Harley-Davidson Χ440 - Παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδία

Ο πρώτος καρπός της συνεργασίας Harley-Davidson και Hero MotoCorp βρίσκεται στις αγορές
Harley-Davidson X 440
Από το

motomag

4/7/2023

Το νέο μονοκύλινδρο μοντέλο Χ440 της Harley-Davidson -που θα παράγεται στο εργοστάσιο της Hero- παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδία, ενώ θα είναι διαθέσιμο από τις 4 Ιουλίου στην τοπική αγορά στην τιμή των 3.010 ευρώ.

Πρόσφατα είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την είσοδο της Harley-Davidson στην ασιατική αγορά με την νέα μικρή μοτοσυκλέτα Χ440 η οποία είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας από το Milwaukee και της Hero MotoCorp, που είναι και ο εισαγωγέας της αμερικάνικης εταιρείας στην Ινδία. Μετά από τις πρώτες εικόνες του νέου Χ440 που είχαμε δει από την HD ήρθε και η επίσημη παρουσίαση του ώστε να ξεκινήσει και η εμπορική του πορεία στην τοπική -αρχικά- αγορά. Το νέο Harley-Davidson X440 ασπάζεται το νεο-ρετρό στυλ το οποίο βλέπουμε αρκετά συχνά πλέον στις μικρές μοτοσυκλέτες, ο στρογγυλός προβολέας LED έχει στη μέση του DRL LED φως στο σχήμα μπάρας, ενώ το 13,5 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου σε σχήμα σταγόνας με την μονοκόμματη σέλα ολοκληρώνει την εικόνα του νέου αυτού μοντέλου. Το Χ 440 εφοδιάζεται με μονοκύλινδρο, αερο-ελαιόψυκτο κινητήρα 440 κυβικών εκατοστών ο οποίος αποδίδει 27 hp / 6.000 rpm, με τη μοτοσυκλέτα να διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: την πιο οικονομική X440 Denim που διαθέτει ζάντες με ακτίνες, την πιο ακριβή X440 Vivid και την ακριβότερη όλων Χ440 S, με τις δυο τελευταίες να διαθέτουν χυτές ζάντες με μπράτσα. Σημειώστε πως ο πελάτης μπορεί να επιλέξει να αλλάξει πριν την αγορά τις ζάντες και στα τρία μοντέλα, πηγαίνοντας από τις ακτίνες στα μπράτσα και αντίστροφα.

Harley-Davidson X 440

Το ίσιο τιμόνι και τα τοποθετημένα προς τα εμπρός μαρσπιέ συνηγορούν σε μία άνετη θέση οδήγησης, αντίθετη με τα κλασικά cruiser πρότυπα, με τη λιτή εξάτμιση η οποία είναι τοποθετημένη στο πλάι να συμβαδίζει με τη σύγχρονη εικόνα της νέας μοτοσυκλέτας. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 805 χλστ. με την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος να είναι στα 170 χλστ., ενώ το βάρος αγγίζει τα 190,5 κιλά, με υγρά. Το Harley-Davidson X440 χρησιμοποιεί ανεστραμμένο πιρούνι 43mm, με τα πίσω αμορτισέρ να έχουν ρύθμιση προφόρτισης 7 θέσεων. Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 100/90/18 εμπρός και 140/70/17 πίσω, ενώ όσον αφορά στην πέδηση, συναντάμε ένα δισκόφρενο 320 mm μπροστά κι ένα ακόμη δισκόφρενο 240 mm πίσω, με δαγκάνες BYBRE και δικάναλο ABS. To νέο μοντέλο της H-D εφοδιάζεται με TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων 3,5 ιντσών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει λειτουργία συνδεσιμότηταςγια τηλεφωνία, μουσική και Turn-by-Turn πλοήγηση. Για τη συνδεσιμότητα απαιτείται το αξεσουάρ Connect 2.0 Package.

Harley-Davidson X 440

To νέα X440 Harley-Davidson κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά της Ινδίας από τις 4 Ιουλίου με την τιμή του να ξεκινά από τις 229.000 Ινδικές Ρουπίες (2.560 ευρώ) για την φθηνότερη έκδοση Denim.

Harley-Davidson X 440

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες