Harley-Davidson Χ440 - Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδία

Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας Harley-Davidson και Hero MotoCorp βρίσκεται στις αγορές
Harley-Davidson X 440
Από το

motomag

4/7/2023

Το νέο μονοκύλινδρο μοντέλο Χ440 της Harley-Davidson -που θα παράγεται στο εργοστάσιο της Hero- παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδία, ενώ θα είναι διαθέσιμο από τις 4 Ιουλίου στην τοπική αγορά στην τιμή των 3.010 ευρώ.

Πρόσφατα είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την είσοδο της Harley-Davidson στην ασιατική αγορά με την νέα μικρή μοτοσυκλέτα Χ440 η οποία είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας από το Milwaukee και της Hero MotoCorp, που είναι και ο εισαγωγέας της αμερικάνικης εταιρείας στην Ινδία. Μετά από τις πρώτες εικόνες του νέου Χ440 που είχαμε δει από την HD ήρθε και η επίσημη παρουσίαση του ώστε να ξεκινήσει και η εμπορική του πορεία στην τοπική -αρχικά- αγορά. Το νέο Harley-Davidson X440 ασπάζεται το νεο-ρετρό στυλ το οποίο βλέπουμε αρκετά συχνά πλέον στις μικρές μοτοσυκλέτες, ο στρογγυλός προβολέας LED έχει στη μέση του DRL LED φως στο σχήμα μπάρας, ενώ το 13,5 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας με την μονοκόμματη σέλα ολοκληρώνει την εικόνα του νέου αυτού μοντέλου. Το Χ 440 εφοδιάζεται με μονοκύλινδρο, αερο-ελαιόψυκτο κινητήρα 440 κυβικών εκατοστών ο οποίος αποδίδει 27 hp / 6.000 rpm, με τη μοτοσυκλέτα να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: την πιο οικονομική X440 Denim που διαθέτει ζάντες με ακτίνες, την πιο ακριβή X440 Vivid και την ακριβότερη όλων Χ440 S, με τις δυο τελευταίες να διαθέτουν χυτές ζάντες με μπράτσα. Σημειώστε πως ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να αλλάξει πριν την αγορά τις ζάντες και στα τρία μοντέλα, πηγαίνοντας από τις ακτίνες στα μπράτσα και αντίστροφα.

Harley-Davidson X 440

Το ίσιο τιμόνι και τα τοποθετημένα προς τα εμπρός μαρσπιέ συνηγορούν σε μία άνετη θέση οδήγησης, αντίθετη με τα κλασικά cruiser πρότυπα, με τη λιτή εξάτμιση η οποία είναι τοποθετημένη στο πλάι να συμβαδίζει με τη σύγχρονη εικόνα της νέας μοτοσυκλέτας. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 805 χλστ. με την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος να είναι στα 170 χλστ., ενώ το βάρος αγγίζει τα 190,5 κιλά, με υγρά. Το Harley-Davidson X440 χρησιμοποιεί ανεστραμμένο πιρούνι 43mm, με τα πίσω αμορτισέρ να έχουν ρύθμιση προφόρτισης 7 θέσεων. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 100/90/18 εμπρός και 140/70/17 πίσω, ενώ όσον αφορά στην πέδηση, συναντάμε ένα δισκόφρενο 320 mm μπροστά κι ένα ακόμη δισκόφρενο 240 mm πίσω, με δαγκάνες BYBRE και δικάναλο ABS. To νέο μοντέλο της H-D εφοδιάζεται με TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 3,5 ιντσών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει λειτουργία συνδεσιμότηταςγια τηλεφωνία, μουσική και Turn-by-Turn πλοήγηση. Για τη συνδεσιμότητα απαιτείται το αξεσουάρ Connect 2.0 Package.

Harley-Davidson X 440

To νέα X440 Harley-Davidson κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά της Ινδίας από τις 4 Ιουλίου με την τιμή του να ξεκινά από τις 229.000 Ινδικές Ρουπίες (2.560 ευρώ) για την φθηνότερη έκδοση Denim.

Harley-Davidson X 440

Ετικέτες

Ducati Scrambler x Van Orton - Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Σε 50 μόλις κομμάτια και έρχεται σύντομα και συλλογή ρουχισμού
motomag Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Είναι πλέον της μόδας οι κατασκευαστές να συνεργάζονται με διάσημους σχεδιαστές ώστε να κάνουν τα μοντέλα τους ακόμη πιο ξεχωριστά δίνοντας τους ταυτόχρονα μια πιο φρέσκια εικόνα. Κάτι τέτοιο θέλησε να κάνει η Ducati με το Scrambler Icon και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την Van Orton Design να σχεδιάσει ένα κιτ από πλαστικά και αυτοκόλλητα τα οποία θα πουληθούν σε μόλις 50 κομμάτια.

Πίσω από την Van Orton Design βρίσκονται τα δύο αδέρφια Stefano και Marco από το Τορίνο της Ιταλίας οι οποίοι δανείζονται το ψευδώνυμο "Van Orton", από τον Nicholas Van Orton, τον πρωταγωνιστή της διάσημης ταινίας του David Fincher "The Game" του 1997. Η Ducati θέλοντας φυσικά να στηρίξει τον Made in Italy χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας θέλησε να απευθυνθεί στους δύο Ιταλούς σχεδιαστές οι οποίοι συνδυάζουν την καινοτομία με την ποπ κουλτούρα.

Ducati Scrambler x Van Orton – Κιτ πλαστικών που εξατομικεύει το μοντέλο Icon

Τώρα όσον αφορά το κιτ που ανέλαβαν να σχεδιάσουν για την Ducati αυτό περιλαμβάνει τα πλαστικά που τοποθετούνται πέριξ του ρεζερβουάρ, στα φτερά, στην ουρά της μοτοσυκλέτας, και στα πλαϊνά μέρη της μοτοσυκλέτας. Στα πλαστικά βρίσκουμε γεωμετρικά σχέδια με τα έντονα χρώματα να κυριαρχούν παντού. 

To κιτ πλαστικών θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 50 κομματιών στην τιμή των 690 ευρώ συν φ.π.α. με την τιμή να αλλάζει από χώρα σε χώρα με τους αγοραστές να το παραλαμβάνουν σε ειδικό κουτί μαζί με κάποια αυτοκόλλητα καθώς και πιστοποίηση γνησιότητας. Εκτός όμως από το κιτ πλαστικών η Ducati σε συνεργασία με την Van Orton Design θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και μία σειρά ρουχισμού με την ονομασία Capsule την οποία θα μπορεί κάποιος να την προπαραγγείλει μέσα από το e-shop της Ducati.

Ducati
Ετικέτες