Harley-Davidson Χ440 - Made in India, by Hero

Μονοκύλινδρη, ελαιόψυκτη και διαθέσιμη στην ινδική αγορά από τον Ιούλιο
Harley-Davidson X440
Από το

motomag

26/5/2023

Η Harley-Davidson έφερε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες εικόνες του νέου Χ440 στη μορφή παραγωγής, το οποίο κατασκευάζεται από τη Hero MotoCorp στην Ινδία, και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην τοπική αγορά τον Ιούλιο.

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, πως η Harley-Davidson μετά την παρουσίαση της δικύλινδρης Χ 350 στην Κίνα -βασίζεται στο Benelli 302S που κατασκευάζει η QJ Motor- θα παρουσίαζε ακόμη μία μικρή μοτοσυκλέτα έως 500 κυβικά για την ασιατική αγορά. Τελικά αυτό δεν άργησε να συμβεί καθώς, πρώτα τον Απρίλιο η HD είχε δώσει τις πρώτες teaser ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το νέο μοντέλο, ενώ τώρα μας αποκάλυψε τις πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες της Harley-Davidson X 440 παραγωγής. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας μεταξύ Harley-Davidson και Hero MotoCorp, που είναι και ο εισαγωγέας της αμερικάνικης εταιρείας στην Ινδία.

Harley-Davidson X440

Το νέο Harley-Davidson X 440 υιοθετεί ένα νεο-ρετρό στυλ με design που δείχνει να έχει γίνει από Ινδούς για Ινδούς. Με στρογγυλό προβολέα LED που έχει στη μέση του DRL LED φως στο σχήμα μπάρας, ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας και μονοκόμματη σέλα, θυμίζει υβρίδιο naked / cruiser, με old-school γονίδια.

Harley-Davidson X440

Το ίσιο τιμόνι και τα τοποθετημένα προς τα εμπρός μαρσπιέ συνηγορούν σε μία άνετη θέση οδήγησης, αντίθετη με τα κλασικά cruiser πρότυπα. Η λιτή εξάτμιση η οποία είναι τοποθετημένη στο πλάι ολοκληρώνει τη σύγχρονη εικόνα της νέας μοτοσυκλέτας. Το Χ440 διαθέτει έναν μονοκύλινδρο, ελαιόψυκτο κινητήρα 440 κυβικών εκατοστών, ωστόσο δεν έχουμε λεπτομέρειες όσον αφορά στις επιδόσεις.

Harley-Davidson X440

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι, και δύο αμορτισέρ πίσω. Στήν πέδηση βρίσκουμε ένα δισκόφρενο ByBre μπροστά κι ένα ακόμα πίσω, με δικάναλο ABS και με ζάντες 18 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω.

Το Harley-Davidson X 440 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα και αναλυτικά τον Ιούλιο στην Ινδία.

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 125 DX 2026 – Νέα adventure παρουσιάστηκε στην έκθεση της Λυών με πιστοποίηση Euro 5+

Απευθείας από τη γαλλική έκθεση αποκαλύπτουμε τον νέο βενιαμίν της οικογένειας SRT που η QJMOTOR φέρνει στην Ευρώπη.
QJMOTOR SRT 125 DX
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η adventure γκάμα της QJMOTOR ετοιμάζεται να υποδεχτεί δύο νέα μέλη, το SRT 300 DX που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας - έχοντας πρώτα εμφανιστεί και στην EICMA 2025 - καθώς και το νέο SRT 125 DX που κάνει το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο αυτές τις μέρες στην Έκθεση της Λυών στη Γαλλία, όπου το ΜΟΤΟ είναι παρόν.

Το νέο 125 χτίζεται πάνω στην ίδια σχεδιαστική βάση με το 300, με εμφάνιση μεγάλης μοτοσυκλέτας που από μπροστά θυμίζει κάτι από Honda Africa Twin και - ίσως λίγο περισσότερο - το MV Agusta Lucky Explorer 5.5 με τον κινητήρα της QJMOTOR/Benelli που τελικώς δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

 

QJMOTOR SRT 125 DX

Το SRT 125 DX βασίζεται στον ίδιο υγρόψυκτο μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο κινητήρα που φορά το COV 125 με απόδοση 15 hp στις 9.500 rpm και 1.3 kgm στις 7.500 rpm για υγρό βάρος 129 κιλών.

Στημένο για χρήση σε κάθε είδους έδαφος, κυλά σε τροχούς 21 και 18 ιντσών, φορά ανεστραμμένο μη ρυθμιζόμενο πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ με μοχλικό με μόνη διαθέσιμη ρύθμιση την προφόρτιση ελατηρίου, ενώ φρενάρει με έναν δίσκο 300 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δίσκο 220 mm με μονοπίστονη πίσω, υποστηριζόμενο από δικάναλο σύστημα ABS.

QJMOTOR SRT 125 DX

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί οι διαδρομές των αναρτήσεών του, οι ικανότητές του εκτός δρόμου φωτογραφίζονται και από τη χορταστική ελάχιστη απόσταση από το έδαφος που φτάνει στα 225 mm, με τον αναβάτη να κάθεται σε ύψος 860 mm.

QJMOTOR SRT 125 DX

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η έγχρωμη TFT οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης (GPS), ενώ διαθέτει και τις απαραίτητες παροχές φόρτισης USB, μια τύπου Α και μια τύπου C.

QJMOTOR SRT 125 DX

 

Το SRT 125 DX παρουσιάστηκε στη Λυών με πιστοποίηση Euro 5+ και ήδη έχει ανακοινωθεί σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία (προς €3.999) και η Πολωνία, αποκλειστικά σε κόκκινο χρώμα, καθώς αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα όπου κουμπώνει αρμονικά με τα δεδομένα της αγοράς. Λογικά αυτό θα συμβεί μετά το ανάλογο SRT 300 DX, που ήδη προλογίζεται στην ελληνική ιστοσελίδα της QJMOTOR, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη καθορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Ετικέτες