ποδιά.

Το 2023, τα μοντέλα CVO Street Glide και CVO Road Glide εισήγαγαν πολλούς νεωτερισμούς για την πλατφόρμα Harley-Davidson Grand American Touring, όπως τον κινητήρα Milwaukee-Eight VVT 121, των προηγμένων αναρτήσεων καθώς και την τεχνολογία infotainment που τροφοδοτείται από το αποκλειστικό Skyline OS. Και τα δύο μοντέλα φέρουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για το 2024, ενώ διατίθενται σε νέες χρωματικές επιλογές.

Ετικέτες

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.